شیوههای ابتکاری یگانهای مردمی انصارالله؛ ائتلاف سعودی چگونه در یمن زمینگیر شد؟
به گزارش گروه بینالملل ، بنبست جنگ یمن پس از سه سال و گرفتارشدن ائتلاف سعودی در باتلاق یمن این سوال را برجسته میکند چه عواملی موجب زمینگیرشدن ائتلاف سعودی در این کشور شدهاست.
عملیات طوفان قاطع
در روز 25 مارس 2015 برابر با 6 فروردین 1394 عربستان سعودی به همراه 10 کشور دیگر در عملیاتی ائتلافی موسوم به «عملیات قاطع» به کشور کوچک و فقیر یمن حمله کردند.
سخنگوی نیروهای متجاوز به یمن هدف از حملات در یمن را نابودی نیروهای انصارالله (حوثیها) و بازگرداندن حکومت «منصور هادی» در این کشور ذکر کرد و افزود: ما با هم پیمانان خود در داخل یمن به طور کامل هماهنگ هستیم تا سیطره انصارالله بر این کشور را از میان برداریم.
مقامات سعودی که رهبری این تجاوز آشکار به مردم یمن را برعهده دارند در همان روزهای نخست تجاوز چنان از پیروزی نزدیک خود علیه کشور کوچک یمن اطمینان داشتند که نام این عملیات خود را «طوفان قاطع» نام نهادند و اعلام میکردند که ظرف چند هفته میتوانند به تمام اهداف خود برسند.
سرانجام ائتلاف متجاوز سعودی پس از 27 روز بمباران مداوم مناطق مختلف یمن و تخریب زیرساختها و کشتار شهروندان یمنی، از توقف عملیات «طوفان قاطع» خبر داد و مدعی شد به تمام اهداف خود دست یافته و از این پس در قالب عملیات «احیای امیدRestorting Hope Operation» که بیشتر شامل تلاشهای دیپلماتیک و عملیاتهای محدود خواهد بود پیگیری خواهد شد.
اما بسیاری از کارشناسان اعلام پایان عملیات «طوفان» قاطع از سوی ائتلاف متجاوز به فرماندهی عربستان نشانهای از شکست عربستان و کشورهای متحدش در جنگ با نیروهای یمن و بهویژه یگانهای مردمی انصارالله یمن تفسر کردند و اظهار داشتند که عربستان برخلاف غرور اولیه که تصور داشت در عرض چند هفته نیروهای یمنی را به زانو در خواهد آورد هماکنون با واقعیت سخت و پیچیده یمن و رزمندگی نیروهای مردمی انصارالله یمن و متحد آن یعنی نیروهای ارتش مواجه شدهاست، تفسیری که گذشت زمان نیز صحت آن را آشکار کرد.
ائتلاف سعودی از کلمبیا تا انگلیس
گرچه ائتلاف متجاوز سعودی به صورت رسمی متشکل از عربستان سعودی، امارات، بحرین، کویت، اردن، مراکش، قطر، سنگال، و سودان است؛ باید توجه داشت این کشورها تأمینکننده نیروی انسانی و جنگندههای نظامیاند. افزون بر این، کشورهای جیبوتی، اریتره، و سومالی حریم هوایی و آبی خود را در اختیار نیروهای ائتلاف قرار داده تا مواضع کمیتههای مردمی انصارالله و همچنین مردم یمن را بمباران کنند.
از همه مهمتر اینکه تمام کشورهای مذکور شرکتکننده در ائتلاف علیه مردم یمن همه تجهیزات نظامی، اطلاعاتی و انواع سلاحهای خود را به صورت مستقیم از آمریکا، انگلیس، فرانسه، ترکیه، پاکستان، همچنین حامیان اقدامات متجاوزانه عربستان دریافت میکنند.
بنا به گزارش وبسایت «geopoliticsalert» ایستادگی و نوع مبارزه نیروهای مردمی یمن و متحدانش موجب شده بسیاری از کشورهای جهان از زمین و هوا علیه آنها وارد مبارزه شوند.
