"کارشناسان روسی": ایران الگوی مبارزه با تروریسم است
به گزارش گروه بینالملل ، کارشناسان مختلفی در مسکو دیدگاه های خود را در خصوص مبارزه با تروریسم ومشارکت ایران در این امر و مسائل موجود در این عرصه بیان کردند.
ولادیمیر زاخاروف رئیس انستیتو پژوهش های سیاسی و راهبردی روسیه در این رابطه اعلام کرد: ایران در میان کشورهایی که با گروه تروریستی داعش مبارزه کرده اند، موثرترین مبارزه را داشته و با کمک مستشاری از سقوط این کشورها جلوگیری کرده است.
وی با بیان اینکه معدود کشورهایی هستند که با تروریست ها به ویژه داعش به عنوان خطرناک ترین گروه تروریستی در جهان، به صورت واقعی مبارزه کرده اند، اظهار کرد: به جز کشورهای سوریه و عراق که قربانی تروریسم هستند، ایران و روسیه مبارزه موثری با گروه داعش داشته اند.
وی ادامه داد: ایران به طور سازماندهی شده به کشورهای سوریه و عراق در مبارزه با داعش کمک و با کمک مستشاری از سقوط حکومت های این کشورها جلوگیری کرد و دولت ایران، مبارزه واقعی و بی امان با پدیده شرور تروریسم را در دستور کار قرار داده است.
رئیس انستیتو پژوهش های سیاسی و راهبردی روسیه با اشاره به این واقعیت که تروریست ها در خاورمیانه از پوشش مذهب برای فعالیت های خود سوء استفاده می کنند، گفت: داعش و گروه های تروریستی مشابه آن در خاورمیانه خود را مومن می خوانند، اما در واقع گروه های بی خدا هستند که آلت دست آمریکا و متحدانش قرار گرفته اند.
زاخاروف افزود: آمریکا از داعش حمایت می کند، زیرا این گروه تروریستی بخشی از ارتش آمریکاست.
وی بدون ذکر جزییات گفت: یکی از هواداران گروه تروریستی داعش در روسیه که برای این گروه تبلیغ می کرد، می گفت که کمک های مادی از آمریکا دریافت می کند و زنان را به قیمت ارزان در اختیار اعضای خود قرار می دهد.
به گفته وی، داعش از این طریق و نیز تبلیغات برای توزیع غنایم، هزاران نفر را در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای عربی فریب داد.
زاخاروف افزود: پیروزی بزرگ بر داعش و سرکوبی این گروه تروریستی، با تلاش های گسترده ایران و روسیه محقق شد.
این کارشناس ارشد روس خاطرنشان کرد: ایران در مبارزه با داعش بار دیگر اثبات کرد که در خط مقدم جبهه علیه تروریست ها قرار دارد.
آناتولی تسیگانوک کارشناس مرکز مطالعات سیاسی-نظامی روسیه نیز معتقد است که ایران نقشه های آمریکا را که با حمایت از تروریست ها در خاورمیانه اجرا می شد، به شکست کشیده است.
سرهنگ تسیگانوک با بیان اینکه 'آمریکا در شکل گیری گروه های تروریستی در خاورمیانه، که خطرناکترین آن داعش بود، سعی کرد نقشه های خود را برای ضربه زدن به کشورهای منطقه به اجرا درآورد'، افزود: نقشه های تروریستی آمریکا برای ایجاد کانون های دائمی تنش در منطقه خاورمیانه هدف گیری شده است.
کارشناس مرکز مطالعات سیاسی - نظامی روسیه در تشریح اقدام های نیروهای آمریکایی و متحدان آن کشور در افغانستان گفت: با وجود حضور 17 ساله حضور نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان، تروریسم در این کشور تقویت یافته است و این وضع یک بار دیگر نقاب از چهره آمریکا را کنار می زند.
وی ادامه داد: این رویکرد آمریکا در عراق و سوریه نیز اجرا شد و شاهد هستیم که در این کشورها آمریکا به صورت پنهانی از گروه های تروریستی بویژه داعش حمایت کرد.
تسیگانوک گفت: اما ایران با حمایت از این دو کشور، کمک های نظامی و بخصوص تلاش برای تقویت امنیت این کشورها که در همسایگی آن قرار گرفته، نقشه های آمریکا را ناکام گذاشت. ایران در حمایت از این دو کشور قربانی تروریسم سنجیده رفتار کرد و اگر پشتیبانی تهران نبود، تروریست ها بویژه داعش برتری می یافتند.
