آخرین جزئیات شارژ مالی بنگاههای صنعتی؛ کاهش انتظار وام رونق
به گزارش گروه فضای مجازی ، نیمی از تسهیلات پیشبینی شده در طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شد. آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح رونق تولید بیانگر آن است که تا ۶ اسفند سال جاری از مجموع تسهیلات پیشبینی شده طرح رونق تولید (۳۰۰هزار میلیارد ریال) در سال جاری رقمی بالغ بر ۱۴۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان این طرح پرداخت شده که با این شرایط میتوان گفت در روزهای پایانی سال جاری نیمی از رقم مصوب در دستورالعمل پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شده است.
کاهش انتظار وام رونق
براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۴۱ هزار و ۶۹۸ متقاضی برای دریافت تسهیلات در طرح رونق تولید ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۱۴۶ نفر در مجموع موفق به دریافت بیش از ۱۴۳ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات شدهاند. براساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمان شروع ثبتنامهای جدید (از اول تیر تا ۶ اسفند ۹۶) از مجموع استانهای کشور به همراه مناطق آزاد، ۴۱ هزار و ۶۹۸ بنگاه تولیدی کوچک و متوسط برای دریافت وام در قالب طرح رونق تولید ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۲۱ هزار و ۱۷ درخواست ثبت شده به بانک مورد نظر متقاضی معرفی شده و مبلغی معادل ۱۵۷ هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
براساس آمار اعلام شده از مجموع تسهیلات پرداختی در مدت زمان مورد بررسی در مجموع ۸ هزار و ۴۸۷ درخواست از طریق فرآیند رونق (ثبت نام در سایت بهین یاب) موفق به دریافت بیش از ۶۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات شدهاند و به ۱۱ هزار و ۶۵۹ متقاضی نیز در مجموع ۷۵ هزار و ۵۰۳ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
شتابگیری در روند پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید پس از جلسه رئیسجمهوری در وزارت کشور با حضور متولیان بخش صنعت صورت گرفت. فرشاد مقیمی، معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با اعلام این خبر گفت: در جلسه برگزار شده رئیسجمهوری بر «اتمام طرح رونق تولید سال ۹۶، تکمیل پرداخت ۵/ ۱ میلیارد دلار تسهیلات برای رونق اشتغال در روستاها و اجرای طرح اشتغال فراگیر» تا پایان خرداد سال آینده تاکید کردند که این امر موجب شد تا طرح رونق تولید شتاب گیرد. به گفته مقیمی، علاوه بر جلسه رئیسجمهوری در هفتههای اخیر جلساتی نیز با بانکهای عامل برگزار شد تا بانکها نیز روند پرداخت تسهیلات را تسریع بخشند که این امر موجب شد تا متقاضیانی که در صف انتظار دریافت تسهیلات بودند موفق به دریافت تسهیلات شوند. به گفته معاون برنامه ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ایجاد اشتغال هدفگذاری پیشبینی شده برای سال ۹۷ است به همین دلیل باید اقدامات صورت گرفته در این زمینه در سال آینده اثرات خود را نشان دهد. مقیمی هدفگذاری اشتغالزایی سال آینده در بخش صنعت را ۵۳۰ هزار نفر اعلام کرد.
طرح رونق تولید از سال گذشته و در راستای رفع موانع تولید در دستور کار قرار گرفت و در اولین فاز، پرداخت ۱۶۰هزار میلیارد ریال تسهیلات برای ۷۵۰۰ واحد تولیدی نیمه تعطیل پیشبینی شد؛ اما در فاز دوم پرداخت ۳۰۰هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادی کشور» در قالب سه نوع وام در دستور کار قرار گرفته است.
نحوه توزیع این وامها برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز برای ۱۰هزار بنگاه اقتصادی به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال، تامین منابع مالی مورد نیاز ۶ هزار طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰درصد به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال و تامین مالی مورد نیاز برای بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی به میزان ۱۰۰هزار میلیارد ریال است. برای سال جاری متولیان بخش صنعت برای شارژ مالی بنگاهها دو شرط جدید نیز در نظر گرفتند. براساس شرط اول، کارخانهها با دریافت تسهیلات باید تولید خود را ۱۰درصد افزایش دهند و براساس شرط دوم بنگاهها افزایش ۱۰ درصدی اشتغال را نیز در دستور کار قرار دهند.
