توصیف خبرنگاران خارجی از وضعیت اسفناک منطقه شیعه نشین عربستان/ مقایسه عوامیه با ویرانیهای موصل و حلب/ شیعیان در عربستان محروم از اساسیترین حقوق بشر + تصاویر
به گزارش گروه بینالملل ، وبسایت «فاناک» در گزارشی به وضعیت حقوق بشری شیعیان در عربستان سعودی پرداخته و نوشته است که از زمان تأسیس رژیم آل سعود، شیعیان در عربستان سعودی همواره به حاشیه رانده شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
یکی از جدیدترین اقدامات علیه شیعیان عربستان سعودی تخریب شهرک «عوامیه» در استان «قطیف» به دست نیروهای امنیتی این کشور است که در تابستان سال گذشته صورت گرفت و برخی خبرنگاران و عکاسان که دسترسی محدودی به این منطقه داشتند تخریب این شهرک را بازتابی از تخریب شهر موصل در عراق و شهر حلب در سوریه به دست تروریستها توصیف کردهاند.
به طور کلی هدف آل سعود از محاصره و یورش وحشیانه به منطقه عوامیه، وادار کردن مردم این منطقه به مهاجرت از آن و تخریب بافت تمدنی و فرهنگی و مذهبی آن بوده است، برخی شاهدان و ساکنان عوامیه به منابع خبری عربستانی اعلام کردند که نظامیان سعودی محله «الدیره» را با خمپارههای موشکی و سلاحهای سنگین هدف قرار داده و به سمت منازل شیعیان بمبهای آتشزا پرتاب میکنند.
روزنامه «ایندیپندنت» انگلیس طی گزارشی به اوضاع وخامت بار عوامیه اشاره کرد و نوشت «دولت سعودی از سه ماه پیش منطقه عوامیه واقع در شرق عربستان را محاصره کرده است؛ ساکنان محلی، اوضاع غیرنظامیان در منطقه شرقی عربستان را شوکبرانگیز توصیف میکنند. در تحقیقات نادری که حاوی مصاحبه ساکنان محلی با یک خبرنگار خارجی بوده است، ایندیپندنت از اوضاع شوکبرانگیز غیرنظامیان در منطقه شرقی عربستان مطلع شده است».
آنطور که در گزارش ایندیپندنت آمده بود«تاریخ منطقه عوامیه به 400 سال پیش باز میگردد و اکثریت ساکنان آن شیعه هستند. عوامیه با برخورداری از 30 هزار نفر، در شرق استان القطیف واقع است؛ منطقه عوامیه تحت محاصره است و نیروهای امنیتی در مسیرهای منتهی به آن پستهای بازرسی ایجاد کردهاند و درپی درگیری شدید نیروهای امنیتی با اهالی منطقه، تلاش سه ماهه ریاض برای تخلیه و کوچ دادن اجباری مردم شکست خورده است.»
در ادامه گزارش ایندیپندنت تصریح شده بود که «از آن زمان، اوضاع به سرعت رو به وخامت گذاشته است؛ به گونهای که اهالی میگویند گلولهباران و عملیات تک تیراندازی باعث شده است که 25 نفر کشته شوند... تصاویر گرفته شده از برخی خیابانهای عوامیه نشان میدهد که این خیابانها نظیر صحنههای معمول در سوریه به تلی از آوار و ویرانی تبدیل شده است».
نیروهای امنیتی عربستان سعودی سرانجام منطقه «المسوره» در شهر عوامیه را به کنترل خود درآوردند و ساکنان آن را به خروج از این منطقه واداشتند. پس از این اشغال جنایتآمیز که با تخریب فراوان منطقه تاریخی المسوره همراه بود ویدئویی از نظامیان سعودی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان دهنده جشن و پایکوبی جنون آمیز آنها در کنار اجساد قربانیان المسوره بود.
مقامات عربستان سعودی داشتن انگیزه سیاسی از تخلیه برخی مناطق استان قطیف و جابجایی محل سکونت شیعیان این مناطق را انکار میکنند اما پایگاه خبری «دویچه وله» به نقل از تحلیلگران مینویسد که آل سعود با از بین بردن پایگاههای اصلی شیعیان قصد فروپاشی و انحلال اقلیت شیعه در این کشور را دارد.
حجم جنایتهای نظامیان و مزدوران سعودی در منطقه عوامیه و المسوره به قدری زیاد بوده است که سرانجام، نهادهای بین المللی را به واکنش واداشت؛ نهادهای حقوق بشری شامل سازمان «حقوق و آزادیها»، «مرکز دموکراسی خلیج فارس و حقوق بشر»، «سازمان صلح دموکراتیک و حقوق بشر» و «انجمن حقوق بشر بحرین» با صدور بیانیه مشترکی، نگرانی خود را از «تبدیل شدن شهر عوامیه به عرصهای برای نادیده گرفتن حقوق بشر» ابراز داشتند. این نهادها اقدامات کنونی رژیم سعودی علیه ساکنان شهر العوامیه را «بخشی از سیاست انتقامجویانه» این رژیم علیه منطقه قطیف و به طور خاص علیه شیعیان دانستند.
شبکه خبری سیانان درباره نفرتپراکنی و تبعیض مقامات آل سعود علیه شیعیان این کشور مینویسد: نفرتپراکنی علیه شیعیان در عربستان سعودی نهادینه است و مدارس این کشور شیعیان را به عنوان مرتد معرفی میکنند، معلمان در برخی مدارس این کشور با دانشآموزان شیعه رفتاری تبعیضآمیز دارند و شیعیان در عربستان از تصدی پستهای عالیرتبه و امنیتی محروم هستند.