خرفه چیست و چه خواصی دارد؟
گیاه خُرفه بیشتر در غالب یک علف هرز شناخته میشود؛ با این حال، یک سبزی بسیار مغذی و خوراکی نیز هست در حقیقت خُرفه حاوی همه انواع مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، خُرفه یک سبزی سبز و برگدار است که میتواند به شکل خام یا پخته مصرف شود. در محافل علمی با نام Portulaca oleracea شناخته میشود، از دیگر نامهای این گیاه hogweed کوچک، fatweed و pusley میباشد. ۹۳ ٪ این گیاه شاداب آب است. ساقههای آن قرمز و کوچک و برگهای آن سبز است. طعم خُرفه ترش و شور مشابه اسفناج یا شاهی است. میتوان از آن در سالاد و ساندویچ به شیوههای مشابه اسفناج و کاهو استفاده نمود.
خُرفه در نقاط مختلف جهان در طیف گستردهای از محیط زیست رشد میکند. این گیاه در باغها و باغچههای پیادهروها رشد میکند. در عین حال میتواند خود را با شرایط خشنتر وفق یابد. به عنوان مثال در خشکسالی، خاک بسیار شور یا خاک خالی از مواد مغذی. خُرفه سابقه ایی طولانی در طب سنتی یا طب جایگزین دارد.
همچنین سرشار از مواد مغذی بسیار زیادی است. هر ۱۰۰ گرم آن:
ویتامین A. (از بتا کاروتین): ۲۶ ٪ از نیاز روزانه.
ویتامین سی: ۳۵ ٪ از نیاز روزانه.
منیزیم: ۱۷ ٪ از از نیاز روزانه.
منگنز: ۱۵ ٪ از نیاز روزانه.
پتاسیم: ۱۴ ٪ از نیاز روزانه.
آهن: ۱۱ ٪ از نیاز روزانه.
کلسیم: ۷ ٪ از نیاز بدن.
همچنین حاوی مقدار کمی از ویتامینهای B۱، B۲، B۳، فولات، مس و فسفر است.
تمام این مواد مغذی را فقط با ۱۶ کالری دریافت میکنید! همین امر موجب میشود تا خُرفه یکی از مغذیترین غذاهای این سیاره باشد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *