برخی مشاغل ریسک ابتلا به «سنگ کلیه» را افزایش میدهد
به گزارش گروه فضای مجازی ، محمد یزدانی عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران شیوع سنگ کلیه در ایران را بالا اعلام کرد و گفت: عواملی چون ارث، نژاد، منطقه جغرافیایی، شغل ،کم نوشیدن مایعات و مصرف مواد غذایی نامناسب در تشکیل سنگ کلیه حرف اول را می زنند.
وی ادامه داد: سنگ کلیه پایه وراثتی دارد و افراد باید برای عدم ابتلا به این عارضه نکاتی را رعایت کنند و بدانند کسانی که در خانوادههایشان سابقه سنگ کلیه وجود دارد، احتمال ابتلایشان به این بیماری بیش از سایرین است.
این متخصص برخی از مشاغل را فاکتور خطری برای بروز سنگ کلیه دانست و گفت: افرادی که دارای شغل هایی هستند که دائما در حالت نشسته قرار دارند و میزان تحرکشان بسیار کم است (مانند رانندگان اتوبوس های،کارمندان، قالیباف هاو...) بی شک بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند. کم تحرکی یکی از عوامل مهم مرتبط با سنگ کلیه است. افرادی که به دلیل بیماری یا ناتوانی خود به مدت طولانی در حالت خوابیده یا نشسته هستند نیز در خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند.
یزدانی در خصوص ارتباط تغذیه با سنگ کلیه اظهار داشت: افرادی که دائما از رژیم های غذایی پروتئین دار (گوشت، حبوبات و...) استفاده می کنند که باعث بالا رفتن اسید اوریک فرد شود مسلما به تدریج دچار «سنگ کلیه اوریکی» می شوند. علاوه بر آن سنگ هایی هستند که در اثر مصرف بیش از اندازه کلسیم و اگزالات در کلیه تشکیل می شوند.
وی تاکید کرد: برخی مردم بر این باورند که بیماران سنگ کلیه نباید شیر مصرف کنند اما امروزه دانشمندان طی تحقیقات صورت گرفته دریافتند افرادی که سنگ کلیه از نوع اگزالات دارند مصرف شیر (روزانه 3 الی 4 لیوان) می تواند برای درمان آن ها مفید باشد.
به گفته یزدانی، بیماران دقت داشته باشند کشک، گوشت قرمز، مرغ، حبوبات سرشار از پروتئین است لذا مصرف این خوراکی ها برای این دسته از افراد توصیه نمی شود.
عضو هیئت مدیره انجمن اورولوژی ایران هشدار داد: میزان آب مصرفی یکی از مهم ترین نکاتی است که افراد برای پیشگیری و درمان باید به آن توجه داشته باشند.
منبع: جام جم