#نه_به_چهارشنبه_سوری_خطرناک/ لطفا ایمن "شادی" کنید
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سال گذشته و درست چند روز پیش از برگزاری مراسم چهارشنبه سوری آخر سال، کمپینی به راه افتاد تا شاید میزان حوادث ناشی از آتش بازی عدهای در جشن چهارشنبه سوری کاهش یابد.
بر اساس آمار اعلام شده، حوادث ناشی از استفاده مواد محترقه در سال ۹۵ به نسبت سال ۹۴ کاهش یافته و در این شرایط، شاید بتوان یکی از دلایل کاهش آمار حوادث را هشدارهای لازم در رابطه با نه گفتن به چهارشنبه سوری خطرناک دانست.
سال گذشته به همت آتش نشانهای تهرانی کمپین " نه به چهارشنبه سوری خطرناک" به راه افتاد. کمپینی که دنبال کنندگان آن را با هشتک #نه_به_چهارشنبه_سوری_خطرناک میشناختند. در سال جاری نیز این کمپین ادامه داشته و تاکنون از اقشار مختلف کشور به این کمپین پیوسته اند.
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی در رابطه با کمپین "نه به چهارشنبه سوری خطرناک" میگوید: سال گذشته کمپینی به راه افتاد تا شاید از این طریق حوادث ناشی از چهارشنبه سوری کاهش یابد.
در این راستا، عده زیادی از دانش آموزان مدارس تهران نیز به این کمپین پیوستند.
وی میافزاید: علاوه بر دانش آموزان، بسیاری از شخصیتهای ورزشی و فرهنگی نیز به کمپین "نه به چهارشنبه سوری خطرناک" پیوستند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی با تاکید بر لزوم افزایش نظارتهای والدین بر رفتارهای فرزندانشان پیش از چهارشنبه سوری میگوید: لازم است در این ایام والدین نظارت بیشتری بر رفتار فرزندان خود داشته باشند. ارتباطات و مراودات آنها را با دوستانشان کنترل کنند و اگر تغییرات محسوسی در رفتار آنها احساس کردند آن را مورد بررسی قرار دهند.
وی با ارائه توصیهای به خانوادهها میگوید: اگر قصد برپایی جشن و روشن کردن آتش را دارید، حتما خود در کنار فرزندانتان و سایر اعضای خانواده باشید. با این کار علاوه بر اینکه اوضاع را کنترل میکنید میتوانید طرز رفتار صحیح با آتش و خاموش کردن آن را بدون اینکه آسیبی ببینند را به فرزندان آموزش دهید. ضمن اینکه میتوانید فرزندان خود را با واقعیت این جشن آشنا کنید.
ملکی با بیان اینکه نباید با استفاده از مواد محترقه خطرناک شیرینی مراسم چهارشنبه سوری تلخ شود، میگوید: افراد به ویژه جوانان باید توجه داشته باشند که استفاده از مواد محترقه میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد و ممکن است شیرینی یک مراسم تبدیل به اتفاقی تلخ برای آنها شود.
در سال جاری نیز کمپین نه به چهارشنبه سوری آخر سال مورد توجه قرار گرفته و تاکنون تعداد قابل توجهی از دانش آموزان، ورزشکاران و هنرمندان به این کمپین پیوسته اند تا شاید از این طریق جوانان و نوجوانان تشویق شده و چهارشنبه سوری کم خطری را پشت سر بگذارند.
علیرضا فغانی، داور بین المللی فوتبال ایران از جمله افرادی است که به این کمپین پیوسته است. وی با ارائه توصیهای به جوانان میگوید: بهتر است جوانان و نوجوانان طبق رسوم مراسم چهارشنبه سوری آخر سال را برگزار کنند و به گونهای این مراسم را جشن بگیرند که کسی پایش به بیمارستان باز نشود.
همچنین شهرام محمودی، عضو تیم ملی والیبال ایران نیز در رابطه با آیین چهارشنبه سوری آخر سال میگوید: در شب چهارشنبه سوری اعضای خانواده باید از کنار هم بودن لذت ببرند و از انجام کارهای خطرناک که ممکن است آسیبی را به همراه داشته باشد خودداری کنند.
وی میافزاید: امیدوار هستم در این شب، افراد بیش از قبل هوای یکدیگر را داشته باشند و به گونهای عمل نکنند که سبب ایجاد خطر برای فردی شود. علی پروین، سرمربی سالهای گذشته تیم فوتبال پرسپولیس نیز از جمله افرادی است که به کمپین نه به چهارشنبه سوری خطرناک پیوسته است.
وی در این باره میگوید: چهارشنبه سوری یکی از آیینهای زیبا در کشور است که متاسفانه در سالهای گذشته ترقه بازی نیز به آن اضافه شده است.
پروین میافزاید: امیدوار هستم جوانان در چهارشنبه سوری پیش رو به گونهای اقدام نکنند که یک عمر خانواده خود را داغدار کنند.
همچنین امیر قلعه نویی، سرمربی حال حاضر تیم فوتبال ذوب آهن نیز در رابطه با لزوم برپایی مراسم بی خطر در شب چهارشنبه سوری میگوید: چهارشنبه سوری نخستین جشن از جشنهای نوروزی است، اما متاسفانه عدهای این جشن را به نابودی کشانده اند.
وی میافزاید: درخواست من این است که مردم به سنت گذشته بازگشته و با برپایی جشن به پیشوار سال نو بروند. تاکنون افراد دیگری از جمله برخی دیگر از ورزشکاران و هنرمندان نیز به کمپین نه به چهارشنبه سوری خطرناک پیوسته اند.
پیام تمام افراد شرکت کننده در این کمپین، برپایی مراسم چهارشنبه سوری به دور از هر گونه اقدام خطرناک و استفاده از مواد محترقه خطرناک است. هشتک # نه_به_چهارشنبه_سوری_خطرناک، این روزها یکی از پرطرفدارترین هشتکها است و درخواست تمام دنبال کنندگان این کمپین این است که "لطفا ایمن شادی کنید".