بیمه سلامت کسری بودجه دارد/ انتشار اخبار ضرب و شتم کادر درمانی قبح ماجرا را می ریزد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت گفت:مکملها در چند دهه اخیر در دنیا مطرح شدند که به صورت قرص و شربت ارائه می شوند تا کمبودهای تغذیه رفع شود.مکملها دارو نیستند و نباید به این عنوان مصرف شوند. استفاه از انها دارای مزایا و معایب است که مصرف بی رویه و تداخل استفاده از خطرناک است.
وی ادامه داد:مکملها شامل ویتامینها املاح معدنی است.اگر در برنامه غذایی تنوع و تعادل رعایت شود یعنی سزیجات لبنیات پروتیین و ... را با هزینه مناسب استفاده کنیم که تنوع دارد، می تواند تاثیر گذار باشد. همچنین پر خوری و کم خوری نیز باید رعایت شود چرا که چاقی و اضافه وزن عوارض آن است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، در زندگی امروزی در بعضی از سنین باید از مکملها استفاده شود که در دوران بارداری، شیردهی، سنینة بلوغ و نوجوانی لازم است.به صورت رایگان برخی مکملها را ارایه میدهیم.
وی افزود: قطره مولتی ویتامین برای کودکان، قرص آهن برای مادران باردار، قرص اسید فولید و ید نیز ارایه می شود.
برای گروه سنی ١٢ تا ١٨ سال دختران قرص آهن توزیع میشود.ویتامین د. نیز برای بدن مهم است که در ٩ ماه از سال در دبیرستانها ماهی یکبار توزیع میشود و توضیه میکنیم گروه ١٩ تا ٢٩ و افراد ٦٠ سال به بالا هم کلسیم برایشان ارائه شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه قرص ویتامین روی ٦ ماهگی و ٢٤ سالگی نیز توصیه می شود، تاکید کرد: هنوز در مراکز درمانی این ویتامین ها رایگان ارایه نمی شود اما جزو برنامه های ما است که بتوانیم این ویتامین و مکمل ها را توزیع کنیم.
به گفته حریرچی، اگر غذا متنوع باشد احتیاجی به مکملهای غذایی نیست، اگر مصارف غذایی مناسب باشد ملزومات بدن تامین میشود.مکملهای ایرانی موجود در کشور متناسب با نیاز ایرانی است که نیازی به مصرف نوع خارجی ان نیست.
وی با اشاره به اینکه تزریق خودسرانه برخی مکملها مثل ویتامین ب. ضرر دارد، در مورد میزان مصرف مکمل در کشور، گفت: مصرف قانونی مکمل در ایران ١٣٢٠ میلیارد بوده که ٤٢٠ میلیارد آن تولید داخل و ٩٠٠ میارد تومان خارجی، ٢٢٥ تا ٢٧٠ میلیون تومان ان قاچاق است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هر ایرانی به طور منوسط ٢٠ هزار تومان مکمل مصرف میکند.قبل از هرگونه اقدام تشخیصی و درمانی باید نظر پزشک پرسیده شود. اگر دارویی وتستی به فرد معرفی شد باید الزام ان برای سلامتی از پزشک تایید شود.
به گفته حریرچی، علاوه بر توجه به ضرورت يك اقدام تشخيصی و درمانی، عوارض جانبی هر گونه اقدام است كه به منظور كاهش خطر بايد در مراحل درمان تشخيص داده شود .در مرحله سوم پيدا كردن روش های ساده تر و كم خطر تر برای درمان است كه معمولا در جراحی ها اتفاق مي افتد.
وی بر لزوم سنجش خطرات و عوارض جانبی اعمال جراحی تاکید کرد و گفت: بیمار باید از روشهای کم خطرتر آگاه شود.در هر زمان بیمار باید در جریان قرار گیرد که اگر روش و درمان پزشک معالج را انجام ندهد در چه مرحلهای از سلامت قرار می گیرد.هزینه درمان و روشهای ارزانتر در درمان نیز اهمیت دارد که معمولا در تهیه دارو مطرح می شود.
حریرچی ادامه داد: پوشش بیمهای داروها و آگاهی از آن حق بیمار است و در بسیاری موارد روشهای کم هزینهتر دارو وجود دارد.این نکات باید توسط بیمار از پزشک معالج پرسیده شود.ضرورت انجام درمان، خطرات و عوارض جانبی، روش کم خطرتر و کم هزینهتر در درمان باید مورد توجه باشد.
