سارقان کاشیهای تاریخی تهران بازداشت شدند/ ۵۷ هزار شی قاچاق در یکسال گذشته کشف شده است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سردار امیر رحمت الهی در نشست هم اندیشی با خبرنگاران فعال حوزه میراث فرهنگی آخرین وضعیت کشفیات یگان حفاظت میراث فرهنگی و برنامه های این یگان را تشریح کرد. رحمت الهی در این نشست با اشاره به اهمیت حفظ میراث فرهنگی گفت: ان حفاظت با هماهنگی سازمان مسئولیت مهم حفاظت از اموال منقول و غیرمنقول را در تمام کشور عهدهدار است، 32هزار اثر ثبت ملی و 22 اثر ثبت جهانی در کشور ما وجود دارد. 31 یگان حفاظت با تشکیلات منسجم وظایف حفاظت از میراثفرهنگی را در کشور انجام میدهند و 253 پایگاه حفاظتی داریم که در تابعیت از یگانهای حفاظت هستند. ضمن اینکه 245 موزه در کشور تحت حفاظت یگان هستند.
وی افزود: وریتهای یگان حفاظت چندوجهی است، بخش عمده این وظایف جنبه حفاظتی از آثار است، بخشی از فعالیتهای ما جنبه امنیتی دارد چراکه جرایم علیه میراثفرهنگی در زمره جرایم علیه امنیت ملی تلقی میشود، صرف اینکه کسی اندیشه مجرمانه داشته باشد و حفاری غیرمجاز داشته باشد حتی اگر موفق هم نشود به کشف اشیای تاریخی، جرم کرده است، بخشی از ماموریتهای ما جنبه انتظامی دارد در ایام خاص بالغ بر 20هزار نفر بازدیدکننده آثار تاریخی داریم که ماموران ما باید در این حوزه انتظامبخشی، تهسیل رفت و آمد، جلوگیری از ورود خسارت به اشیا و ... همگی مأموریت همکاران ما در یگان است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در تشریح عملیات های یکسال گذشته یگان گفت: در 11 ماه گذشته از امسال 57هزار و 692 شیء از قاچاقچیان کشف شده است، در پیگیری پروندهها این اقلام کشف، ضبط شده است، در بین این آثار 23 هزار و 727 قلم اشیای اصل مربوط به دورههای مختلف تاریخی بوده است 26هزار و 359 اشیای بدل بوده است که با شیوه کلاهبرداری مجرمان سعی در فروش این اشیا داشتهاند
وی افزود: 1378 پرونده در سال 96 مورد رسیدگی قرار گرفته است، 617 پرونده بهدلیل احساس مسئولیت، همکاری و اقدام بموقع مردم و گزارش به یگان، بهموقع مورد تعقیب قرار گرفته و به نتیجه رسیده است، 2423 نفر در خصوص جرایم مختلف دستگیر شدند که عمده این افراد در ارتباط با حفاری غیرمجاز دستگیر شدهاند، 679 حفاری غیرمجاز امسال رخ داده است، کشفیات امسال نسبت به سال گذشته 38درصد رشد داشته است، متاسفانه میل مجرمان نسبت به این اقدام کاهش نیافته است، از رسانهها میخواهیم در این زمینه آگاهیبخش کنند، 205 مورد اسکورت اشیای تاریخی در سال 96 صورت گرفته است، میزان کشفیات اشیای مکشوفه اصیل 63درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
رحمت الهی با اشاره به بازداشت سارقان برخی از کاشی های تاریخی تهران، به وضعیت بناهای تاریخی این شهر اشاره کرد و گفت: خانه لشکرنویس در پامنار در اختیار کلانتری بازار است، پیگیریهایی برای حفاظت از این خانه صورت گرفت. خانه صادق هدایت نیز علیرغم پیگیریهای انجام شده، با ممانعت از ورود مأموران روبرو بود. یگان حفاظت میراثفرهنگی واکنشهایی را نسبت به این موضوع نشان داد که خود اقدامی بازدارنده است. منزل سپهبد امیراحمدی نیز بنای ثبت شده نیست اما واجد ارزش است، در نشست فرماندههان یگان حفاظت میراثفرهنگی در 17 بهمن 96 مصوبهای تصویب شد که به خانههای تاریخی واجد ارزش اما ثبت نشده و ثبت اضطراری آنها اشاره داشت. خانه نیما نیز از طریق هماهنگی میراثفرهنگی و مالک قرار شد تبدیل به سفرخانه شود و از این طریق این بنا احیا شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.