اگر سرشاخههای «دز» نبودند استان قم در تامین آب با بحران شدیدی روبرو بود
«سیدمهدی صادقی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره اقدامات استانداری قم برای تامین آب مصرفی در این استان بیان داشت: امسال در استان قم ٦٥ درصد کمبود بارش نسبت به سال گذشته و ٩٥ درصد کاهش نسبت به ١٥ سال گذشته داشتهایم.
وی ادامه داد: برای رفع مشکل کمآبی غیر از اقدامات استانداریها لازم است که در سطح کشور، همکاری نسبتا قابل توجه و کارسازی داشته باشیم چراکه چند دستگاه هستند که باید همگرایی و مفاهمه مشترک ایجاد کنند.
صادقی افزود: وزات نیرو، جهاد کشاورزی، محیط زیست و سازمان هواشناسی باید در زمینه رفع مشکل تامین آب با هم همکاری کنند؛ این دستگاهها باید در یکسانسازی نگاه و روش خود به موضوع آب که یک دغدغه ملی است، تلاش داشته باشند وگرنه کاری از دست استانداریها برنمیآید.
استاندار قم تصریح کرد: در استان ممکن است یک اقداماتی انجام گیرد، اما در ادامه با سیاستهایی که از بالا اتخاذ میشود، در سطح اجرا با دو یا چندگانگیهایی مواجه میشود.
وی با بیان اینکه موضوع آب بسیار مهم است و در کل کشور از جایگاه و اهمیت خاصی یرخوردار است، گفت: قم به عنوان استانی که در فلات مرکزی کشور و در تنش شدید آبی قرار دارد، به لحاظ جغرافیایی بیشترین نیاز را در حفظ تالابها برای تامین آب شرب و کشاورزی دارد، خصوصا اینکه در ده سال گذشته ار طریق سرشاخههای «دز» آب قم را تامین میکنیم.
صادقی با بیان اینکه اگر سرشاخههای «دز» نبودند استان قم در تامین آب خود با بحران شدیدی روبرو بود، گفت: به همین خاطر تلاش میکنیم با آموزشها و جلب اعتماد، در سیاستهای اجرایی استانها یک هماهنگی، تعادل و همگرایی ایجاد کنیم.
وی بیان داشت: بهتر است دستگاهها در سطح ملی حداقل چیزهایی که قبول دارند را مشخص کنند و ما همانها را در اختیار مردم بگذاریم و بگوییم از این طریق عمل خواهیم کرد؛ منتها پیش نیاز این کار مستلزم سیاستها و هماهنگیهای کشوری است.
استاندار قم تاکید کرد: در استان قم در بخش کشاورزی ٨٤ درصد مصرف آب داریم و به همین خاطر در سه ساله گذشته روی این موضوع خیلی کار کردیم؛ البته این برآورد قطعی نیست ولی تقریب درستی است و آن هم اینکه ١٥٠ میلیون متر مکعب صرفهجویی مصرف آب در استان داشتهایم.
صادقی افزود: کاهش مصرف آب در استان قم نتیجه مدیریت حفظ منابع آب در استان از طریق مشارکت و جلب اعتماد خانه کشاورز، خود کشاورز و هماهنگی بین دستگاههایی اجرایی در مدیریت و تعادلسازی مصرف آب داشتهایم و فکر میکنیم از این طریق میتوان یک یخشهایی را مدیریت کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به تذکری که وزیر نیرو درباره مدیریت آب داد ما به این امر اعتقاد داریم که شاید یک بخشی از مشکلاتی که ما داریم مدیریتی هستند، قبل از اینکه بخواهیم به مولفههای دیگر اشاره کنیم.