راههای درمان خانگی و سنتی "سوختگی"
به گزارش گروه فضای مجازی ، سوختگی سطحی یا جزئی پوست، در واقع به سوختگی های گفته می شود که تنها لایه اولیه پوست تحت تاثیر آن قرمز و ملتهب می شود. این سوختگی ها معمولا در اثر مایعات داغ، بخار داغ، اشیاء داغ و همینطور قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید، ایجاد می شوند.
اگر به سوختگی سطحی رسیدگی نشود؛ می توانند تبدیل به تاول های درناک شوند. در حالی که بسیاری از درمان های طبیعی وجود دارد که می تواند سرعت بهبود سوختگی را افزایش داده و از درد آن بکاهد. سوختگی سطحی پوست معمولا بین چند روز تا سه هفته برای بهبودی کامل زمان نیاز دارد.
سوختگی درجه ۱ :
سوختگی سطحی خفیفترین نوع سوختگی است که فقط لایه خارجی پوست یعنی اپیدرم را درگیر می کند. علل آن سوختگی ناشی از شعله ملایم است.
ظاهر سوختگی
پوست در محل سوختگی گرم ، قرمز و دردناک (گاهی درد شدید) و حساس به لمس است و میتواند کمی متورم باشد وقتی با نوک انگشت به ملایمت به ناحیه سوخته فشار وارد کنیم، قرمزی بطور موقت سفید میشود. سوختگی درجه یک در ابتدا بسیار دردناک است ولی معمولاً در عرض چند روز بدون بر جای گذاشتن جوشگاه و گوشت اضافه ،با پوسته ریزی محل سوختگی ، بهبود مییابد.
سوختگی درجه ۲ :
سوختگی با شدت متوسط است که فقط اپیدرم و قسمتی از درم (اما نه همه درم) را مبتلا میکند ، به بافتهای زیرین آسیبی نمیرساند.این نوع سوختگی مانند سوختگی درجه یک از نوع با ضخامت نسبی است. علل آن ریختن مایعات داغ (مثل آب جوش یا چای داغ ) روی پوست ، شعله آتش ، آفتاب سوختگی شدید و غیره هستند.
ظاهر سوختگی
محل سوختگی دارای قرمزی قابل توجه ، تاول و ظاهری توری مانند یا شبکهای شکل است.مانند سوختگی درجه یک با فشار انگشت در محل قرمزی ، سفیدی موقت ایجاد میشود.
معمولاً شکافهای کوچکی در اپیدرم و تاولهای بزرگ پر از مایع دیده میشوند. مشخصه این نوع سوختگی درد بسیار شدید و عمیق میباشد و سوختگی بینهایت به لمس حساس است ، بطوری که حتی برخورد باد یا جریان هوا با آن سبب درد سوزانندهای میشود. اگر سوختگی درجه دو بطور مناسب درمان و مراقب شود خودبخود بهبودی مییابد و جوشگاه بسیار کمی بر جای میگذارد.
نکته : دقت کنید که اگر قطر سوختگی درجه ۲ بیشتر از ۷ سانتی متر باشد بهتر است که یک متخصص سوختگی آنرا را ویزیت کند.
درمان های خانگی سوختگی
برای درمان فوری سوختگی سطحی مي قطعه ای يخ را بر روی قسمت های متاثر به مدت چنددقيقه قرار دهيد.
میتوانید با ماليدن عسل و باند پيچی کردن ان قسمت سوخته و نيز برای کاهش درد و بهبود آن از این روش استفاده کرد.
مقدار زيادی ماست را بر روی سوختگی قرار داده و بعد از بیست دقيقه ان را بشورید و ماست علاوه بر خنک کردن درد را نیز تسکين مي دهد و همچنین برای تسکين درد و درمان سوختگی، قسمت سوخته را به مدت چند دقيقه در شير پرچرب فرو ببرید.
سفيده تخم مرغ: برای درمان سوختگی مفید است این روش یکی از راه حلهایی بوده که از قدیم برای درمان سوختگی استفاده میشده و بسیار هم موثر میباشد ، بدین صورت که سفیده تخم مرغ را بر روی منطقه سوخته میگذاریم تا درد آن قسمت کاهش پیدا کند و خیلی از افراد بر این باورند که استفاده از تخم مرغ میتواند از بروز تاول جلوگیری نماید و بعد از زدن سفیده تخم مرغ به محل سوختگی، میتوانید محل را خشک کرده و اگر نیاز بود دوباره این روش را امتحان کنید.
استفاده از گیاهان در طب سنتی:
استفاده از برگ خشک شده درخت چنار (Plantanus orientalis) که میتوان با این روش برگ ها را سائیده و روی موضع قرار دهید که این دارو بطور کلی جهت خشک کردن زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از میوه نارس زیتون (Olea euroepea) که میتوان میوه ها را له کرده و بصورت ضماد در موضع استعمال کنید. این روغن در موضع سوختگی یا آفتاب زدگی مالیده میشود و این دارو علاوه بر این در مورد مارگزیدگی و گزش حشرات و همچنین درمان استسقا و آب آوردن نسوج بصورت موضعی مورد استعمال قرار خواهد گرفت.
پیاز (Allium cepa): پیاز را له کنید وبر روی موضع قرار دهید.
روغن کنجد (Sesamum indicum را بلافاصله پس از سوختگی به محل سوختگی مالیده.
روغن تخم کتان (Linum usitatissimum) در موضع استعمال گردد.
از سرشاخه گلدار یا برگ گیاه علف چای (هوفاریقون/Hypericumperforatum) میتوان بصورت پماد در موضع استفاده کرد.
نکات بیشتر درباره درمان سوختگی سطحی
استفاده از بعضی خمیردندان های سفید رنگ و کرم های اصلاح (بجز نعنایی) نیز می تواند در درمان سوختگی سطحی موثر باشد.
روغن، کره، وازلین و سفیده تخم مرغ را روی محل سوختگی نمالید. این مواد منفذهای پوست را بسته و مانع از خروج التهاب و حرارت از پوست می شوند. همچنین سفیده تخم مرغ ممکن است حاوی باکتری باشد.
یخ ممکن است در لحظات اول تسکین دهنده و بی حس کننده باشد. اما موجب کند شدن روند بهبود می شود. بجای آن از آب سرد استفاده کنید.
اگر سوختگی سطحی شما منجر به اجاد تاول شدن؛ تاول ها را نترکانید. این کار می تواند منجر به عفونی شدن زخم شود.
از چسب زخم برای پوشش محل سوختگی و پانسمان آن استفاده نکنید.
مراقب باشید محل سوختگی با چایی اصطکاک نداشته باشد.
مراقبت باشید محل سوختگی در معرض آب قرار نگیرد.
درمان های گفته شده تنها برای سوختگی های سطحی و جزئی و سوختگی درجه اول کاربرد دارد. برای سوختگی های جدید و یا وسیع بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
/انتهای پیام/