جریان نخبه پروری در ایران تعطیل شدنی نیست/ شهاب جایگزین خوبی برای مدارس تیزهوشان

14:20 - 11 اسفند 1396
کد خبر: ۴۰۱۷۴۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
سرپرست مرکز ملی استعداد‌های درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: بدون تردید دانش آموزان تیزهوش استحقاق خدمات ویژه را دارند و در سند تحول آموزش و پرورش به آموزش‌های ویژه برای اشخاص ویژه اشاره شده است.

جریان نخبه پروری در ایران تعطیل شدنی نیست/ شهاب جایگزین خوبی برای مدارس تیزهوشان استبه گزارش خبرنگار گروه جامعه ،فاطمه مهاجرانی با بیان اینکه وقتی مصوبه‌ای در شورای عالی رای می‌گیرد، پس از امضای رئیس جمهور به مثابه قانون است، گفت: به محض اینکه قانون حذف مدارس سمپاد امضا شود، همه ما ملزم به اجرا هستیم.

وی اضافه کرد: اشتباه ما از آنجایی شروع شد که خواستیم آن یک و نیم الی دو درصد دانش آموزی که به معنای واقعی تیز هوش هستند را با شیوه کنونی شناسایی کنیم. بدون تردید دانش آموزان تیزهوش حتما استحقاق خدمات ویژه را دارند و در سند تحول آموزش و پرورش به آموزش‌های ویژه برای اشخاص ویژه اشاره شده است.

وی تصریح کرد: داشتن کتاب درسی ویژه در سند تحول نشان این موضوع است که شورای عالی همیشه به این مهم توجه دارد و لذا وجود مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی الزامی است و به هیچ عنوان جریان نخبه پروری در ایران قابل تعطیل شدن نیست.

سرپرست مرکز ملی استعداد‌های درخشان و دانش پژوهان جوان با بیان اینکه یقینا جریان نخبه پروری باید به بنیاد ملی نخبگان منتج شود، بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان بدون دلیل و هدف به وجود نیامده است و به نحوی وزارت آموزش و پرورش متولی فرایند انتخاب و معرفی نخبگان به جوامع دانشگاهی است. آنچه اهمیت دارد این است که باید مراقب باشیم به این مسیر آسیبی وارد نشود.

وی ضمن تاکید بر اینکه باید کودکان و دانش آموزان را از فضای استرس زای امتحان برای حضور در تیزهوشان و نمونه دولتی دور کرد، گفت: باید دانش آموزان را از این فضای استرس زا دور نگه داریم و این عقل سلیم است.

مهاجرانی با طرح سوالاتی اظهار کرد: چرا به مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی اقبال وجود دارد؟ آیا با حذف آزمون انتخاب تیزهوشان و نمونه دولتی، کودکان و دانش آموزان واقعا استرس را تجربه نخواهند کرد؟ امیدوار هستم این اتفاق بیافتد، اما واقعیت این است که زندگی فعلی و روح روابط انسان‌ها و همچنین انتظاراتی که خانواده‌ها از یکدیگر دارند پیچیده‌تر از این است که با حذف امتحان مدارس سمپاد، استرس افراد کاهش پیدا کند، زیرا موضوعات امروز جوامع تک علتی نیست و چند عامل وجود دارد که با حذف یک عامل نمی‌توان انتظار داشت بقیه عوامل استرس زا نیز از بین بروند.

سرپرست مرکز ملی استعداد‌های درخشان و دانش پژوهان جوان به طرح «شهاب» اشاره کرد و گفت: طرح شهاب، طرحی بین بنیاد ملی نخبگان و وزارت آموزش و پرورش است که متولی آن مرکز استعداد‌های درخشان است. هدف این است که این طرح را با کیفیت بهتری اجرا کنیم. این طرح از پایه چهارم شروع شده و در کل کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است و در پایه ششم و هفتم حدود ۳۵۰ هزار نفر از دانش آموزان را تحت پوشش قرار داده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *