داوطلبان برای شرکت در آزمون ارشد پزشکی چه شرایطی را باید رعایت کنند؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، برگزاری کنکور همیشه یکی از مهمترین مراحل برای داوطلبان ورود به دانشگاه محسوب میشود. حال اگر کنکور مربوط به مقطع کارشناسیارشد آن هم برای پزشکی باشد، اهمیت آن برای داوطلبان چند برابر میشود؛ آزمونی که هر ساله از سوی وزارت بهداشت برگزار میشود و افرادی که بتوانند از این سد عبور کنند، در مقطع کارشناسیارشد در دانشگاههای مختلف پذیرش میشوند و به ادامه تحصیل میپردازند.
داوطلبان شرکت در این آزمون براساس تقویم ارائهشده از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی میتوانند از امروز (30 بهمن) تا 13 اسفندماه مراحل ثبتنام این آزمون را انجام دهند و بعد از دریافت کارتهای ورود به آزمون خود در 10 تیرماه، خود را برای رقابت در روزهای 14 و 15 تیرماه آماده کنند؛ رقابتی که نتیجه آن تنها 16 روز بعد از برگزاری مشخص خواهد شد و پذیرفتهشدگان آن، امکان انتخاب رشته از 14 مردادماه سال آینده را خواهند داشت. البته آزمون کارشناسیارشد پزشکی سال آینده نیز همانند تمامی آزمونهایی که در طول سال و در رشتهها و مقاطع مختلف برگزار میشود، ضوابط خاص خود را دارد؛ قوانینی که قطعا رعایت آنها از سوی داوطلبان مهم است و در صورت عدم توجه به آن، این داوطلب است که ضرر میکند.
شاید بتوان یکی از مهمترین قوانین شرکت در این آزمون را متوجه آن دسته از داوطلبانی دانست که هنوز تحصیل خود را تمام نکرده و ترم آخرشان را پشت سر میگذارند. این دسته از داوطلبان باید توجه داشته باشند که قبل از 31 شهریور 97 فارغالتحصیل شوند تا در صورت قبولی در کنکور کارشناسیارشد، بتوانند در این مقطع تحصیل کنند.
همچنین افرادی که در این آزمون شرکت کرده و در دانشگاهها و مراکزی که تحصیل در آنها رایگان است، پذیرفته شوند و پس از ثبتنام یا عدم ثبتنام در دانشگاه از ادامه تحصیل انصراف دهند، مجاز به شرکت در آزمون سال 98 نیستند. افرادی که در دانشگاهها و مراکزی که شهریهدار هستند پذیرفته شوند، مشمول این محرومیت نخواهند بود؛ با این حال دانشجویان دوره کارشناسیارشد که از تحصیل محروم یا از ادامه تحصیل منصرف میشوند، پس از اینکه با دانشگاه محل تحصیل خود تسویهحساب کنند، میتوانند مجددا در آزمون ورودی دورههای کارشناسیارشد ناپیوسته شرکت کنند و منعی در این زمینه برای آنها وجود ندارد. شاید یکی از پرتکرارترین سوالاتی که داوطلبان شرکت در این آزمون دارند، بحث تاثیر معدل آنها در این آزمون است؛ سوالی که براساس آنچه در دفترچه آمده، «معدل مقطع کارشناسی در آزمون کارشناسیارشد اعمال خواهد شد.
براساس مصوبات نوزدهمین جلسه نشست شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی، سوابق تحصیلی مقطع قبلی (کارشناسی) از سال 97 با سهم 20 درصد درنظر گرفته میشود، بنابراین اعمال معدل همانند سازمان سنجش آموزش کشور، در مقطع کارشناسیارشد اعمال میشود. با توجه به اینکه این مصوبه در کنکور کارشناسیارشد پزشکی سال 96 اعمال نشده است، بنابراین میتوان اعمال آن را مهمترین تغییر کنکور کارشناسیارشد پزشکی سال 97 دانست.»
البته براساس آنچه در دفترچه راهنمای این آزمون درخصوص دانشگاه آزاد اسلامی آمده: «داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی برای رشتههای مورد پذیرش از طریق آزمون کارشناسیارشد 97 وزارت بهداشت دقت کنند که ضوابط مربوط به آزمون وزارت بهداشت در کلیه مراحل پذیرش دانشجو در واحدهای مختلف این دانشگاه که از طریق آزمون وزارت بهداشت دانشجو میپذیرند، اجرا میشود؛ پس از پذیرش کلیه ضوابط تحصیلی از جمله هزینه دوره تحصیل تابع قوانین آن دانشگاه است، لذا توصیه میشود قبل از انتخاب محل تحصیل دقت و تحقیقات لازم از آن دانشگاه صورت بگیرد.»
فرهاد ادهمی، مدیرکل دفتر توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره این آزمون گفت: «تمام فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند در این آزمون شرکت کرده و براساس ضوابطی که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، اقدام کنند.»
او ادامه داد: «نتایج این آزمون نیز از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود و براساس آن مشخص خواهد شد که پذیرفتهشدگان در آزمون در کدام دانشگاه قبول شدهاند.»
ادهمی با بیان اینکه داوطلبان باید دقت کنند حتما واجد شرایط اعلامشده برای شرکت در آزمون باشند تا بتوانند در این آزمون شرکت کنند، ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی نیز در برخی رشتهها پذیرش دانشجو را دارد که تمام این مسائل در دفترچه منتشرشده آورده شده است.»
منبع: فرهیختگان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.