دومین جلسه محاکمه راننده اتوبوس آشوبهای خیابان پاسداران برگزار شد/ جلسه بعدی 27 اسفند ماه
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دومین جلسه رسیدگی به پرونده عامل شهادت سه نفر از ماموریان نیروی انتظامی در حادثه خیابان پاسداران به ریاست قاضی کشکولی، اولیای دم، متهم پرونده به همراه وکیل تسخیری ، نماینده حقوقی نیروی انتظامی و نماینده دادستان برگزار شد.
در این جلسه قاضی کشکولی با بیان اینکه وضعیت جدیدی در پرونده ایجاد شده است ،اظهار کرد: متهم این پرونده آقای اشرف زاده را به عنوان وکیل تعیینی مقرر کرده است.
وی گفت: دادگاه با تقاضای وکیل تعیینی توسط متهم موافقت کرده است.
قاضی کشکولی در ادامه افزود: در آستانه اخذ آخرین دفاعیات هستیم.
وی از وکیل تعیینی متهم خواست با حضور درجایگاه به دفاع از متهم بپردازد.
وکیل متهم با حضور درجایگاه ضمن عرض تسلیت به خانواده شهدای نیروی انتظامی گفت: بر حسب انجام وظیفه انسانی خودم و دفاع از حق و حمایت از حقوق انسانی یک انسان و توجه به موضوع بسیار مهم اجتماعی، در دادگاه حضور دارم و چون فی المجلس حضور یافته ام نیاز دارم پرونده را مطالعه کنم.
وی گفت: در این راستا از وکیل تسخیری که از پرونده اطلاع دارند خواستم ادامه دفاعیات را انجام دهند و من پس از مطالعه پرونده در جلسات بعدی حضور یابم.
قاضی کشکولی خطاب به متهم اعلام کرد : آقای اشرف زاده را به عنوان وکیل تعینی معرفی می کنید که متهم تایید کرد.
در ادامه جلسه رئیس دادگاه و مستشاران برای یک دقیقه اعلام تنفس کردند.
در ادامه این جلسه قاضی محمدی کشکولی با بیان اینکه مامور حقوقی نیروی انتظامی نیز تغییر کرده است، گفت: در مرحله تحقیقات درقانون می گوید کسی که متهم به اتهاماتی است طبق ماده 301 قانون آیین دادرسی کیفری میتواند وکیل معرفی کند و حضور در دادگاه با وکیل الزامی است.
قاضی کشکولی تصریح کرد: موضوع دادگاه در هفتم اسفند ابلاغ شده است و پس از ده روز روز شنبه را برای رسیدگی اعلام کردیم.
وی ادامه داد: در اولین روز دادگاه موضوع به وکیل و متهم تفهیم شد و در جلسه قبلی وارد ماهیت شدیم.
رییس دادگاه تصریح کرد: درجلسه اول وکیل تسخیری و متهم به دفاعیات پرداختند و در این مرحله نیز که پرونده وارد مرحله جدیدی شده و برای متهم وکیل تعیینی معرفی گردیده است.
قاضی پرونده از قاضی شهریاری خواست که اگر مطلبی دارد، ارائه کند.
در ادامه رسیدگی به این جلسه قاضی شهریاری به عنوان نماینده داستان با حضور در جایگاه بیان کرد: با توجه به اینکه تشریفات ماده 359 قانون رعایت شده است به ارائه مطالبی می پردازم.
وی اظهار کرد: بسیار ساده لوحانه است که اظهارات متهم مبنی بر عصبانی بودن لحظه ای وی را بپذیریم. درهمان شب یعنی سی ام بهمن ماه و بامداد یکم اسفند ماه دو دستگاه خودروی سمند و پرشیا به ماموران حمله و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.خودروی سمند در گلستان هفتم نیز تعدادی از ماموران را به صورت حرفه ای مجروح کرد در این رابطه متهمان دستگیر شدند آنان که عصبانی نبودند؛ اینها نشان میدهد که یک ساماندهی قبلی در این ما جرا وجود دارد .
سرپرست دادسرای امور جنایی بیان کرد: اتوبوس به مدت 15 شب درمحل پارک بوده است، متهم صندلی ها را جمع آوری کرده است و اینها نشان می دهد که ساماندهی وجود داشته است که در این رابطه تحقیقات انجام و درمرجع دیگری به آن رسیدگی می شود.
قاضی شهریاری همچنین گفت: متهم در اظهاراتش عنوان کرده است که جلوی خود را نمی دیده اما در فیلم نشان می دهد که وی در گلستان هفتم اول به سمت راست می رود بعد فرمان را به سمت چپ می چرخاند و سپس مستقیم حرکت می کند یعنی دقیقا متوجه بوده است که در حال انجام چه عملی است.
نماینده دادستان افزود: آثار موجود در بدن متهم بعد از تهاجم عمدی توسط افراد حاضر در محل بوده است درتحقیقات از او سوال شد که ایا این سه مامور را می شناسی که گفت خیر من آنها را نمی شناسم بنابر این تهاجم وی صرفا از روی عصبانیت نبوده است. وی در بین متهمان دستگیر شده تنها کسی است که گواهی نامه پایه یک دارد و رانندگی اتوبوس را انجام می دهد.
قاضی شهریاری تصریح کرد: متهم گفته است که عضو هیچ فرقه ای نیست درحالی که از دراویش است و در اعترافاتش بیان داشته که تشکیلاتی دارند و عضویتش محرز است که پرونده مجزا در این خصوص در دادسرا تشکیل شده است.
وی گفت: متهم از سلامت روانی کامل برخوردار است که به این موضوع را هم خودش اذعان دارد و هم پزشکی قانونی تایید کرده است پس اولیای دم تقاضای قصاص دارند و بنده هم تقاضای قصاص دارم و همچنین در زمینه اخلال در نظم عمومی نیز تقاضای مجازات دارم.
