قاضی در ابتدای محاکمه طرفین دعوا را به صلح و سازش دعوت کند
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی ستاد ملی صبر، ستاد ملی صبر در دادگستری استان کرمانشاه با حضور حجت الاسلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه، عدالتخواه رئیس کل دادگستری استان و جمعی از مدیران ارشد این استان آغاز به کار کرد.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین صادقی اظهار کرد: شهادت حضرت زهرا (س) به نوعی دفاع از ولایت بود. آمال و آرزوی بسیاری از بزرگان تشکیل حکومت اسلامی بود نعمتی که اکنون در اختیار ماست و آنگونه که شایسته است قدرشناس آن نیستیم چرا که در همان زمان قرار گرفته ایم و درک موضوع قدری دشوار به نظر میرسد.
وی بیان کرد: حضرت امام (ره) دنیا را عوض کرد و اکنون خلف صالح ایشان مقام معظم رهبری نیر همین کار را میکند و در این مسیر اتفاقات بزرگی در دنیا رخ میدهد که این اتفاقات بزرگ به برکت رهبری دو فرزند فرهیخته و صالح حضرت زهرا (س) و به برکت خون شهدا و پشتیبانی مردمان است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه سخنان خود با اشاره به تشکل ستاد ملی صبر که هدف ایجاد صلح و سازش و رضایت را دنبال میکند آن را برگرفته از آیات قرآن دانست و خاطر نشان کرد: ایجاد صلح و سازش در بین مردم به آن معناست که در ضمن به رسمیت شناختن حق افراد و برقراری عدالت و جدی گرفتن آن، به این نکته نیز توجه شود که در قرآن کریم به چیزی بالاتر از عدالت توصیه شده است. آنجایی که قصاص را حق صاحب خون میداند به دنبال آن میفرماید والعفو خیرا یعنی اگر عفو شود بهتر است.
وی ادامه داد: مسئله صلح و سازش بسیار مسئلهای جدی در قرآن کریم است و درست است که ما در قوه قضاییه متولی عدالت هستیم، اما در ضمن آن باید به موضوع عفو و گذشت و صلح و سازش توجه خاص داشته باشیم؛ و دستگاه قضایی با مشارکت سایر نهادها و سازمانها و خیرین باید به دنبال آن باشد و آن را به سرانجام برساند. قاضی سزاوار است در ابتدای محاکمات خود طرفین دعوا را به صلح و سازش دعوت کند. چرا که یک ارزش بزرگ است.
صادقی در رابطه با اهمیت ایجاد صلح و سازش تصریح کرد : از پیامبر نقل است که افضل نیکیها بعد از انجام واجبات ایجاد صلح و سازش در بین مردم است و در جای دیگر میفرمایند: ایجاد صلح و سازش افضل از عبادت هزار سال است؛ بنابراین کسانی که قدم در این راه خیر میگذارند بدانند که چه کار بزرگی انجام میدهند؛ و چه نیکوست که این کار بزرگ را با قصد قربت انجام دهند که البته این کار بزرگ نیاز به صبر و بردباری زیاد دارد چرا که کار طاقت فرسایی است.
این مقام مسئول اشارهای نیز به صاحبان گذشت کرد و گفت: انسانهایی که گذشت میکنند دارای روح بزرگی هستند. پدری که از خون فرزند خود میگذرد پای بر نفس خود گذاشته است و در مسیر رهایی از خودخواهی و در تقابل میان عقل و نفس، جانب عقل را گرفته است بنابراین بزرگ و شجاع است و شایسته تکریم.
همچنین در این مراسم عدالت خواه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گزارشی از پروندههایی که منجر به صلح و سازش شده است ارائه کرد و گفت: استان کرمانشاه از سال ۹۳ با تشکیل ستاد تالیف قلوب سعی در ایجاد صلح و سازش در بین مردم داشته است و در این مسیر توانسته است تاکنون ۷۰ فقره پرونده قتل را منتج به نتیجه کند.
در پایان این مراسم از افرادی که در حوزه صلح و سازی و اصلاح ذات البین اعم از دادگستری و شوراهای حل اختلاف و خیرین تلاش کرده اند، با اهدا لوح و هدایایی تجلیل بعمل آمد.