خشکشویی و لباسشوییها افزایش قیمت ندارند/ شستوشو البسه توسط خشکشوییهای مجازی در دستگاههای بیمارستانی
ابوالفضل رجب زاده در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد اظهار کرد: مراجعه به خشکشوییها نسبت به سال گذشته به دلیل شرایط اقتصادی و رکود موجود ۵۰ درصد کاهش داشته است و مراجعات به واحدهای صنفی کمتر شده است.
وی ادامه داد: همچنین حذف حدود صنفی نیز در این باره بی تاثیر نبوده و نباید این حدود برداشته میشد اما، متاسفانه آن را برداشتند که به رکود دامن زده است.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی با بیان اینکه مردم کمتر به خشکشوییها مراجعه میکنند افزود: به عنوان مثال پردههایی که به خشکشوییها آورده میشود بعضا حدود ۵ سال است که آنها را نشستهاند و بر اثر آفتاب بافت آنها پوسیده شده و هنگام شستوشو آسیب میبینند که این موضوع مشکلاتی را برای واحدهای صنفی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه علی رغم کاهش درآمدها اما، هزینهها اعم از عوارض، مالیات و قیمت مواد اولیه افزایش یافته است، تصریح کرد: به دلیل اینکه مواد اولیهای که در خشکشوییها استفاده میشود وارداتی است قیمت دلار تاثیر زیادی بر هزینهها گذاشته است.
رجب زاده به خشکشوییهای مجازی اشاره کرد و گفت: این خشکشوییها بدون داشتن واحد صنفی و مجوز، فقط با داشتن سایت و تبلیغات به درب منازل مراجعه کرده و اقدام به سفارش گرفتن از خانوادهها میکنند.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی با هشدار به خانوادهها خاطرنشان کرد: این سایتها در محلهای غیر بهداشتی و در دستگاههایی که لباسهای بیمارستانی با آنها شستوشو میشود مبادرت به شستن البسه و سایر اقلام مردم میکنند که میتواند عواقب خطرناکی برای سلامت مردم داشته باشد.
وی ادامه داد: این سایتها چیزی به نام خشکشویی ندارند و برای کاهش هزینه با آب اقدام به شستن البسه میکنند تا مشتری جذب کنند.
رجب زاده همچنین به قالیشوییها نیز اشاره کرد و گفت: برخی قالیشوییها نیز مبادرت به شستوشو پتو میکنند که سال گذشته با ارسال نامه به اتحادیه مذکور خواستار ممانعت از اینکار شدیم.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی ادامه داد: اینکار قالیشوییها تداخل صنفی است و در صورت تخلف واحد صنفی مدنظر به ماده ۲۷ و ۲۸ نظام صنفی ارسال میشود.
رجب زاده درباره تعداد واحدهای خشکشوئی و لباسشوئی نیز بیان کرد: یک هزار و ۵۰ واحد مجوزدار خشکشویی در تهران وجود دارد و حدود ۷۰ تا ۸۰ واحد نیز در حال طی کردن مراحل دریافت مجوز هستند.
وی با بیان اینکه قیمتها برای ایام عید افزایش نیافته است، گفت: قیمتهایی که از ابتدای سال مصوب شده در این ایام معتبر است و تغییری در آنها ایجاد نشده است.
رجب زاده با بیان اینکه واحدهای خشکشویی به درجههای یک، دو و سه تقسیم بندی شدهاند گفت: برحسب متراژ، نوع و تعداد دستگاههایی که در واحدهای صنفی وجود دارد نوع درجه آنها تعیین میشود.
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشوئی با بیان اینکه نرخها برحسب درجه واحد صنفی تعیین میشود، اظهار کرد: فقط کت، شلوار، مانتو، دامن، پیراهن، بلوز شامل قیمت گذاری هستند و مابقی به خاطر تنوع زیادی که وجود دارد بسته به نوع کالا و در حضور مشتری قیمتگذاری میشود.
وی گفت: افراد در صورت مشاهده تخلف و داشتن شکایت میتوانند با شماره ۸۸۷۶۵۱۹۴_۸۸۷۶۵۱۹۶ تماس بگیرند.