فرد محکوم، به مطالعه سه کتاب و بیان نظر خود درباره بزه ارتکابی مکلف شد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دادگاه کیفری دو شهرستان کوهدشت استان لرستان در راستای اعمال مجازات جایگرین حبس یک فرد محکوم را به مطالعه سه کتاب محکوم کرد.
قاضی این پرونده با عنایت به وضع فردی و خانوادگی متهم و فقدان سابقه کیفری و پیش بینی اصلاح وی در آینده و عدم وجود شاکی خصوصی و با عنایت به نوجوان بودن نامبرده و اینکه مطابق ماده ۹۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ تمامی جرایم نوجوانان قابل تعویق صدور حکم میباشد لذا مستنداً به موادی از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و با عنایت به تعهد نامبرده به انجام دستورات دادگاه در موعد مقرر به نحو احسن و عدم ارتکاب جرم عمدی در آینده صدور حکم را به مدت شش ماه به تعویق انداخت.
در حکم این قاضی آمده است: متهم در این مدت ضمن رعایت تدابیر قانونی باید نسبت به مطالعه حداقل سه کتاب در خصوص ریشههای انقلاب اسلامی، آرمانها و دستاوردهای آن و همچنین چالشهایی که انقلاب اسلامی با آن رو به رو است، اقدام و ضمن ارائه برگرفتههای خود از مطالعه کتابها نهایتاً در قالب نتیجه، نظر خود را در خصوص بزه ارتکابی اعلام کند.
بدیهی است که الزام متهم به مطالعه کتابهای مذکور با توجه به سنجش صورت گرفته از وی و همچنین استقبال متهم از این امر بوده که نشان بر توان وی در درک مطالب کتابهای فوق میباشد.
لازم به ذکر است که هدف دادگاه از صدور این قرار، اصلاح متهم و برخود با رأفت اسلامی با متهم است.چنانچه متهم در طول مدت تعویق مرتکب جرائم عمدی مستوجب حد، قصاص، دیه و یا تعزیر تا درجه هفت نگردد، دادگاه با توجه به میزان پایبندی به انجام دستورات نسبت به صدور حکم معافیت از مجازات و یا محکومیت اتخاذ تصمیم میکند.
گفتنی است با تصویب قانون مجازات اسلامی جدید در فصل نهم آن به مجازاتهای جایگزین اشاره شده است. بر اساس این قانون قضات میتوانند با توجه به شرایط متهم و داشتن برخی شروط از مجازاتهای جایگزین حبس استفاده کنند. یکی از شروط اجرای این قانون رضایت داشتن فرد محکوم نسبت به حکم جایگزین حبس است.