ضوابط ناظر بر انتشار اوراق رهنی ابلاغ شد
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مواد ۱۰ گانه ضوابط ناظر بر انتشار اوراق رهنی توسط موسسات اعتباری که در هفدهم بهمن ماه سال جاری به تصویب شورای پول و اعتبار رسید به شرح زیر است:
ماده ۱ـ انتشار اوراق رهنی توسط موسسه اعتباری بر اساس ضوابط زیر و با مجوز بانک مرکزی انجام میشود.
ماده ۲ـ مؤسسه اعتباری موظف است به منظور اخذ مجوز انتشار اوراق رهنی در بازار سرمایه، پس از اخذ موافقت اولیه بانک مرکزی، گزارش توجیهی تأمین مالی از طریق انتشار اوراق رهنی به همراه اظهارنظر حسابرس معتمد بانک مرکزی را برای بانک مرکزی ارسال کند. بانک مرکزی حداکثر ظرف ۳۰ روز کاری پس از تکمیل مدارک، نظر خود را در این خصوص با رعایت سیاستهای پولی و اعتباری به موسسه اعتباری متقاضی اعلام کند.
ماده ۳ـ موسسه اعتباری صرفا مجاز به انتشار اوراق رهنی به اتکا تسهیلات فروش اقساطی و مرابحه خرید مسکن میباشد.
ماده ۴ـ تسهیلات موضوع اوراق رهنی باید حداقل ۲ سال از تاریخ اعطای آن، گذشته و براساس مقررات ابلاغی بانک مرکزی درخصوص طبقهبندی داراییهای موسسات اعتباری، در طبقه جاری قرار داشته باشد.
ماده ۵ـ مؤسسه اعتباری تحت هیچ شرایطی مجاز به ارائه تسهیلات به نهاد واسط، ضامن و متعهد به پذیرهنویسی اوراق رهنی مربوط به خود و سایر مؤسسات اعتباری طی دوره انتشار تا سررسید اوراق نمیباشد.
ماده ۶ـ مؤسسه اعتباری مجاز به خرید اوراق رهنی مربوط به خود نمیباشد.
ماده ۷ ـ. مؤسسه اعتباری در ضمانت و پذیرهنویسی اوراق رهنی مربوط به خود و سایر موسسات اعتباری موظف به رعایت ضوابط ناظر بر تسهیلات و تعهدات کلان، تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و سایر ضوابط مربوط میباشد.
ماده ۸ ـ. هزینههای تامین مالی انتشار اوراق رهنی قابل احتساب در محاسبات سهم سپردهگذار از سود مشاع (در چارچوب دستورالعمل نحوه محاسبه سود مشاع) نمیباشد.
ماده ۹ ـ. مؤسسه اعتباری موظف است، تسهیلات موضوع اوراق رهنی را از حسابهای خود خارج نماید.
ماده ۱۰ـ بانک مرکزی مکلف است نسبت به ایجاد سرفصل حسابهای دفتر کل بابت موضوع انتشار اوراق رهنی اقدام نماید.