صبر داشتن در زندگی لذت و ثمره شیرینی دارد/ درهای رحمت و مقامات خداوند برای صابران باز است
حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره صبر داشتن در زندگی گفت: یکی از شاخصه هایی که خداوند برای انبیا، اولیا، صالحین و پاکان عالم در قرآن مطرح کرده بحث صبر است و از انسان مومن، موحد و پرهیزگار این توقع همیشه بوده و هست و خواهد بود که وجودش مملو از صبر باشد.
وی در همین راستا افزود: صبر مراتب متعددی دارد که در قرآن و روایات ائمه معصومین(ع) به آن اشاره شده است. پیغمبر اسلام (ص) می فرمایند: "صبر سه قسمت است و در برابر گناه، عبادت و مصیبت برای انسان تعریف می شود". صبر در عبادت کردن و مشقت های آن را به جان خریدن سخت است.
این کارشناس علوم قرآنی با اشاره به یکی از مسائل بسیار مهمی که از پیامبر اسلام(ص) درباره چیستی عبادت سوال شد، اظهار کرد: پیامبر(ص) فرمودند عبادت ده قسمت است که 9 قسمت آن کسب روزی حلال و یک قسمت دیگر فروع دین است. روزی حلال به دست آوردن نیازمند صبر، تحمل و سختی است انسان باید سختی ها را تحمل کند و خودش را به آلودگی های پیرامون نیالاید. اینکه انسان فقط برای روزی حلال مجاهدت کند بسیار باارزش است و برای همین به ثروت های بادآورده روی نیاوردن و عرق ریختن و مال حلال کسب کردن بسیار سخت است و خداوند این ویژگی را چنان می ستاید که نفرموده خداوند صابرین را دوست دارد بلکه می فرماید خداوند با صابرین است که سبب ارتقای مقام بنده به علم و بردباری می شود.
حجت الاسلام والمسلمین بهاری ادامه داد: مقام صبر باعث می شود که انسان تحمل می کند و حتی وقتی با جهالت جامعه و افراد روبرو می شود از کوره در نمی رود و مشقت ها را با جان می خرد تا شاید آن ها را بتواند به مسیر پروردگار متعال برگرداند.
وی با بیان اینکه صبر در مصیبت عمدتا مربوط به اتفاقات و حوادث دنیوی است، افزود: قرآن می فرماید همه شما از پیغمبران تا انسان های عادی امتحان می کنیم. این امتحانات ترس، گرسنگی، جان، ثمرات زندگی، نقص در زندگی است و بشارت باد بر کسانی که در این امتحان صبوری می کنند. کسی که صبوری می کند و در امتحانهای خداوند سرافراز است خداوند درهای رحمت و مقامات خود را بر روی آنها باز می کند.