روایت «عسگر اولادی» از فقر و فلاکت مردم قبل از انقلاب

9:55 - 21 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۵۴۳۸
اسدالله عسگر اولادی گوشه هایی از فقر و فلاکت مردم ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را بیان کرد.
به گزارش گروه فضای مجازی ،  فامیلی «عسگراولادی» نامی کاملاًشناخته شده در کشور به حساب می‌آید، اما این که بگوییم حبیب الله معروف‌تر است یا اسدالله، کمی سخت است.

برادران عسگر اولادی هر دو نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران داشتند، اما شاید کمتر کسی بداند که "اسدالله عسگر اولادی" یعنی برادر کوچک‌تر و تاجر مسلک، حامل فرمان "تنظیم اعتصابات" بود و آن فرمان را از امام (ره) در پاریس گرفت وبه دست باهنر رساند.
 
روایت «عسگر اولادی» از فقر و فلاکت مردم قبل از انقلاب
با توجه به قرار داشتن در سالگرد پیروزی انقلاب، سؤالات متفاوتی از عسگر اولادی پرسیدیم، که این سوالات کمتر از وی پرسیده می‌شود و ارتباطی نیز با فعالیت تجاری امروز او ندارد.

وی در این گفتگو ضمن شرح وضعیت اقتصادی ایران قبل انقلاب، ماجرای تاجر شدنش را در ۲۰ سالگی گفت و اشاره کرد که قبل از این کار و در زمان تحصیل شرایط سخت و فقیرانه‌ای را تجربه کرده است.

مشروح مصاحبه با رئیس اتاق‌های بازرگانی ایران و چین و ایران و روسیه به شرح زیر است.

در افکار عمومی نسل سوم و چهارم انقلاب که شرایط قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و رژیم پهلوی را ندیده‌اند، در سال‌های اخیر تصوری به وجود آمده است، که شرایط اقتصاد کشور و رفاه مردم در آن زمان بهتر بوده است؛ شما که در آن موقع حضور داشته‌اید و این فضا را درک کرده‌اید چه ارزیابی دارید؟

من اسدالله عسگراولادی، متولد سال ۱۳۱۲ هستم و شرایط قبل از پیروزی انقلاب را بهتر از همه دیده‌ام؛ این حرف‌ها نبود و نسل جوان قبل از انقلاب سرخورده‌تر از همیشه بود.

۱۰ درصد از دانشجویان در زندان بودند، نسل جوان قبل از انقلاب به بازی گرفته نمی‌شد و در هیچ جا حضور نداشت، در دانشگاه‌ها بودند، اما بی‌خاصیت بودند، در دبیرستان‌ها جرات نفس کشیدن نداشتند.

فضای کارگری ما قبل از پیروزی انقلاب نمی‌توانست نفس بکشد، مواردی که جوانان را قبل از انقلاب سرگرم می‌کرد، تنها سینما‌ها، تماشاخانه‌ها، تئاتر‌ها و ... بود. جوانان نسل امروز، چون شرایط قبل از انقلاب را ندیدند، نمی‌دانند که چه خبر بود.

فساد در قبل از پیروزی انقلاب، وضعیت بشدت بدی داشت که سردمدار این فساد‌ها برادران و خواهران شاه بودند؛ اشرف پهلوی خواهر شاه بلیت بخت‌آزمایی را به مردم می‌فروخت و فسادی که در خانواده شاه مشاهده می‌شد حدی نداشت؛ جوانان نسل امروز که این شرایط را ندیدند.

البته اکنون دغدغه نسل سوم و چهارم بعد از انقلاب یک چیز است که به این اندازه آن‌ها را ناراحت کرده و آن نیزمشکل معیشتی است.

دولت دکتر روحانی در دو دوره یازدهم و دوازدهم، اسم خود را تدبیر و امید گذاشته است، تدبیرهایش خوب بود، اما امیدش جواب نداده و معیشت مردم به ویژه در سالجاری مناسب نیست.

بانک مرکزی اعلام می‌کند که تورم ۸ درصد است، اما من آن را قبول ندارم، گرانی‌ها بیش از ۲۰ درصد است هرچند که تورم ممکن است کمتر باشد.
 
روایت «عسگر اولادی» از فقر و فلاکت مردم قبل از انقلاب

اشتغال همه مشکلات را حل می‌کند

پسران و دختران جامعه ما برای تشکیل خانواده در ابتدا نیاز به برگزاری مراسم ازدواج و بعد خانه دارند. بهداشت، لباس و غذا می‌خواهند که همه آن‌ها در سایه داشتن شغل به دست می‌آید، اما شغل ندارند.

دولت یازدهم و دوازدهم با وجود زحمات زیادی کشیده، اما نتوانسته پاسخی به نیاز اشتغال موجود در کشور بدهد و ما اگر نتوانیم نیاز اشتغال نسل جوان را پاسخ دهیم، این حرف‌ها خواهد بود.

بخشی از نارضایتی‌هایی نیز که مشاهده می‌شود به خاطر رادیو‌های بیگانه (رسانه‌های بیگانه) است که علیه کشورمان سمپاشی می‌کنند. هرچند که مسولان خودمان در رادیو (رسانه‌ها) گفتار درمانی می‌کنند، اما باید توجه داشت که این امر پاسخگوی نیاز موجود به اشتغال کشور نیست و جوانان کار می‌خواهند.

وضعیت معیشت در قبل از پیروزی انقلاب چگونه بود؟

وضعیت معیشت در زمان شاه در مقایسه با وضعیت فعلی، خیلی بدتر بود. من خودم در آن زمان جوان بودم، وقتی خواستم یک دوچرخه بخرم که قیمت آن ۱۵۰ تومان بود، پول نداشتم به همین منظور از چند نفر پول قرض گرفتم تا با خریداری آن از محل خانه به محل کارم برسم.

زمان خرید دوچرخه یا در واقع بی‌پولی، شما چند سال داشتید؟

۱۷ سال داشتم، اما نمی‌توانستم تاکسی سوار شوم. بلیت اتوبوس دو زاری را به زحمت می‌خریدم به همین دلیل دوچرخه خریدم.

ما تا ۱۷ سالگی در خانه برق نداشتیم گران بود نمی‌توانستم از آن استفاده کنیم.
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *