بازار گرم سمساریهای مجازی در روزهای پایانی سال/ کلاهبرداران در کمین
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در گذشتههای نه چندان دور مغازههای سمساری در کوچه و محلههای شهر به وفور دیده میشد، اما امروزه این مغازههای به حداقل رسیده و یا شکل آن تغییر کرده است.
با گذشت زمان سمسارها برای رونق کسب و کار خود بیشتر در خیابانها و کوچههای شهر با صدای بلند لوازم کهنه منازل از یخچال، اجاق گاز گرفته تا ظروف آشپزخانه و فرش را خریدار بودند، اما این روش هم دیگر مانند سابق نبوده و صدای این افراد کمتر از گذشته به گوش میرسد.
حال چندسالی است که در فضای مجازی با راه اندازی سایتهایی برای خرید و فروش لوازم دست دوم تحولی ایجاد شده و مردم بدون هیچ هزینه و واسطهای میتوانند لوازم نو و دست دم خود را به قیمت دلخواه به فروش برسانند.
در این میان افراد با درج آگهی خود به طور رایگان و ثبت اطلاعات کالا و تماس میتوانند در کمترین زمان ممکن خریدار جنس خود را در گوشه کنار شهر پیدا کنند.
همچنین افراد در صورت نیاز به کالایی با جستجوی ساده در برخی از برنامههای کاربردی و سایتها میتوانند گروهی از کالاهای مرتبط را پیدا کنند و با مقایسه قیمت و کیفیت برای خرید اقدام کنند.
هرچند راه اندازی سایتهای اینترنتی و خرید و فروش در این فضا باعث حذف واسطهها و ارزان تمام شدن قیمت کالا برای مصرفکننده میشود، اما این شیوه خرید و فروش معایب و مشکلاتی را نیز با خود به همراه دارد.
در این میان افراد برای جلوگیری از کلاهبرداریهای احتمالی باید نکاتی را مد نظر داشته باشند تا با مشکل روبرو نشوند.
بهتر است از کسانی خرید شود که امکان ملاقات حضوری با آنها قبل از انجام معامله وجود داشته باشد و هرگز پیش از دریافت کالا هزینهای پرداخت نشود.
در صورت امکان، پس از خرید کالا رسید کتبی معتبر از فروشنده دریافت کنید و اگر میخواهید مبلغ قابل توجهی به افراد ناشناس پرداخت کنید بهتر است در محل امن این اقدام انجام شود.
با این تفاسیر هستند کسانی که ترجیح میدهند برای فروش لوازم کهنه خود به سمسارهایی اعتماد کنند که به صورت دوره گرد در محلهها حضور دارند با اینکه ممکن است اجناس آنها را با قیمتهای پایین تری بخرند.
گزارش از سپیده پوردشت