"معاون ریاست اجرایی افغانستان" : رفتار تبعیض آمیز علیه شیعیان افزایش یافته است

12:00 - 25 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۶۳۴۲
معاون رئیس اجرایی دولت افغانستان اعلام کرد که شیعیان همواره از دولت‌سازی و دموکراسی در این کشور حمایت کرده‌اند، اما همواره با رفتار تبعیض آمیز روبرو بوده‌اند و به مناطق مرکزی افغانستان توجهی صورت نگرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، دفتر معاون ریاست اجرایی افغانستان با انتشار بیانیه‌ای از دیدار «جان بس» سفیر آمریکا در کابل با محمد محقق خبر داد.

محقق در این دیدار تصریح کرد مردم افغانستان به ویژه جامعه هزاره و اهل تشیع طرفدار صلح و دموکراسی است و در 16 سال اخیر شیعیان افغانستان به دولت‌سازی، دموکراسی و فراگیری علم روی آوردند و اکنون نیز در حمایت از نظام این کشور و دموکراسی جایگاه ویژه‌ای دارند.

وی افزود با وجود حمایت مردم هزاره از دولت طی یک و نیم دهه گذشته توجه لازم به آن‌ها صورت نگرفته است.

معاون ریاست اجرایی افغانستان با اشاره به بزرگراه کابل، میدان، بامیان، غور و هرات نیز اظهار داشت این پروژه چهار ولایت هزاره نشین و ایماق‌نشین را به هم متصل می‌کند و سبب رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی سه میلیون و 500 هزار نفر می‌شود، اما پس از 17 سال حضور جامعه جهانی در افغانستان این بزرگراه هنوز تکمیل نشده که نشانه تبعیض درباره مردم این مناطق است.

رهبر حزب «وحدت اسلامی مردم افغانستان» درباره حملات تروریستی و خونین گروه‌های تروریستی به ویژه داعش به اماکن مذهبی و تجمعات مردمی نیز گفت که در 17 حمله بیش از 1200 غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند.

وی با اشاره به طرح پیشنهادی اداری و امنیتی مناطق شیعه نشین نیز گفت: با توجه به تهدیدهای گروه‌های تروریستی باید به مناطق مرکزی توجه بیشتری صورت گیرد.

محقق افزود طرح امنیت مساجد نیز در کاهش تلفات غیرنظامیان در حملات تروریستی به مراکز مذهبی موثر بوده است، اما این طرح به دلیل عدم امکانات کافی به صورت کامل انجام نشد.

معاون رئیس اجرایی افغانستان تنها راه‌حل رفع تنش‌های به وجود آمده میان ارگ ریاست جمهوری و «عطامحمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی، ژنرال «عبدالرازق» فرمانده پلیس قندهار و ژنرال «دوستم» معاون اول ریاست جمهوری افغانستان را نیز گفت‌وگو و توجه به خواسته‌های طرفین دانست.

وی همچنین بر بی‌طرف ماندن ارتش و نیروهای امنیتی در مسائل سیاسی تاکید کرد.

محقق در ادامه نیز با اشاره به موضوع انتخابات آن را تنها راه عبور از بحران کنونی در افغانستان دانست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *