افراد چاق مراقب سرطانهای بیعلامت باشند
به گزارش گروه فضای مجازی ، حسین فودازی متخصص آنکولوژی و رادیوتراپی گفت: هر ساله هفته اول اسفندماه را هفته «سلامت مردان» گویند، شعار امسال را این جمله «ورزش کلیدی ترین راز و رمز سلامتی مردان» به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: مهم ترین علل مرگ و میر در ایران به علت ابتلا به بیماری های غیرواگیر است که شامل فشارخون، دیابت و سرطان ها هستند که این 3 بیماری به خودی خود می توانند زمینه ساز بیماری های جدی و مرگ آور نیز شوند اما اساسی ترین مسئله ای که باعث افزایش "فشارخون" و "دیابت" می شود عدم کنترل وزن، چاقی، اضافه وزن و نوع رژیم غذایی است.
دبیر انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ایران 3 عامل را مهم ترین فاکتور های خطر بروز سرطان اعلام کرد: تغذیه نامناسب، عدم تحرک و اضافه وزن از عوامل اصلی ایجادکننده سرطان در افراد محسوب می شود. تحقیقات نشان داده است افزایش وزن در مردان ریسک سرطان های پروستات و روده بزرگ را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد.
فودازی خود مراقبتی در مردان را نکته حائز اهمیتی دانست و گفت: علائم مهم و هشدار دهنده که آقایان باید آن را جدی بگیرند عبارتند از کاهش وزن 10 درصد از وزن طبیعی بدن طی 3 تا 6 ماه اخیر، لمس توده ای در گردن و زیر بغل، سرفه های مداوم و بیش از 3 هفته به طول می انجامد، وجود توده در بیضه ها و دفع خون در مدفوع.
به گفته این سرطان شناس، ایجاد توده در بیضه ها یکی از شایع ترین تومورهایی است که مردان در سنین 20 الی 40 سال به آن مبتلا می شوند و خوشبختانه اگر سریع اقدام به درمان صورت گیرد عارضه درمان پذیری است.
وی توصیه کرد: هرساله مردان بالای 50 سال باید یک ویزیت کامل تحت نظر اورولوژیست داشته باشند تا درگیر بیماری پروستات که در این سنین بسیار شایع است، نشوند. افراد اگر سابقه بیماری هایی در زمینه روده بزرگ و دستگاه گوارش دارند بعد از سنین 50 سالگی حتما سالیانه یک آزمایش کولونوسکوپی انجام دهند.
دبیر انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ایران گفت: کنترل وزن و ورزش در سلامت مردان حرف اول را میزند. 5 روز در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش کردن برای سلامت جسمی آقایان توصیه می شود.
به گفته فودازی، سرطان های پروستات، معده، روده، ریه و روده بزرگ 5 سرطان شایعی هستند که مردان ایرانی را مبتلا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: مردان چاق مسلما بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلف قرار دارند که در بین این بیماری ها سرطان از همه جدی تر است. سرطان پروستات بیشتر در مردان مُسن و دارای اضافه وزن دیده می شود. سرطان پروستات در مراحل اولیه نشانه خاصی ندارد و بدون هیچ علامتی رشد می کند و در مراحل پیشرفته به بروز علامت می پردازد به همین دلیل تا حد امکان باید برای پیشگیری از آن تلاش کنیم.
منبع: جام جم