وی ادامه داد: تلاش های ایران در این دو کشور این واقعیت را اثبات می کند که تهران در مبارزه با تروریسم صادقانه رفتار می کند؛ اما مبارزه آمریکا با تروریست ها دروغین است و برای عوام فریبی انجام می گیرد و برای گمراه کردن افکار عمومی جهانی واشنگتن در عراق و سوریه ائتلافی بین المللی تشکیل داده است.
کارشناس روس خاطرنشان کرد: با نگاهی به عملکرد آمریکا و متحدانش در مقابله با تروریسم، متوجه این واقعیت می شویم که کاخ سفید به نابودی تروریست ها علاقه ندارد و از این گروه ها علیه کشورهای منطقه استفاده می کند.
وی افزود: این اقدامات آمریکا در سوریه ضربات سنگینی به این کشور وارد کرده و واشنگتن به بهانه حمایت از دمکراسی از گروه های خطرناک تروریست حمایت می کند که معارض محسوب نمی شوند.
تسیگانوک با بیان اینکه 'حمایت های روسیه و ایران از دولت سوریه، پیروزی های بزرگ را در مقابله با تروریست ها به همراه داشت اما تا پیروزی نهایی به دلیل حمایت آمریکا و متحدانش از گروه های تروریستی فاصله زیادی وجود دارد'.
**
فامیل جعفراف رئیس سازمان جامعه شیعیان مسکو تحلیلگر مسائل خاورمیانه نیز به تلاش های ایران برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه اشاره می کند که در سیاست خارجی ایران جایگاه ویژه ای دارد.
وی گفت: اقدامات و تلاش های ایران ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه را تقویت می کند.
این کارشناس روس خاطرنشان کرد: ایران بیشترین و موثرترین مبارزه با تروریسم را در سطح منطقه و حتی سطح جهانی داشته و شواهد موجود این واقعیت را اثبات می کند.
وی ادامه داد: ایران در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، هدف انواع حملات تروریست ها قرار گرفته و هزاران نفر از مقام ها و جوانان این کشور در مبارزه با تروریسم شهید شده اند، کشوری در جهان نمی شناسم که در قربانگاه مبارزه با تروریسم تا این اندازه جانفشانی کرده باشد.
تحلیلگر مسائل خاورمیانه گفت: اگر شهدای ایران در سوریه نبود، سرنوشت این کشور معلوم نبود و تروریست ها تا دمشق پیش می رفتند و حتی ممکن بود دولت این کشور هم سقوط کرده و جای آن را به رژیم تروریستی می داد.
وی افزود: این سناریو نقشه رژیم صهیونیستی بود تا در جهان اسلام یک حکومت دیگر از بین برود و بجای آن تروریست ها به قدرت برسند.
جعفراف اظهارکرد: ایران این سناریوی شوم را به قیمت سنگین و با شهادت شماری از نیروهای این کشور و رزمندگان مقاومت به شکست کشاند و در این عرصه روسیه نیز نقش تعیین کننده داشت.
رئیس سازمان جامعه شیعیان مسکو افزود: امروز ما شاهد ثبات نسبی سوریه هستیم که بی شک بر ثبات و امنیت کشورهای همجوار از جمله ایران نیز تاثیر مثبت می گذارد.
جعفراف افزود: این ادعا که مسائل سوریه به ایران ارتباط ندارد،ازسوی مخالفان محور مقاومت مطرح و حمایت می شود و در واقع مسائل کشورهای منطقه با یکدیگر ارتباط دارد و به عنوان مثال اگر کشوری مورد حمله تروریست ها قرار گیرد، کشورهای دیگر از این خطر مصون نمی مانند و تاثیرات منفی بر اوضاع منطقه می گذارد.
تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه نیز خاطرنشان کرد: ایران در دوره آرامش سوریه نیز در این کشور نقش تعیین کننده و مثبت خود را ایفا و با مردم مسلمان سوریه در حل مسائل و مشکلاتشان همراهی خواهد کرد.
جعفراف تاکید کرد: این روحیه اخوت و برادری ایران با کشورهای مسلمان منطقه باید الگویی برای جهان اسلام باشد و در آن صورت هیچ قدرتی نمی تواند به کشورهای اسلامی ضربه بزند.
کارشناسان روس بر این باورند که اگر کشورهای دیگر بویژه قدرت های بزرگ که از امکانات بیشتر نسبت به دیگر کشورها در عرصه هایی مانند نظامی و فناوری های پیشرفته برخوردارند در مبارزه با تروریسم صداقت داشته و همانند ایران جدی بودند، امروز وضع این عرصه به مراتب بهتر از وضع کنونی بود و کشورهایی مانند افغانستان، عراق و سوریه صدها هزار نفر قربانی نمی دادند.