نوشتن درباره حضرت فاطمه (س) قلم لطیف و ذهن خلاق میخواهد
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، احمد عربلو، نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه در ادبیات کودک و نوجوان برای حضرت فاطمه زهرا (س) کار زیادی صورت نگرفته است، اظهار کرد: متاسفانه مدعی این هستیم که برای ائمه و معصومین کار می کنیم و خودم بشخصه هنوز اثری درباره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) ننوشته ام. هیچگاه فرصت نشده است برای ایشان اثری خلق کنم، اما بسیار علاقهمند و مشتاقم که در این زمینه کار کنم و امیدوارم روزی این توفیق نصیبم شود.
وی ادامه داد: حتی اگر نوشتن درباره زندگی حضرت فاطمه (س) برای کودکان و نوجوانان دشوار باشد، نویسندههای پر دل و جرئت کسانی هستند که اینگونه آثار را تولید کنند. موضوعات دمدستی را همه میتوانند بنویسند و اینگونه مضامین را نویسندگان زبردست و ماهر باید مدنظر داشته باشند.
عربلو خاطرنشان کرد: به صورت جسته و گریخته در مجلات و نشریات کودک و نوجوان آثاری درباره زندگی و سیره حضرت فاطمه (س) کار کردهایم، اما کار اساسی و شاخصی در ادبیات مکتوب که برای حضرت فاطمه (س) صورت نگرفته است، در حالی که زندگی این بانوی اسلام جای کار بسیاری دارد. زندگی ایشان به گونهای بوده که میتوان برای مخاطب کودک و نوجوان کار کرد؛ البته کار کردن درباره این موضوع نیاز به کار تحقیقی و مستندسازی دارد.
این نویسنده با اشاره به اینکه حضرت فاطمه (س) از کودکی در جریان فعالیتها و مسائل پیامبر (ص) قرار گرفتهاند، گفت: ابعاد زندگی ایشان بسیار قابل پرداخت در ادبیات است. پیغمبر ایشان را مادر خود خطاب میکنند. زندگی ایشان مسائل عاطفی بسیاری داشته و همه اینها جای کار در ادبیات دارد. البته نوشتن درباره حضرت فاطمه (س) قلم لطیف و ذهن خلاق میخواهد و معتقدم خانمهای نویسنده که بهرهای از عواطف زنانه دارند، میتوانند در این زمینه با موفقیت بیشتری کار کنند. نمیدانم چه حکمتی است که به اندازه کار نشده است. کار شده، اما کارهای سنگینی برای بزرگسالان شده و آثار کودک و نوجوان پسند نبودهاند.
وی همچنین اظهار داشت: اینکه میگوییم باید الگوسازی کنیم، به این دلیل است که ظرفیت بالایی از الگوسازی در سیره و زندگی حضرت فاطمه (س) وجود دارد. از هر بعدی که بخواهیم حضرت زهرا (س) را بررسی کنیم، ایشان الگوی مناسبی برای نوجوانان هستند. اما متاسفانه تنها به جنبههای سوگ زندگی ایشان پرداختهایم. در مجالس و هیئتها هم این کمکاری در رابطه با زندگی حضرت فاطمه (س) وجود دارد. اتفاقاتی مانند اینکه در هیئتها سخنرانی شود و ابعاد مختلف زندگی ایشان را بشکافند و داستان زندگی ایشان را نقل کنند در مجالس نمیبینیم. متاسفانه تنها به مرثیهخوانی میپردازیم. معتقدم نهادهایی مانند حوزه هنری و انتشارات سوره مهر میتوانند با سفارش به نویسندگان، آثار موفقی در این زمینه تولید کنند و خلأ موجود را پر کنند.