شهر هوشمند ضرورت دنیای امروز/ از نگاه لوکس گرایی فاصله بگیریم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، شهر هوشمند اصطلاحی است که با گسترش تکنولوژی و نفوذ آن در زندگی افراد بیشتر به گوش می رسد. هدفی که در صورت اجرا و بهره گیری از فناوری اطلاعات در مدیریت شهری بهبود شاخص ها و افزایش بهروری را به دنبال خواهد داشت.
برای اجرا شهر هوشمند زیرساخت هایی مانند پارکینگ هوشمند، سرویس به اشتراک گذاری خودرو و تاکسی آنلاین، هوشمند کردن سیستم ترافیک، حمل و نقل عمومی هوشمند، انرژی پاک، ساختمان هوشمند، جمع آوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیستی، مشارکت شهروندان، دیجیتالی شدن دولت، برنامهریزی شهری، آموزش، اکوسیستم اقتصادی، دسترسی به 4G LTE، سرعت اینترنت، فراوانی هات اسپات وای فای، استفاده از گوشی هوشمند، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرایند هوشمندتر شدن شهرها احتیاج است که در کنار تمام این موارد بزرگترین محرک، توسعه اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای نوپا با خلاقیت است.
مواردی که متولیان آن را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در کنار شهرداری ها و وزارت راه و مسکن و شهرسازی تشکیل می دهد.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین اظهارات خود در خصوص شهر هوشمند گفت: امروز شهر هوشمند دیگر یک نگاه لوکس مدیریتی نیست و به عنوان یک ضرورت در زندگی محسوب می شود و اگر می خواهید مدیریت منابع را بهتر انجام دهیم و با فساد مبارزه کنیم و به بهبود شاخص های محیط زیست بپردازیم، چاره ای جز حرکت به سمت شهر هوشمند نداریم.
گفتنی است تاکنون نیز گام هایی به سوی این هدف برداشته شده که از نمونه های آن می توان به کنتورهای هوشمند برق، گاز، آب ، حسگرهای ترافيکی هوشمند،GPS های هوشمند، تلفنهای هوشمند که شامل حسگرهايی برای سنجش سرعت، فشارخون و ساير پارامترهای سلامتی است و بسیاری از موارد مشابه اشاره کرد.
بدون شک پیاده سازی این برنامه به گسترش اشتغال جدید و همگام با تکنولوژی کمک می کند. یک شهر هوشمند بهتر از یک شهر سنتی میتواند به مشکلات ناشی از افزایش جمعیت پاسخ دهد و در نهایت به افزایش کیفیت زندگی بینجامد.