برجام الگویی برای حل و فصل مهمترین مناقشات بینالمللی است
به گزارش گروه سیاسی به نقل از خانه ملت، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه، ۱۴ اسفند ماه) در همایش اقتصادی استان ساراتوف روسیه به همراه علی بختیاری نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، رامین نورقلی پور عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع، مرادی عضو کمیسیون انرژی، محمدجواد جمالی و علی نجفی خوشرودی اعضای کمیسیون امنیت ملی و مهرفرد معاون وزیر جهاد کشاورزی شرکت و طی آن سخنرانی کرد.
اراده جدی سران ایران و روسیه مناسبات دو کشور را در عالیترین سطح قرار داده است
بروجردی با اشاره به برگزاری این هم اندیشی در روسیه گفت: روابط ایران و روسیه دارای قدمت بیش از ۵۰۰ سال است که در سالهای اخیر شکل جدید به خود گرفته است و به لحاظ کمی و کیفی در کلیه ابعاد گسترش یافته است.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر روابط دو کشور به واسطه اراده جدی سران ایران و روسیه برای توسعه مناسبات در کلیه زمینهها در عالیترین وضعیت خود قرار دارد.
وی در ادامه به دیدارهای تاریخی سران دو کشور اشاره و بیان کرد: دیدارهای تاریخی و راهبردی پوتین رئیس جمهور روسیه با حضرت آیت الله العظمی خامنهای مقام معظم رهبری، ۱۱ بار دیدار رؤسای جمهور، ۶ مرتبه دیدار رؤسای پارلمانها و بیش از ۲۰ بار ملاقات وزرای خارجه ایران و روسیه طی ۴ سال گذشته بیانگر اهمیتی است که رهبران دو کشور برای مناسبات فیمابین تهران و مسکو قائل هستند.
همکاریهای ایران و روسیه به نفع ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی بود
بروجردی در ادامه با بیان اینکه همکاریهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در ابعاد دوجانبه و چندجانبه دستآوردهایی به دنبال داشته، عنوان کرد: این همکاریها به نفع ثبات و امنیت منطقهای و بین المللی بوده و اوج این همکاریها در مبارزه با تروریسم و افراطی گری به ویژه در زمینه مبارزه با داعش در سوریه بود که در نتیجه آن تروریستها شکست خورده و تمامیت ارضی سوریه حفظ شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس برجام را نمونه دیگری از همکاریهای موفق ایران و روسیه در عرصه بین المللی دانست و افزود: این اتفاق در واقع پیروزی دیپلماسی و به نوعی مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا بود که نه تنها به حفظ صلح در جهان کمک کرد بلکه میتوان آن را به عنوان الگویی برای حل و فصل مهمترین مناقشات بین المللی در نظر گرفت.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در شرایط کنونی دارای چالشها و تهدیدهای مشترکی هستند که همدلی و همکاری نزدیکی میان دو کشور را در جهت مقابله با آنها ایجاب میکند.
افزایش ۴۰ برابری تولید مواد مخدر افغانی بعد از حضور آمریکا در این کشور
بروجردی همچنین تصریح کرد: مواد مخدر با منشأ افغانی که از زمان سرنگونی طالبان و حضور آمریکاییها میزان تولید آن در افغانستان ۴۰ برابر شده و قاچاق سازمان یافته مواد مخدر و تروریسم که غرب از آن به عنوان ابزار و بهانهای برای حمله به یک کشور با متهم کردن کشورهای دیگر و با بی ثبات سازی سایر کشورها (مانند داعش در سوریه) استفاده میکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: یکجانبه گرایی آمریکا که یکی از ریشههای بی ثباتی در جهان است، تحریمهای غرب علیه ایران و روسیه را با دو هدف «مهار» و «انزوای» دو کشور صورت میدهد.
وی همچنین افزود: دکترین جدید اتمی آمریکا که بسیار خطرناک بوده و به سمتی میرود که بتواند سلاح هستهای را به سلاحی قابل به کارگیری در منازعات و درگیریها تبدیل کند همگی از جمله تهدیدها و چالشهای مشترکی هستند که ایران و روسیه با آنها مواجه است.