وی در مورد ضرب و شتم پرستاران گفت: متاسفانه این اتفاق در بیمارستانها دیده می شود و بیمار و همراه تحت تاثیر عوامل مختلف اثدام به ضرب و شتم بیماران می کنند. خرده فرهنگ هادر برخی استانها نیز می تواند منجر به اینگونه اتفاقات شود. در این موارد نظام ثبت در بیمارستانها وجود دارد و پیگیری حقوقی و قانونی دارد. اعلام ملی شدن یک اتفاق و اعلام مکرر باعث قبح شکنی می شود و عواقب بدی دارد. اعلام در رسانه معیاری برای رسیدگی یا کوناهی نیست. قانون خاص برای توهین و ضرب وشتم وجود دارد. بیمارستانها ملزم به اعلام گزارش این موارد به نظام پرستاری نیستند. این موارد پیگیری شده و در صورت پیگیری نشدن در بیمارستان، وزارت بهداشت ان را پیگیری می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ممورد استحقاق سنجی بیمهها گفت: این موضوع باید بر اساس قانون انجام شود. طبق ماده ٧٢ برنامه ششم توسعه، پوشش بیمهای باید نظارت شده و در صورت داشتن چند دفترچه و فعالیتهای غیر قانونی بیمه، به این موضوع باید رسیدگی شود.
به گفته حریرچی، کسریهای بیمه سلامت مهم است و بودجه اعلام شده با توجه به تورم و افزایش برخی تعرفه در سال ٩٧ کم است. اگر عدم تغییر تعرفه ها و تعداد بیمه شدگان و عدم تعریف خدمت جدید هم در نظر بگیریم هر سال ٣ تا ٧ درصد میزان هزینههای سازمان افزایش پیدا می کند که علاوه بر این سالمند شدن جمعیت،رشد جمعیت، افزایش انتظارات مردم هم می تواند هزینه ساز شود.
وی با اشاره به وضعیت تخت های بیمارستانی، گفت:٤٠ هزار تخت در بخش دولتی در حال تاسیس است. با توجه به مشکلات بودجهای ما محدودیت در تاسیس بیمارستانهای جدید داریم. شهرهایی که فاقد یا کمبود بیمارستان دارند در اولویت قرار دارند که قم و کرج از جمله این شهرها ا ست. اعتبارات فعلی صرف تکمیل بیمارستانهایی می شود که تاثیر گذاری و پیشرفت فیزیکی بیشتری دارند.
حریرچی در پاسخ به سوالی در مورد بدهی بیمه ها، گفت:متاسفانه هنوزتامین اجتماعی اعتبار ٥ هزار میلیاردی را دریافت نکرده تا با همکاری بیمه سلامت معوقات پرداخت شود. امیدواریم سریعا پرداخت شود.امسال تعییر ضرایب پرداختی پرسنل بیمارستانی نداشته ایم. در پرداخت کارانه تاخیر داشته ایم ولی پرداخت حقوق ماهیانه بوده و اضافه کارها با تاخیر کمی بوده است.
وی به موضوع فروش مکمل های تقویت جنسی اشاره کرد و افزود:مکملهای تقویت جنسی در بازار غیر قانونی است که با آگاه سازی مردم و برخوردهای قانونی وزارت بهداشت و دستگاههای نظارتی انجام میشود، مصرف آنها کاهش یافته است. کسانی که ملزم به مصرف این مواد هستند میتوانند از طریق مراکز بهداشتی پیگیری کرده و لوازم مورد نیاز خود را تهیه کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه سرطان در کشور با بروز آن متفاوت است،افزود: معمولا در استانهای کشور از اطلاعات علمی مناسبی برخوردار نیست و نمیتوان مقایسه اصولی در استانهای مختلف داشت. علت اصلی سرطان در تقسیمات سلول است که عوامل خطر مانند مصرف دخانیات، تغذیه و ... تاثیر گذار باشد.
حریرپی در مورد درمان ناباروی و پوشش بیمه ای آن گفت: مصوبات پوشش تمام هزینههای ناباروی انجام شده وباید منتظر نوع ابلاغیه باشیم.ناباروری یکی از مشکلات جوامع کنونی است که سن بالای ازدواج نیز عامل آن است.
به گفته وی تا ٨٠ درصد منابع دولتی داخل وزارت بهداشت بر اساس پروتکول پرداخت می شد که امیدواریم این منابع و هزینهها انجام شود. ردیف بودجه به این امر هنوز به وزارت بهداشت ابلاغ نشده و تنها تصویب شده است. پوشش بیمهای از این موضوع هم باید ابلاغ شود و حمایت از ان ضروری است.