نظام سلطه با ایجاد ناامنی تلاش میکند کشورهای اسلامی را در حالت ضعف نگه دارد/ بعضی از بدخواهان، نمیخواهند رفاقت و ارتباطات وسیع دو کشور ایران و ترکیه محکم باشد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در دیدار با هیأت آمبودزمان ترکیه اظهار کرد: امیدوارم سفر شما به ایران سفر خوبی برای نزدیکتر شدن دو کشور دوست و همسایه بوده، نتایج خوبی را به همراه داشته باشد و موجب ارتقای روابط دو کشور از جنبههای مختلف شود.
وی ادامه داد: امروز همه کشورهای اسلامی بهویژه کشورهای بزرگ در منطقه با تشریک مساعی بخصوص در زمینههای امنیتی و اقتصادی میتوانند با یکدیگرهمکاری داشته باشند.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای اضافه کرد: امروز نظام سلطه علیه اسلام است و آنچه که دشمن اصلی هدف گرفته، اصل اسلام است و این امر اختصاصی به مذاهب مختلف و کشورهای منطقه ندارد.
معاون اول دستگاه قضا تصریح کرد: نظام سلطه برای سرگرم کردن مسلمین به خودشان متأسفانه با ایجاد ناامنی در کشورهای اسلامی تلاش میکند که آنها را همیشه در حالت ضعف نگه دارند و این وظیفه مسلمانان را سنگین میکند که علیرغم خواست دشمن روز به روز اتحاد و همبستگیمان با یکدیگر بیشتر شود تا منافع کشورهای اسلامی را تأمین کنیم.
وی افزود: در طول سال جمعی از مردم ایران به ترکیه سفر میکنند و امیدواریم ضمن تأمین امنیت کامل آنها آنچه که شایسته مردم ایران است در ترکیه رعایت شود و متقابلاً نیز آنچه در شأن مردم همسایه است در ایران تأمین و رعایت میشود.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: در خصوص موضوعاتی که مربوط به مسئولیت شما و قاضی سراج است، امیدواریم اگر احیاناً نیاز به تفاهمنامهای احساس میشود، حتماً این موضوع دنبال شود تا با ضوابط و مقررات روشنتری مسائل فیمابین را پیگیری کنیم.
وی تصریح کرد: همانطور که شما از قاضی سراج بهخوبی یاد کردید، ایشان نیز مکررا از شما بهخوبی یاد کردهاند و در ادامه مشتاقم اگر شما مطالبی دارید، بشنوم.
شریف مال کوچ، رئیس آمبودزمان ترکیه با اشاره به رفت و آمد شهروندان ترکیه به ایران و بالعکس آن را خوشحال کننده عنوان کرد و گفت: در حوزه های تجاری و فرهنگی تعامل خوبی حاصل شده است؛ به ویژه در دیدار دو رئیس جمهور ترکیه و ایران با تفاهم نامه هایی که بین آن ها منعقد شد ازجمله در بحث بیت المقدس، ایران و ترکیه کنار هم بودند که این هماهنگی در دیگر کشورها نیز نمود پیدا کرد و باعث کسب مصوبه خوبی از سازمان ملل برای این موضوع شد
وی ادامه داد: با صحبت هایی که با آقای قاضی سراج و همکاران داشتیم، سعی کردیم فعالیت های دوجانبه را تقویت کنیم که یکی از این مباحث تاسیس آکادمی بود. ما دوست داریم این موضوع را پیگیری کنیم و همچنین حضور کارمندان ما در ایران و بالعکس از موارد مورد پسند است تا بتوانیم از امکانات متقابل دو کشور استفاده کنیم .
در ادامه حجت الاسلام و المسلمين محسني اژه ای با مطرح کردن این که موضوع مورد اشاره شما مورد توجه ایران نیز هست، گفت: در این خصوص با توجه به سفرهای اتباع دو کشور، تامین امنیت گردشگران دو کشور مهم است؛ چرا که شاید دشمنان نخواهند این امنیت برقرار باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه اي ادامه داد: از مسائل مهم دیگر تسهیلاتی است که بازرگانان باید برای تجارت داشته باشند که لازم است به مسائل فی مابین در این زمینه توجه و کمک بیشتری شود تا اگر اتباع دو کشور مشکل حقوقی و قضایی داشتند، با استفاده از راهکارهای مناسب بتوانند در اولین فرصت مسائل خود را حل کنند و به نتیجه برسانند .
وی در ادامه گفت: بعضی از بدخواهانی که بین کشورهای همسایه هستند، نمیخواهند رفاقت و ارتباطات وسیع دو کشور ترکیه و ایران محکم باشد و از طریق رسانهها و ساخت فیلم شیطنت می کنند که باید مراقب آن ها باشیم .
شریف مال کوچ در ادامه این گفتگو بیان کرد: من از شما تشکر می کنم که با امضای تفاهم نامه ها با همکاری آقای سراج به این مسائل پرداختید. اگر اتباع ایران در ترکیه بخواهند شکایتی را پیش ما بیاورند و یا کار حقوقی داشته باشند، قادر به این کار خواهند بود.
رئیس آمبوزمان ترکیه گفت: در کشور ترکیه در خصوص امنیت مردم پیشرفت خوبی حاصل شده است. مثلاً در حوادث تروریستی مثل داعش و یا گروه تروریستی کودتاگر در سال 2015 ترکیه توانست در چهارچوب قانون با آنها مبارزه کند و کمر آن ها را بشکند .
شریف مال کوچ ادامه داد: همانطور که افرادی بودند که در جریان جنگ داخلی افغانستان به ایران آمدند، از کشور عراق و سوریه نیز 5 میلیون نفر در جریان درگیریهای این دو کشور با تروریستها به ترکیه آمدند. 3 و نیم میلیون نفر از این تعداد از سوریه به ترکیه آمدند که ترکیه 30 میلیارد دلار برای آن ها هزینه کرده و موضوع خوشحال کننده این است که این افراد در کمپ نیستند؛ بلکه همراه مردم ترکیه به زندگی ادامه می دهند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای نیز گفت: امید است در کشورهای همسایه با کوتاه کردن دست استعمارگران آمریکا، صهیونیست ها و اسرائیل همه در آرامش باشند و هر کس که به خاطر جنگ از منزل رفته است، به خانهاش برگردد. در مبارزه با اجانب ما باید هوشیار و مراقب باشیم که آن ها از این فضا استفاده نکنند و همه کشورهای همسایه از امنیت کامل برخوردار باشند .
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: جناب سفیر درباره مسائل حقوقی اگر نکتهای داشتند از طریق وزارت امور خارجه ایران تماس بگیرند؛ مخصوصاً در پرونده هایی مثل مواد مخدر، تبادل نظر بیشتری داشته باشند. اگر از اتباع ترکیه در ایران، افرادی مراجعه کنند، کارهای لازم پیگیری میشود .
وی در پایان مجدداً از حضور هیئت ترکیهای تشکر کرد و گفت: امیدوارم از این سفر لذت ببرید.
انتهاي پيام/