فرسودگی تجهیزات نقطه ضعف صنعت نفت
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، موضوع فرسودگی تجهیزات صنعت نفت یکی از دغدغه ها و دلنگرانی های مسئولین این حوزه به حساب می آید که با وجود این ضایعه احتمال وقوع حوادث افزایش می یابد و در کنار آن کاهش راندمان و بهره وری را به دنبال دارد.
مسئله ای که هزینه تمام شده کالا را افزایش داده و در نهایت به عنوان نقطه ضعف صنعت نفت به حساب آمده تا جایی که وزیر نفت نیز از این بابت ابراز نگرانی کرد و گفت: هزینه نوسازی تجهیزات فرسوده در حدود 10 میلیارد دلار است.
در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که بی توجهی به روند نوسازی و بازسازی تجهیزات در نهایت باعث افزایش هزینه ها با گذشت زمان خواهد بود.
حسن بهرام نیا عضو کمسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد ، ضمن ضروری بر شمردن نوسازی تجهیزات صنعت نفت گفت: در این خصوص صحبت هایی نیز در مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است و قرار است از محل اعتبارات 14.5 درصد وزارت نفت در این زمینه هزینه شود.
وی افزود: در تمام زیرمجموعه های وزارتخانه نفت، حوزه نفت به دلیل سابقه طولانی تر، طول عمر و فرسودگی بیشتری دارد از همین رو وقوع حوادث در این بخش بیشتر از سایر موارد است.
گفتنی است طرح نوسازی تجهیزات از چندی پیش کلید خورده که از نمونه های آن می توان به پروژه بهینه سازی و نوسازی انبار نفت ری اشاره کرد.
این انبار از سال 1338 شروع به کار کرده و یکی از بزرگترین و استراتژیک ترین انبارهای نفت کشور به حساب می آید.
پروژه بازسازی این طرح از سال 1390 آغاز و برای بهینه سازی و نوسازی انبار نفت اعتباری در حدود ۴۵ میلیارد تومان اختصاص یافته که تمام مراحل با اتکا به توانمندی داخلی و بومی سازی شده صورت گرفته است.
پروژه انبار نفت نمونه ای است که می تواند الگو سایر مراکز قرار گیرد.
کارشناسان معتقدند مشخص کردن درصدی از درآمد نفتی کشور به نوسازی تجهیزات اقدام عاقلانه ای به نظر می رسد که این صنعت را از مزایای تجهیزات جدید بهره مند و سبب افزایش درامدهای نفتی می شود.