از سوی دیگر، در سال جاری تسهیلات پیشبینی شده مشمول بنگاههایی میشود که از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز توجیه فنی، مالی و اقتصادی مناسب به بانکهای عامل معرفی شوند. همچنین محصولاتی که در بازار فروش قابل قبول باشند و منجر به انباشته شدن محصولات در انبار نشوند.
آمار اعلام شده همچنین بیانگر آن است که از مجموع ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پیشبینی شده برای نوسازی و بازسازی ۵ هزار واحد تولیدی در مدت زمان مورد بررسی، در مجموع ۱۳۷ متقاضی موفق به دریافت ۴ هزار و ۸۰۳ میلیارد ریال تسهیلات برای نوسازی و بازسازی شدهاند. براساس آمار اعلام شده از زمان شروع ثبتنامهای جدید (از اول تیر تا ۶ اسفند ماه ۹۶) از مجموع استانهای کشور به همراه مناطق آزاد، در مجموع ۵ هزار و ۶۱۸ درخواست برای دریافت طرح نوسازی ثبت شده که از این تعداد ۱۱۵۷ درخواست به بانکهای عامل معرفی شدهاند و مبلغی معادل ۳۹ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
استانهای پیشروی ثبت درخواست
گزارش وضعیت ثبتنام برای دریافت تسهیلات طرح رونق تولید همچنین بیانگر آن است که استانهای «مازندران، آذربایجانشرقی، اصفهان، گیلان و آذربایجان غربی» بیشترین درخواست را برای دریافت وام رونق تولید ثبت کردهاند. براساس آمار مذکور درخواست ثبتشده برای استان مازندران در دوره زمانی مورد بررسی برابر با ۳ هزار و ۶۰۵ درخواست بوده که از این تعداد در مجموع هزار و ۲۳۱ متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدهاند.
از سوی دیگر، درخواستهای ثبت شده برای استان آذربایجان شرقی نیز برابر با ۳ هزار و ۳۰۹ فقره بوده که از این تعداد ۹۱۹ متقاضی در مجموع موفق به دریافت تسهیلات شدهاند. استان اصفهان نیز با ثبت ۲ هزار و ۹۴۶ درخواست در جایگاه سوم قرار گرفته و از این تعداد براساس آمار اعلام شده هزار و ۶۸۹ متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدهاند. اما درخواستهای ثبتشده برای استان گیلان نیز برابر با ۲ هزار و ۶۹۸ فقره بوده که از مجموع درخواستهای ثبت شده به هزار و ۹۷۷ متقاضی به تسهیلات پرداخت شده است. اما مجموع درخواستهای ثبت شده برای استان آذربایجان غربی نیز برابر با ۲ هزار و ۳۷۱ درخواست بوده که از این تعداد به ۳۹۹ متقاضی این استان تسهیلات پرداخت شده است.
پیشتازان دریافت تسهیلات
اما در دوره زمانی مورد بررسی استانهای «اصفهان، تهران، البرز، یزد و مرکزی» بیشترین تسهیلات دریافتی را به خود اختصاص دادهاند؛ بهطوری که از مجموع بیش از ۱۴۳ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات پرداختی برای طرح رونق سال ۹۶ استان اصفهان موفق به دریافت بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات شده است. تسهیلات پرداختی به استان تهران نیز بیش از ۱۳ هزار و ۷۰۴ میلیارد ریال بوده است. در استان البرز نیز در این مدت بیش از ۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. اما در دوره زمانی مورد بررسی بیش از ۷ هزار و ۴۰۵ میلیارد ریال تسهیلات نیز به استان یزد پرداخت شده است.در استان مرکزی نیز بیش از ۷ هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.
پیشروهای نوسازی
اما بررسی آمار اعلام شده درخصوص استانهای پیشتاز برای دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی نیز بیانگر آن است که استانهای «آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان و خراسان رضوی» بیشترین درخواست را برای دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی داشتهاند. براساس آمار اعلام شده استانهای آذربایجان غربی در مجموع ۶۰۳ فقره درخواست ثبت کرده و استان آذربایجان شرقی نیز با ثبت ۵۹۷ درخواست در جایگاه دوم متقاضیان نوسازی بنگاههای اقتصادی قرار گرفته است. در جایگاه سوم نیز استان تهران با ثبت ۳۳۸ فقره قرار گرفته است، اما در جایگاه چهارم متقاضیان طرح نوسازی و بازسازی نیز استان اصفهان با ثبت ۳۱۲ درخواست قرار گرفته است، استان خراسان رضوی نیز در این مدت ۲۹۰ درخواست برای نوسازی بنگاههای اقتصادی ثبت کرده است.
منبع: دنیای اقتصاد
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.