تیراندازیهای مرگبار اقدامی عادی در آمریکا/تمام جوامع آمریکایی قربانی کشتار دستهجمعی + تصاویر
به گزارش گروه بینالملل ، اواسط ماه فوریه تیراندازی مرگباری در یکی از مدارس ایالت فلوریدا به وقوع پیوست که این تیراندازی واکنشهای زیادی در آمریکا در ارتباط با قوانین حمل سلاح در پی داشت اما به نظر میرسد که این حادثه یادآور الگویی معمول از تیراندازیهای مرگبار در این کشور است.
وبسایت «مادر جونز» بررسیهایی را درباره 98 مورد تیراندازی مرگبار از سال 1982 تا سال 2018 در آمریکا که در آنها دستکم 4 نفر کشته شدهاند را مورد بررسی قرار داده است؛ نتایج این بررسی نشان میدهد که عامل 96 درصد از این تیراندازیها مرد و 60 درصد نیز سفیدپوستان بودهاند.
با این وجود تحقیقات مادر جونز اطلاعات کمتری در مورد جوامعی که قربانی این حوادث غمانگیز شدهاند ارائه داده و این موضوع را مطرح کرده که تقریبا تمامی جوامع آمریکایی با این مسئله دستوپنجه نرم میکنند.
وبسایت «سیتیلب» طی تحقیقی به این موضوع پرداخته و با استفاده از پایگاه اطلاعاتی دانشگاه استنفورد 307 مورد تیراندازی مرگبار که در آنها دستکم 3 نفر جان خود را از دست دادهاند ار مورد بررسی قرار داده است.
نتیجه این تحقیقات نشان میدهد که حدود یک چهارم از این تیراندازیها در مدارس آمریکا رخ داده و 76 درصد از آنها در بیرون از مدارس و در محیطهای دیگر رخ داده است؛ تقریبا تمامی جوامع آمریکایی از این تیراندازیهای مرگبار رنج میبرند.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به تیراندازی مرگبار در یکی از مدارس ایالت کنتاکی آمریکا نوشت که این تیراندازی جدیدترین مورد از خشونت با اسلحه است که به امری معمول در مدارس و دانشگاههای آمریکا تبدیل شده است.
در پی تیراندازی مرگبار در فلوریدا هزاران نفر از دانشآموزان آمریکایی در اعتراض به قوانین مربوط به حمل سلاح در این کشور تظاهرات برپا کردند و خواستار تغییر این قوانین شدند.
ماه فوریه تعداد زیادی از دانشآموزان مدارس آمریکایی با خروج از کلاس علیه خشونت با اسلحه در این کشور تظاهرات کرده و با خانواده قربانیان تیراندازی مرگبار در یکی از مدارس فلوریدا ابراز همدردی کردند.
با این وجود در حالیکه گروههای مختلف در آمریکا و به خصوص دانشآموزان خواستار تغییر در قوانین مربوط به حمل سلاح در این کشور هستند «دونالد ترامپ» طی اظهاراتی درباره تیراندازیهای مرگبار در مدارس آمریکا، مسلح کردن معلمان در مدارس را به عنوان راهکاری برای پایان دادن به این تیراندازیها پیشنهاد داد.
ترامپ طی نشستی با بازماندگان تیراندازی مرگبار اخیر در یکی از مدارس فلوریدا اعلام کرده که مسلح کردن معلمان و دیگر کارکنان مدارس میتواند از وقوع چنین تیراندازیهایی جلوگیری کند.
این اظهارات ترامپ اعلام حمایت از ایدهای است که لابی قدرتمند طرفداران حمل سلاح در آمریکا (انجمن ملی سلاح) پشتیبان آن هستند.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی و تحقیقات انجام شده «انجمن ملی سلاح» (National Rifle Association) که یک سازمان آمریکایی برای ترویج مالکیت سلاحهای گرم و آموزش نحوهٔ استفاده از آن در آمریکا است هدیهای بالغ بر 30 میلیون دلار به کمپین انتخاباتی ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی سال 2016 پرداخت کرده است.
این در حالی است که بعد از حادثه تیراندازی در مدرسه «ساندیهوک» که 20 قربانی گرفت، ترامپ موضعگیری شدیدی در برابر رئیس جمهور وقت باراک اوباما گرفت و وی را مورد انتقاد قرار داد اما پس از ورود به کاخ سفید، دونالد ترامپ که مزایده کاخ سفید وی از سوی «انجمن ملی سلاح» برنده شد، خود را در موقعیت یکی از طرفداران قانون «حق نگهداری و حمل سلاح» قرار داد.
«باراک اوباما»، رئیس جمهور پیشین آمریکا از مخالفان آزادی حمل سلاح بود و به دنبال تیراندازی مرگبار در سال 2012 در مدرسه ای در «کنتیکت»، محدودیتهایی را برای حمل سلاح در آمریکا اعمال کرد.
اوباما قانونی را وضع کرده بود که بر اساس آن افرادی که با مشکلات روانی مواجه بودند، به سختی میتوانستند اسلحه خریداری کنند و این درحالی است که ترامپ این قانون را لغو کرد.
دونالد ترامپ با انتشار پیامی دیگر در صفحه توییتر خود، از این تیراندازی در راستای منافع خود استفاده ومخالفان را هدف انتقادات شدید قرار داده است.
وی در صفحه توییتر خود نوشته است: بسیار ناراحت کننده است که افبیآی تمامی هشدارها درباره تیراندازی در مدرسه فلوریدا را نادیده گرفته است، این پذیرفته نیست، آنها مدت زیادی است که در تلاشند تا تبانی میان روسیه و کارزار انتخاباتی ترامپ را اثبات کنند، هیگونه تبانی در کار نیست به مسائل اساسی بپردازید.
دونالد ترامپ علاوه بر این در پی وقوع تیراندازی در لاسوگاس که مرگبارترین تیراندازی تاریخ آمریکا به شمار میرود، درباره کنترل حمل سلاح در این کشور سکوت کرده و تنها به محکوم کردن این حادثه و همدردی با بازماندگان قربانیان این تیراندازی اکتفا کرد.
مسئله کنترل حمل سلاح در آمریکا از حساسیت بالایی برخوردار بوده و دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود دیدگاه خود درباره این موضوع را تا حد قابل ملاحضهای تغییر داده است.