امنیت و سرمایه گذاری دو مقوله در هم تنیده است
بروجردی در ادامه با بیان اینکه امروزه امنیت و سرمایه گذاری دو مقوله در هم تنیده و به هم پیوسته است، اظهار داشت: بدون شک زیرساختهای اقتصادی یک کشور نیازمند پیشرفت و توسعه است، اما برای تحقق توسعه، جذب سرمایه گذاری خارجی ضروری بوده و با توجه به حساسیتهای امنیتی و لزوم بهره مندی از منافع مشترک لازم است طرفهای همکاری تعریف مشخصی از منافع مشترک خود داشته باشند تا همکاری امکان پذیر باشد.
رئیس هیأت پارلمانی اعزامی به روسیه در ادامه با تأکید به این مطلب که فضای سیاسی حاکم بر روابط کشورها نیز میتواند بر همکاریهای اقتصادی میان کشورها و طرحهای سرمایه گذاری موثر باشد، اذعان داشت: سیاستهای غیرمنطقی ترامپ که موجب اعتراض هم پیمانان اروپایی آمریکا نیز شده است میطلبد که جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و چین با تقویت روابط دو و چند جانبه با کشورهای مهمی همچون هند، پاکستان و ترکیه همکاریهای اقتصادی جدیدی را در منطقه به وجود آورند.
وی در ادامه توسعه روابط بازرگانی و اقتصادی بین کشورها در کنار حوزههای دولتی، تعامل و همکاری بخشهای خصوصی، تجاری و استانی را یکی از ظرفیتهای مهم دانست و افزود: با توجه به ظرفیتهای بالای اقتصادی ایران و روسیه ضروری است که روابط اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور متناسب با تعاملات سیاسی تقویت شود.
توسعه روابط اقتصادی صرفا در حد پایتختهای ایران و روسیه نیست بلکه در سطح استانهای دو کشور است
بروجردی ادامه داد: از این رو از تقویت همکاریهای استانی و منطقهای در راستای تقویت روابط اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور از طریق برگزاری همایشها و نمایشگاههای استانی استقبال میکنیم و معتقدیم توسعه روابط اقتصادی فقط در حد پایتختهای دو کشور نبوده بلکه استانها به خاطر داشتن ظرفیتها و توانمندیهای زیاد یکی از پایههای اساسی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور است.
این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه تا کنون چندین همایش مهم جهت بررسی روابط اقتصادی فیمابین دو کشور در قالب همایش، همکاریهای منطقهای و استانی برگزار شده، ابراز داشت: قرار است همایش جدیدی با همین موضوع در سال ۲۰۱۸ در روسیه برگزار شود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۵ استان جمهوری اسلامی ایران با استان ها، جمهوریها و مناطق مختلف روسیه ارتباط و همکاری دارند و سایر استانهای دو کشور نیز دارای توانمندیهای زیادی برای همکاری هستند ضمن اینکه تلاش میکنیم در راستای توسعه مناسبات اقتصادی زمینه برقراری هرچه بیشتر ارتباط میان استانهای ایران و استانها و مناطق روسیه را فراهم کنیم.
برگزاری همایشهای اقتصادی میان ایران و روسیه باعث شناسایی ظرفیتهای بازرگانی و تجاری میشود
بروجردی در ادامه با اشاره به این مطلب که استان زیبای ساراتوف که از طریق رود ولگا با ایران هم مرز و دارای مردم و دولتمردانی مهربان و کوشا و همچنین ظرفیتهای زیادی است میتواند با یک یا چند استان مهم ایران مرتبط شود، عنوان کرد: میطلبد که بخشهای خصوصی طرفین نیز با یکدیگر همکاری و تعامل بیشتری داشته باشند چرا که شرایط کنونی از حمایتهای سطوح بالای دولتی برخوردارند.
وی اضافه کرد: جالب است بدانید که همزمان با همایش ساراتوف، چهاردهمین کمیسیون مشترک همکاریهای دوجانبه را داریم که هم اکنون در مسکو در حال برگزاری است لذا بر این باوریم که در کنار مکانیسمهای دولتی موجود باید تلاش کنیم تا از طریق برگزاری همایشهای اقتصادی با مشارکت بخشهای خصوصی، تجاری، بازرگانی و استانی ضمن شناسایی و نشان دادن توانمندیهای بخش مذکور، زمینه توسعه مناسبات اقتصادی، تجاری و بازرگانی بین دو کشور فراهم شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران از هرگونه ابتکاری که به رونق همکاریهای اقتصادی و بازرگانی دو کشور منجر میشود حمایت میکند.