در واقع بیشتر این نیروها، مزدورانی از کشورهای آمریکای لاتین به ویژه کلمبیا هستند که در ازای پرداخت ماهیانه پول در یمن حضور دارند، و همچنین باید توجه داشت که عناصر تروریستی القاعده فعال در یمن نیز به نفع عربستان در حال جنگ با نیروهای مردمی انصارالله هستند.
ابتکار مبارزاتی نیروهای انصارالله یمن
به راستی چرا جنگی که قرار بود چند روز به تمام اهداف خود دست یابد این قدر طولانی شد؛ سادهانگارانه است تصور شود که عربستان سعودی و ائتلافش از طولانیکردن این جنگ سودی میبرند، کمترین تبعات جهانی و حیثیتی چنین جنگ متجاوزانهای کشتهشدن بیش از ۱۰ هزار نفر از شهروندان غیرنظامی و نابودکردن تمام بنیانهای زندگی در این کشور فقیر بدون کوچکترین دستآوردی است.
نیروهای مردمی انصارالله به همراه متحدان خود یعنی بخشهایی از ارتش یمن، گارد ریاستجمهوری، و برخی ازگروههای قبیلهای سه سال تمام است که از خاک کشورشان در برابر نیروهای متجاوز ائتلاف سعودی با تمام وجود دفاع کردهاند، درحالی که عربستان سعودی و مزدورانش از پشتیبانی اطلاعاتی و تدارکاتی ثروتمندترین و قدرتمندین کشورهای جهان برخورداراند تاکنون نتوانستهاند بر سد دفاعی نیروهای مردمی انصارالله و متحدانش غلبه کنند.
بنا به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران ابتکار نیروهای یگانهای مردمی یمن در مبارزه علیه نیروهای متجاوز که هماکنون متشکل از دهها کشور هستند، موجب شده که ائتلاف سعودی پس از گذشت 3 سال نتواند به اهداف خود در یمن دست یابد.
قایقهای انتحاری
۲۶ آوریل ۲۰۱۷ وبسایت شبکه خبری «انبیسینیوز» به نقل از وزیر کشور عربستان سعودی اعلام کرد که نیروهای امنیتی سعودی یک حمله به پایانه توزیع نفت «آرامکو» در دریای سرخ در سواحل عربستان در شمال یمن خنثی کردهاند.
«انبیسینیوز» ضمن بیان اینکه جنگ دوساله بین نیروهای انصارالله و ائتلاف عربستان در حال حاضر به نقطهای رسیده که محمولههای نفتی جهان را تهدید میکند افزود: انصارالله اخیرا در عملیاتی تلافیجویانه با استفاده از یک قایق انتحاری قصد انهدام پایانه نفتی «آرامکو» عربستان داشتهاند.
این وبسایت همچنین میافزاید که پیش از این نیز در ۳۰ ژانویه سال جاری کمیتههای مردمی انصارالله یک ناوچه جنگی سعودی در سواحل یمن را منهدم کردند که درنتیجه آن شماری از خدمه آن کشته شدند. اگرچه گزارشهای اولیه حاکی از این بود که این ناوچه با موشک یا حمله انتحاری منفجر شدهاست، نیروی دریایی آمریکا بعدا با انتشار گزارشی اعلام کرد که نیروهای انصارالله یمن برای نخستین بار از قایق انتحاری بدون سرنشین استفاده کردهاند.
موشکهای بالستیک
برخلاف آنچه ائتلاف سعودی در اعلامیه پایان عملیات موسوم به «عملیات قاطع» مدعی شده بود کوچکترین صدمهای به زرادخانه موشکهای بالستیک نیروهای یمنی وارد نشده بود و هنگامی که برای نخستین بار یگان موشکی ارتش یمن و نیروهای مردمی قلب پایتخت عربستان را هدف قرار دادند، بیش از هر زمانی شاهزدادگان عربستان و اماراتی با واقعیت قدرت موشکی نیروهای یمنی روبرو شدند.
