بازیگران نابلد مرحله تولید یک اثر را به آموزشگاه بازیگری تبدیل کرده اند/ فیلمنامه ها برای مردان نوشته می شوند
شیرین بینا بازیگر سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره فعالیت های خود گفت: پیشنهادات زیادی برای بازی داده می شود اما در هرکاری حضور پیدا نمی کنم. نقش هایی که پیشنهاد می شود احمقانه است و ترجیح می دهم حضور پیدا نکنم.
وی در همین راستا افزود: اگر نقش های خوب پیشنهاد شود بازی می کنم اما متاسفانه نقش های حاشیه ای و نقش های مادربزرگ هایی که چادر دور کمر می بندند، فحش می دهند، نفرین می کنند و افراد را ارشاد می دهند پیشنهاد می شود. البته با نقش مادربزرگ یا زن 100 ساله که شخصیت درستی داشته باشد مشکلی ندارم همانطور که در "تو و من" مادر رضا گلزار را بازی کردم در حالی که در واقعیت تنها ده سال با گلزار فاصله سنی دارم.
این بازیگر درباره دلایل وجود چنین نقش هایی بیان کرد: فیلمنامه نویسان تنها برای مردان نقش می نویسند و در این چند ساله آثاری که پیشنهاد می شود فیلمنامه آن ها بیشتر مردانه است، تعدادی دختر و پسر تازه وارد و جوان حضور دارند و نقش هایی حاشیه ای مثل مادر و مادربزرگ که بود و نبود آن ها فرقی نمی کند در آن ها گنجانده شده است.
بینا درباره ورود چهره های جدید برای بازی در آثار مختلف اظهار کرد: تعدادی از این چهره ها کلاس های بازیگری رفته اند و تا حدودی بلد هستند، تعدادی تئاتر کار کرده اند و بر بازی اشراف دارند، اما تعدادی هستند که برای نقش و کار مناسب نبوده، اصلا استعداد بازیگری ندارند و صرفا از روی آشنایی و این که می خواهند مانند گلزار، مهناز افشار و الناز شاکردوست سوپراستار شوند وارد این کار شده اند. تهیه کنندگان نیز صرفا به دنبال کسب پول بیشتر هستند به همین دلیل از کسانی استفاده می کنند که یا پول دریافت نمی کنند و تازه وارد هستند یا پول می دهند که نقش بخرند و نقش های خوب را به این افراد می دهند. این مسائل در حال حاضر موضوعی روتین است، در نتیجه این روند کیفیت آثار تنزل پیدا می کند.
وی ادامه داد: تهیه کننده متوجه نیست وقتی بازیگر نابلد می آورد که در فضای این عرصه نیست و یک کلاس هم نرفته و آموزش ندیده است فضای کار تبدیل به آموزشگاه بازیگری می شود یعنی باید یک خط فیلمنامه دو هزار بار تکرار شود تا آن را به درستی بازی کند، نگاه کردن به دوربین و پیاده کردن احساس در بازی به او دیکته شود. در چنین وضعیتی برداشت ها زیاد و کار طولانی می شود و کیفیت کار با سر زمین می خورد.
بازیگر "مسافری از هند" به گسترش فضای مجازی در میان مخاطبان اشاره کرد و توضیح داد: در تمام دنیا از فضای مجازی استفاده می کنند و معایب و محاسنی دارد که اگر استفاده درست از آن شود می تواند مفید باشد. کتاب، مجله و روزنامه نیز خوب و بد دارد.این روزها اینستاگرام باب شده است در حالی که بنده اهمیتی به ایسنتاگرام نمی دهم، گاهی نگاه می کنم چون موظف می دانم به عنوان انسانی که در جامعه زندگی می کنم مشرف بر موضوعات و وقایع پیرامون خود باشم. در گذشته روزنامه و کتاب در بین مردم رواج داشت اما امروز فضای مجازی باب شده است نه این که از ابزار گذشته استفاده نکنیم اما چون همه آن ها در فضای مجازی وجود دارد استفاده از آن اشکالی ندارد.
بینا درباره اظهار نظرهای سیاسی هنرمندان بیان کرد: هر کس خودش مسئول حرف هایی است که می زند. هنرمندان افرادی جدا از جامعه خود نیستند. یک هنرمند مانند پروانه معصومی مخالف اظهار نظر سیاسی و هنرمندی مانند لیلا حاتمی موافق اظهار نظر در کشوری دیگر است. اظهار نظر در مسائل مختلف بستگی به خصوصیت رفتاری و اخلاقی یک هنرمند دارد.
وی درباره فعالیت های خود خاطرنشان کرد: در تله فیلمی به کارگردانی اصغر نعیمی با نام موقت "مادر" بازی کرده ام که در نوبت پخش از شبکه یک قرار دارد و زمان آن هنوز مشخص نشده است.