در ادامه رسیدگی سرهنگ فلاح زاده وکیل نیروی انتظامی در جهت تکمیل روند رسیدگی به پرونده در جایگاه حاضر شد و گفت: واقعه ای که گذشت واقعا جای تاسف دارد. امروز باید بر این بی عقلی گریست، چون خداوند در قران میفرماید کسانی که از عقل خود استفاده نمیکنند برای آنها پلیدی به بار خواهد آمد و این پلیدی در این واقعه مشخص است.
وی گفت: من از متهم سوال دارم و بر اساس عقلانیتی که همه ادیان به آن معتقد هستند پاسخ دهند که شما جوان احساسی نبوده و 50 سال سن و دو فرزند دارید. سوال من این است که قضاوت فرزندان شما درباره اقدام شما چه خواهد بود.
سرهنگ فلاح زاده خطاب به دادگاه گفت:سه جوان برومند کشور در این غائله به شهادت رسیدند. جوانانی که 19 روز در آنجا حضور داشتند و وظیفه تامین امنیت مردم را برعهده داشتند.
وی ادامه داد: پلیس اگر بخواهد اقتدار خود را نشان بدهد این قدرت را دارد که در کمتر از 15 دقیقه این ماجرا را جمع کند. اما فقط به خاطر جان و مال مردم مدارا و صبوری کرد.
نماینده حقوقی ناجا بیان کرد: همکاران ما در نیروی انتظامی بر اساس آموزشهایی که دیده بودند در نظر داشتند که اصلا به مردم و اموال آنها آسیب نرسد. با این که چون در انجا قمه شمشیر و درگیری بود اما از اسلحه استفاده نکردند تا خدایی نکرده به مردم آسیبی وارد نشود.
فلاح زاده خطاب به متهم گفت: شما دارای هشت سابقه کیفری بوده اید. آیا این همه مدارا برای اصلاح شما کافی نبوده است که گفته اید چون پلیس به سر من زد من به ماموران حمله ور شدم؟
وی گفت: ماموران حدود 19 روز در انجا حضور داشتند و با اقدامات مواجه شده مدارا و صبوری کردند و اقدامی نکردند ولی شما میگویید که یک لحظه عصبانی شدم و با اتوبوس به انها حمله کردم؟شهید بایرامی فقط 40 روز از ازدواجش گذشته بود اما 19 روز از همین 40 روز را در انجا برای امنیت مردم حضور داشت.
فلاح زاده ادامه داد: شهید بایرامی در زمان حمله اتوبوس انقدر به فکر مردم بود که دائما در آن لحظه فریاد میزد که مردم فرار کنید و بروید کنار، در مظلومیت و معرفت پلیس همین بس که 19 روز این غائله را تحمل کرد و اقدامی نداشت، در انجا حتی مردم منطقه هم از پلیس گلایه داشتند که چرا اینقدر مدارا می شود.
وی خطاب به متهم گفت: در کجای دنیا پلیس این میزان با این رفتار زشت و وحشیانه مدارا میکند؟ در امریکا ببینید که با فرقه داوودیان چگونه برخورد شد؛ اما اینجا جمهوری اسلامی ایران است. اینجا بیشترین حمایت را برای رعایت حال مردم و حقوق شهروندان انجام میدهند.بر اساس کدام دین الهی شما به خود اجازه دادید که اتوبوسی که مال شما نبوده است را به حرکت دراورید و به ماموران حمله کنید؟ شما اگر از عقل خود استفاده میکردید هیچوقت اینکار را انجام نمیدادید.
فلاح زاده گفت: بنده از نماینده دادستان و اصحاب رسانه و حقوقدانها و روانشاسان و جامعه شناسان تشکر میکنم که به این موضوع به صورت درستی ورود کردند و به آن توجه کردند.
نماینده حقوقی ناجا در رابطه با علت تجمعات هم گفت: فردی با داشتن تجهیزات نظامی دستگیر می شود و ماموران حسب قانون وظیفه داشتند که ادوات را به مرجع قضایی تحویل دهند. در این خصوص آقایی که شما میگویی برادر دینی شما بوده است با چماق به ماشین پلیس حمله می کند و دو نفر را فراری می ده، آیا این سه نفر که شهید شدند برادر دینی شما نبود که اینگونه با انها رفتار کردید؟ مگر دین شما چیست که اجازه میدهید اینگونه اقداماتی را مرتکب شوید؟
وی در پایان اظهارات خود از دادگاه تقاضای اشد مجازات را خواستار شد.
در ادامه رسیدگی به پرونده قاضی کشکولی خطاب به وکیل تعیینی متهم گفت: بر اساس قانون درخواست صرف مطالعه پرونده باعث تجدید وقت نم یشود و از اختیارات دادگاه است که از این خواسته شما عدول کند. لذا اگر به غیر از مطالعه پرونده درخواست دیگری دارید اعلام کنید.
پس از تذکر رییس دادگاه وکیل متهم در جایگاه حاضر شده و گفت: آقای رئیس هدف من به هیچ وجه اطاله دادرسی نیست بلکه بر اساس وظیفه ام نیازمند مطالعه پرونده هستم تا بتوانم از حقوق موکل خود دفاع کنم.
گفتنی است؛ در جریان آشوب های خیابان پاسداران تهران، این فرد با نشستن پشت فرمان یک اتوبوس اقدام به زیر گرفتن تعدادی از مأموران نیروی انتظامی کرد که 3 نفر آنها به علت ایراد صدمه بدنی فوت شدند و اولین جلسه محاکمه علنی روز گذشته در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.
آنچه در جلسه اول محاکمه محمد ثلاث گذشت، اینجا بخوانید.