«احمد عسیری» سخنگوی اتئلاف متجاوز سعودی علیه مردم یمن در گفتگویی اختصاصی با شبکه خبری «العربیه» در تاریخ ۱۶ آوریل 2017 ضمن بیان اینکه کسانی که از طولانیشدن جنگ یمن صحبت میکنند و اینکه چرا این جنگ هنوز ادامه دارد از واقعیت میدانی جنگ اطلاع چندانی ندارند، درباره قدرت موشکی نیروهای انصارالله اظهار داشت: از شروع عملیات مشترک در یمن در سال ۲۰۱۵ نیروهای انصارالله تاکنون ۴۸ موشک بالستیک را به سمت مرزهای داخلی عربستان شلیک کردهاند.
همچنین «ترکی المالکی» سخنگوی جدید ائتلاف متجاوز سعودی در نشست خبری 28 دسامبر 2017 اعلام کرد نیروهای یمنی در مجموع سه سال گذشته 84 موشک به خاک عربستان شلیک کردهاند.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده، یگان موشکی ارتش یمن و انصارالله در سال گذشته میلادی(۲۰۱۷)، ۴۵ فروند موشک بالستیک را به عمق خاک عربستان و امارات و پایگاههای نظامیان آنها و مزدوران ائتلاف سعودی از جمله سه فروند برکان ۲، سه فروند موشک برکان ۱، سه فروند موشک برکان اچ۲ و سه موشک بالستیک زلزال شلیک کردند.
مهمترین حمله راهبردی یگان موشکی نیروهای یمنی هدف قراردادن فرودگاه بینالمللی ملک خالد ریاض در تاریخ 13 آبانماه و کاخ یمامه مقر پادشاهی سعودی در 19 دسامبر (28 آذر) در پایتخت این کشور بود که بنا به اعتقاد کارشناسان موازنه جنگ در یمن را به طور کلی به نفع نیروهای یمنی تغییر داد و ائتلاف سعودی را در بنبستی فلجکننده گرفتار کرد.
فرودگاه بینالمللی ملک خالد که در ۳۵ کیلومتری شمال ریاض قرار گرفته است، از لحاظ وسعت و مساحت دومین فرودگاه بزرگ عربستان سعودی محسوب میشود.
تلفات ائتلاف سعودی در جنگ یمن
پایگاه خبری المسیره به نقل از واحد رسانه جنگی ارتش و کمیتههای مردمی یمن گزارشی را از تلفات ائتلاف متجاوز سعودی در این کشور تنها در سال 2017 را منتشر کرده که نشان میدهد برخلاف توهم اولیه نیروهای متجاوز، یگانهای رزمنده مردمی وارتش یمن با رزمندگی و ایستادگی خود و همچنین با تکیه بر صنایع موشکی و توامندیهای نظامی داخلی خود ضربات مهلکی به ائتلاف دهها کشوری سعودیها وارد کردهاند.
براساس این گزارش نیروهای یمنی در سال 2017 میلادی، 8 دستگاه تانک آبرامز، 196 دستگاه نفربر، 31 دستگاه تانک، و 1337 دستگاه خودروی مختلف ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آنها را منهدم کردهاند.
یگان موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن در سال 2017 میلادی 45 فروند موشک بالستیک به عمق عربستان و امارات و مواضع نظامیان و مزدوران آنها در جبهههای مختلف شلیک کردند.
موشکهای بالستیکی که نیروهای یمنی به سمت مواضع دشمن شلیک کردند، عبارتند از: 3 فروند موشک« آتشفشان ـ1» 3 فروند موشک «آتشفشان 2» 3 فروند موشک « آتشفشان اچ 2» و 3 فروند موشک «زلزال 3» یک فروند موشک« کروز بالدار»، یک فروند «موشک قاهر 1» 30 فروند «موشک قاهر ام 2» و یک موشک دیگر که نوع آن هنوز اعلام نشده است.
یگان موشکی ارتش یمن همچنین در سال گذشته میلادی 293 فروند موشک ساخت داخل از قبیل زلزال 1، زلزال 2، صمود، الصرخه 1، الصرخه 3، اورگان، و گراد به مواضع ائتلاف متجاوز سعودی شلیک کرد.
از سوی دیگر تکتیراندازان یمنی نیز موفق شدند در سال گذشته میلادی، 399 نظای سعودی، و 1894 مزدور را به هلاکت برسانند.