سلاحهای استراتژیکی که چین از آنها رونمایی کرد/از مخوفترین پهپاد جنگی تا سلاح هایپرسونیک الکترومغناطیسی+تصاویر
به گزارش گروه بینالملل ، کشور چین در سال گذشته و اوایل سال جاری میلادی از برخی سلاحهای استراتژیک با قابلیتهای منحصر به فرد رونمایی کرده است.
شمشیر تیز؛ پیشرفتهترین پهپاد پنهانکار
نیروی هوایی ارتش چین سال گذشته از پهپاد جنگی رونمایی کرده که قدرت حمل دو تن بمب دارد و همچنین میتوان در جنگهای هوایی از آن به عنوان یک تانک هوایی استفاده کرد.
این پهپاد پنهانکار که «شمشیر تیز» نام دارد توانسته جایزه مقام دوم پیشرفتهای فنی و علمی سال چین را از آن خود کند و نخستین پهپاد از این نوع است که خارج از اعضای سازمان ناتو ساخته میشود.
گفته میشود «شمشیر تیز» تا سال 2019 به منظور مأموریتهای شناسایی و ردگیری کشتیهای خارجی و همچنین برای اهداف جنگی در دسترس نیروی هوایی ارتش چین قرار میگیرد.
این هواپیمای بدون سرنشین که چینی ها به آن نام «لیجیان» (Lijian) نیز دادهاند، یک موفقیت بزرگ فنی برای صنعت هوایی این کشور به شمار می آید. هواپیمای بدون سرنشین لیجیان درست مانند بمب افکن های «بی-۲» و پهپادهای بدون سرنشین «ایکس-۴۷ بی» از بدنه ای متشکل از دو بال ساخته شده که به همین دلیل بدنه ی آن اصطکاک کمتری با امواج راداری داشته و شناسایی آن بسیار مشکل خواهد بود.
«شکارچی عروسی دریایی»
ارتش چین برای حفاظت از ناوهای هواپیمابر خود از گزند موجودات دریایی از سلاح جدید خود رونمایی کرده است.
این سلاح که «شکارچی عروسی دریایی» نام گرفته به سادگی و در کمترین زمان به هزاران تکه تبدیل و آنها را نابود میکند.
تهدید عروس دریایی که ناوهای هواپیمابر را تخریب میکند، بسیار واقعی است؛ این بیمهرگان شناور به راحتی میتوانند به لولههای ورودی آب کشتیها وارد شده و سیستمهای خنککننده را مسدود و موجب اختلال در کارکرد آنها شوند.
به عنوان مثال در ژانویه ۲۰۰۶، گروه زیادی از عروسهای دریایی به ناوهواپیمابر «یواساس رونالد ریگان» آمریکا هنگامی که در بندر شهر «بریزین» استرالیا پهلو گرفته بود، حمله کردند. حجم عظیمی از عروسهای دریایی به خازنهای این کشتی غولپیکر هجوم برده و آن را به طور کامل از کار انداختند تا اینکه تکنسینها مجبور شدند طی ساعات طولانی خازنهای این ناو هواپیمابر آمریکایی را تمیز کنند.
«شکارچی عروس دریایی»، تور ماهی گیری بزرگی به طول چند صد متر است که در وسط آن تیغهها بُرندهای قرار دارد. این تور بزرگ را قایقی با سرعت بالا به دنبال خود میکِشد و با استفاده از نیروی امواج، عروسهای دریا به داخل تور کشیده و نابود میشوند. این ماشین کشتار دستهجمعی با حرکت سریع خود در آب دریا حجم عظیمی از لاشههای قربانیها را پشت خود بر جای میگذارد که با عوضشدن رنگ آب کاملا مشخص است.
موشکانداز «هایپرسونیک خودکار»
تصاویر افشا شده نشان میدهند که چین یک موشکانداز «هایپرسونیک خودکار» قابل نصب بر روی کشتی ساخته است.
چین احتمالا در حال آزمایش یک سلاح «الکترومغناطیسی» خودکار با قابلیت نصب بر روی کشتی است.
