"فقر و مشکلات اجتماعی" عامل اصلی افراطگرایی در جوامع
به گزارش گروه بینالملل ، الکساندر زلیچنگو کارشناس مسائل امنیتی در قرقیزستان در یادداشت اختصاصی که در اختیار خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک قرار داد به بررسی مبارزه با سازمانهای تروریستی بینالمللی پرداخت.
در این یادداشت آمده است: اعلام شکست نهایی داعش هنوز زود است زیرا به احتمال زیاد با قدرت جدیدی در دیگر مناطق ظاهر میشود و در حال حاضر نفوذ این سازمان در افغانستان نیز به شدت توسعه پیدا کرده است.
داعش در کشورهای که دارای امنیت چندانی ندارند پایگاههای خود را میسازند و این موضوع مبارزه با ساختار شبکهای این گروه افراطی را دشوار میکند.
دوره جنگهای عادی گذشت و امروز جنگهای ترکیبی جای آن را گرفته که عملیات نظامی تنها بخش کوچک این فرایند میباشد.
حملههای سیاسی، اقتصادی، سایبری با فروش غیرقانونی نفت و تبلیغات مختلف در این زمینه جنگهای ترکیبی هستند.
به این دلیل داعش حتی نیازی به انتقال شبهنظامیان، سلاح و مهمات ندارد زیرا مبلغان و سربازان معمولی در همه کشورهای جهان هستند و تنها منتظر ایجاد شرایط مطلوب برای آغاز عملیاتهای افراطی میباشند.
همچنین این واحدها منابع مالی بزرگ هم نمیخواهند و شبهنظامیان آماده شروع عملیات با دریافت دستور از رئیس خود میباشند.
در ابتدا ابرقدرتها از داعش به عنوان دشمن ضعیف نام می بردند اما به مرور زمان آنها قدرتمند شدند و حتی کشته شدن رؤسای آن به شکست نهایی این گروه منجر نشد.
در موارد بسیار چنین سازمانهایی توسط گروههای سیاسی برای دفاع از منابع اقتصادی طراحی میشود اما از کنترل حامیان خود خارج میشوند و برعکس به مبارزه با آنها میپردازد.
تروریسم بینالمللی شبیه سازمانهای قاچاق مواد مخدر است و ارتباطی با دین و ملیت ندارد، ریشه گسترش آن مسائل اجتماعی و اقتصادی است و زمانی که شهروندان یک کشور به کمترین امکانات رفاهی دست پیدا نمیکنند به سازمان تروریستی یا قاچاق مواد مخدر گرایش پیدا میکنند.
افرادی که نتوانستند در کشورهای خود به موفقیتهای اجتماعی برسند منابع انسانی اصلی داعش هستند و با دریافت ایدئولوژی افراطی به ابزارهای جنگهای ترکیبی تبدیل میشوند.
مسائل اقتصادی، عدم دسترسی به توسعه فکری و بیکاری شرایط مطلوب برای مبلغان سازمانهای تروریستی را ایجاد میکند.
با پیوستن قرقیزستان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تجارت کالا، سرمایه گذاری و فعالیت نیروی انسانی در این فضا توسعه پیدا میکنند.
علاوه بر این امکانات جدید برای سرمایهگذاران و راهاندازی پروژههای زیربنایی در بخشهای انرژی، حملونقل و کشاورزی به وجود میآیند و شهروندان قرقیزستان حق فعالیت حرفهای در همه کشورهای اتحادیه را کسب میکنند.
/انتهای پیام/