ترفندهای شناسایی و نگهداری میوه برای ایام نوروز
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار خرید انواع ملزومات مربوط به این روزهای داغ میشود که یکی از این موارد خرید میوه برای پذیرایی از میهمانان است.
برای خرید میوه مناسب و مرغوب باید موارد متفاوتی را چون ظاهر، پوست، اندازه و ... را مد نظر قرار داد.
بسیاری از مردم در زمان خرید میوه های زیبا و به ظاهر رسیده را انتخاب می کنند و بعد متوجه می شوند که آنها بیش از حد رسیده و یا هنوز کال هستند.
برای همه کسانی که مشکل تشخیص میوه سالم دارند توصیه های حرفه ای در مورد چگونگی انتخاب بهترین میوه وجود دارد.
*پرتقال و نارنگی
پوست پرتقال و نارنگی هرچه نازک تر باشد، شيرين تر و آبدارتر است. نشانه پوست نازک در اين ميوه ها پوست صاف و کشيده است.
اگر روی نارنگی و پرتقال نقطه های فرو رفته زياد باشد، يا کنار ساقه هایشان چين های عميقی وجود داشته باشد، يعنی پوست کلفتی دارند، بهتر است از خرید میوه این چنینی خودداری کنید.
ساقه نارنگی رسيده راحت جدا میشود، نه اينکه پوست نارنگی را هم با خودش بکند.
*انواع سیب
پوست سيب بايد صاف و کشيده باشد و براق باشد. اگه لکه روی آن دیده شود ممکن است بیش از حد رسیده است و چندان مرغوب نیست، به این نکته توجه کنید که ساقه سيب رسيده را اگر بپيچانيد، به راحتی کنده میشود.
سيب قرمز بايد سفت باشد، طوری که پوست این میوه بر اثر فشردن له نشود.
*موز
پوست نازک موز يعنی این میوه رسيده و راه تشخيصش هم اين است که ببينيد سر موز راحت کنده می شود يا با سخت، اگر سخت کنده شود يا پوست خود موز را هم همراهش بکند، يعنی این موز نرسيده است.
موزهای با پوست خال خالی حسابی رسيده اند و نگران سفید بودن داخل آن نباشید، اما موزهايی که يک قسمت آنها تيره است، له شده و سياه هستند.
*خیار
خیارهای قلمی، سفت و یکدست بهترند. رنگ هر دو نوع باید سبز و فقط اندکی متمایل به تیرگی باشد. رنگهای زرد یا خیلی تیره مرغوب نیستند. دقت کنید پوست خیار شل و چروکیده نباشد.
*کیوی
اگر شما در حال خرید کیوی هستید، ابتدا به صورت تصادفی چند نمونه از کیوی ها را بین انگشتان خود قرار دهید و آنرا فشار دهید و اگر با فشار دادن احساس نرمی کردید از خرید این کیوی اجنتاب نمایید. چون کیوی رسیده و نرم شده و اگر بعداز مدتی مصرف نگردد کاملا خراب می شود.
شما می توانید میوه که کاملا سفت است را به راحتی در یخچال نگهداری نمایید و بدون اینکه فکر خراب شدن این میوه باشید.
اما یکی از دغدغههای اساسی که افراد با آن مواجه میشوند این است که چگونه میوههای خود را برای مدت طولانیتری نگهداری کنند. غالب مردم فکر میکنند بهترین جایی که میتوانند میوههای خود را نگهداری کنند درون یخچال است، در صورتیکه بهترین جا برای نگهداری از میوهها، جاهای خشک و خنگ میباشد. ما در اینجا چند راهکار برای نگهداری بهتر از میوهها به شما پیشنهاد میکنیم.
*طریقه تازه نگهداشتن میوههای عید
1- میوهها را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
2- انواع میوهها را جدا از هم نگهداری کنید. برخی میوهها از خود گازی به نام اتیلون آزاد میکنند که سبب میشود میوههای دیگر زودتر برسند و در نتیجه زودتر فاسد شوند.
3- تا جایی که میتوانید میوههای سفت را از میوههای نرم شده و کاملاً رسیده جدا کنید.
4- میوهها را درون برگههای کاغذ بپیچانید.
5- از فشار دادن میوهها با نوک انگشت خودداری کنید.
6- خیار معمولاًیکی از میوههایی میباشد که زود حالت اصلی و تازگی خود را از دست داده و تغییر شکل میدهد. برای جلوگیری از این اتفاق، خیارها را شسته سپس خوب خشک کنیدو آنها را در ظرف در دار نگهداری کنید.
7- اگر موزهای شما هنوز نرسیده و کال میباشد آنها را در روزنامه بپیچید و تا سه روز خارج از یخچال نگهداری کنید و زمانی که موزها زرد شدند آنها را دریخچال قرار دهید، این کار سبب شیرین شدن آنها میگردد.
8- میوهای مناطق گرمسیری مثل موز به سرما حساسند و به جای یخچال بهتر است در ظرفی در اتاق نشیمن یا آشپزخانه نگهداری شوند.
9- همواره سعی کنید در خرید میوهها دقت نمایید. بهطور مثال زمانی که قصد خرید میوهای همچون آنانس را دارید ابتدا آن را بو کنید.
10- دمای یخچال خود را بر روی 1 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید.
11- اگر مجبور شدهاید که بعضی از میوهها همچون را درون کیسه نگهداری کنید، حتماً کیسه را پر از هوا کنید و در آن را گره بزنید، در این حالت هوا همچون محافظی از میوهها نگهداری میکند.
12- برای تازه ماندن گوجهها بهتر است آنها را در دمای اتاق و به دور از تابش آفتاب نگهداری کرده زیرا در یخچال سریعتر خراب میشوند.