تصاویر افشا شده در توییتر طی هفته گذشته نشان دهنده سلاحی فوق پیشرفته و بسیار عظیم است که به نظر میرسد بر روی کشتی جنگی «نیروی دریایی ارتش آزادیبخش چین» مستقر شده است.
در حالی که آمریکا میلیونها دلار هزینه را در طول سالها برای ساخت یک سلاح خودکار کرده گزارش اخیر گویای این امر است که این تلاش آمریکا متوقف شده است.
اگر چین این اقدام را انجام داده و یک سلاح خودکار قابل نصب بر روی کشتی را آزمایش کرده باشد، اولین کشوری خواهد بود که سلاحی فوق پیشرفته از این نوع را توسعه داده است.
این گونه سلاحها با قابلیت پرتاب موشک با سرعت 6 ماخ یا 4500 مایلبرساعت، از مدتها پیش به عنوان تکنولوژی تسلیحاتی آینده نظر بسیاری را به خود جلب کردهاند.
از آنجایی که این سلاح با استفاده از انرژی جنبشی شلیک میشود، خطرات مربوط به نگهداری مواد منفجره در کشتی را محدود میکند؛ نیروی دریایی آمریکا به دلیل وجود چنین قابلیتی این سلاح جدید را «جگنده واقعی تغییر دهنده بازی» توصیف کرده است.
«آرس تکنیکا»، وبگاه اخبار امنیتی فنآوری اطلاعات و ارتباطات، در این زمینه میگوید: تصاویری که از سوی «دافنگ کائو» به عنوان یک کاربر توییتری، به اشتراک گذاشته میشود به نظر میرسد که متعلق به یک سلاح خودکار مستقر شده بر روی کشتی «هاییانگ شپ» است.
«کانلوگ»؛ بزرگترین هواپیمای دو زیست جهان
ماه دسامبر سال 2017 رسانههای چین خبر دادند که بزرگترین هواپیما دو زیست جهان نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داده است.
این هواپیما که «کانلوگ» نام گرفته روز یکشنبه از فرودگاه شهر «جوهای» استان «گوانگدونگ» به پرواز درآمد و پس از 64 دقیقه نخستین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت به اتمام رساند.
چین ساخت هوپیمای غولپیکر AG600 یا «کانلوگ» را در ماه جولای سال 2016 تکمیل کرده است.
کانلوگ بزرگترین هواپیمای نوع خود نه تنها در چین بلکه در جهان است، این هواپیمای آبی-خاکی (دوزیست) برای ماموریتهای نجات دریایی و مبارزه با آتشسوزی جنگلها ساخته شده است.
افزون بر این با نصب تجهیزات اضافی میتوان از «کانلوگ» برای نظارت بر تحرکات دریایی، ترافیک حملنقل و همچنین اکتشاف ذخایر معدنی استفاده کرد.
موشکهای بالستیک قارهپیما با نام «جولانگ-3»
رسانههای چین گزارش دادند که این کشور در حال توسعه نوع جدیدی از موشکهای بالستیک قارهپیما با نام «جولانگ-3» است.
توسعه این موشک ابتدا چند سال پیش اعلام شده بود و به نظر میرسد که تولید این موشک نیز بخشی از پروژه زیردریاییهای پیشرفته «096» این کشور با پیشران هستهای است.
اوایل ماه جاری سایتهای چینی تصاویری از پروژه زیردریایی «032» این کشور منتشر کردند؛ بزرگترین زیردریایی جهان با سوخت متعارف که در حال آزمایش بوده است.
در حال حاضر نیروی دریایی چین مجهز به 4 پروژه زیردریایی 094 با پیشران هستهای و مجهز به موشک است که این زیردریاییها موشک جولانگ-3 را حمل میکنند.
«واسیلی کاشین»، از مرکز مطالعات شرق دور در دانشگاه علوم روسیه میگوید که احتمالا این موشک در منافع راهبردی چین نقش خواهد داشت.
این تحلیلگر نظامی میگوید که اکنون زیردریاییهای چین در آبهای این کشور در حال انجام مأموریت هستند.