ارتقای احسان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد

17:21 - 07 اسفند 1396
کد خبر: ۴۰۰۷۰۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: باید دنبال این باشیم که هم عدل و هم احسان هر دو درجامعه جاری شوند. اجرای عدل بر اساس قانون انجام می‌شود لذا بحث احسان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه در همایش سراسری معاونین فرهنگی دادگستری‌های سراسر کشور اظهار کرد: خداوند متعال دو فرمان مهم اجتماعی را به انسان داده است که آن دو فرمان عدل واحسان هستند. 


حجت الاسلام و المسلمین صادقی افزود: قوه قضاییه ملزم است که به هر دوی این فرامین بپردازد و آن‌ها را اجرایی کند و اگراین دو با هم باشند موثر وسازنده هستند.


 معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: عدل اساس جامعه را می‌سازد و به نوعی پایه و اساس است. در خصوص عدل و رعایت عدل روایات بسیاری از ائمه اطهار نقل شده است و کلیت آن‌ها این است که اصلاح جامعه در گرو عدل است به طوری که پیامبر اکرم (ص) فرمودند" اصل زمین و آسمان به عدل قیام کرده است " لذا اگر عدل نباشد چارچوب اصل اجتماع به هم می‌ریزد.


وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) در خطبه مهم خود می‌فرمایند که خداوند عدل را برای آرامش دل‌ها قرار داده است. یعنی فلسفه عدالت این است که دل‌ها آرام شود یعنی زمانی این آرامش تحقق می‌یابد که در جامعه عدل احساس شود. ارتباط بین احساس عدالت و اجرای آن باید یک ارتباط واقعی باشد؛ یعنی اگر عدالت باشد، اما احساس نشود مایه آرامش نخواهد بود.


حجت الاسلام و المسلمین صادقی تاکید کرد: پس یک وظیفه دستگاه عدلیه که قرار است عدالت را اجرا کند بالا بردن همین احساس عدالت است که این امر یکی از تکالیف معاونت‌های فرهنگی است. البته سایر بخش‌ها هم به نوبه خود دارای وظیفه و تکلیف هستند. 


 معاون فرهنگی قوه قضاییه اظهار کرد: این امر محقق نمی‌شود مگر آنکه همراه با احسان باشد، خداوند انسان را به هر دوی این‌ها سفارش کرده است.


وی تصریح کرد: احسان به نوعی مکمل عدالت است و بدون احسان جامعه به عدالت واقعی نمی‌رسد و باید عدالت را با حسن و زیبایی اش برقرار کرد؛ لذا باید جریان یافتن این عدالت را با این حسنهایش وظیفه خود بدانیم و کاری کنیم که این زیبایی‌های عدالت دیده شود و موضوع احسان در دستگاه قضایی ارتقاء یابد.


حجت الاسلام و المسلمین صادقی افزود: مکلف هستیم تا آنجا که در اختیار ما است در این خصوص عملکرد خود را ارتقاء دهیم.


 معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: اگر توانستیم این کار را انجام دهیم درکار خود موفق شده ایم؛ لذا باید دنبال این باشیم که هم عدل و هم احسان هر دو درجامعه جاری شوند. اجرای عدل بر اساس قانون انجام می‌شود لذا بحث احسان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


وی تاکید کرد: باید در کنار شجاع و قاطع بودن مهربانی و بردباری و خوشرویی هم وجود داشته باشد. لازم است چهره عدالت ورزی همراه با احسان به خوبی به مردم نشان داده شود و لذا وظیفه و نقش ما در معاونت فرهنگی ارتقاء احسان است.


حجت الاسلام و المسلمین صادقی اظهار کرد: سلام کردن، لبخند زدن، خوشرویی، احترام به ارباب رجوع همه این‌ها جزو احسان کردن است که باید در بین همکاران نهادینه شود.


 معاون فرهنگی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: اگر سال دیگر را سال تکریم ارباب رجوع گذاشتیم باید به ملزومات آن و نهادینه کردن این موضوع احسان توجه شود. اخلاق حرفه‌ای باید بروز و ظهورش در این احسان‌ها باشد. باید خروجی مسابقات، کلاس‌ها، جلسات و ... از رفتار و کردار همکاران متجلی باشد و این امر اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه از خودمان شروع کنیم. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *