امیدوارم فرانسه رابطه اش با ایران را بهبود بخشد، و تصمیمات شما مستقل از آمریکا باشد / به حضور و فعالیت منافقین در فرانسه معترضیم
به گزارش گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام،محسن رضایی، صبح چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه در دیدار با فرانسوآ سنمو سفیر فرانسه در ایران، پیرامون مسائل منطقه و روابط دو کشور به گفتگو پرداخت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با اشاره به مواضع کشورمان در امور بین الملل گفت: ما از اروپاییها انتظار داریم که چارچوب جمهوری اسلامی را بشناسند وبه آن احترام بگذارند، این مدل جدیدی است و پیشنهاد میکنیم که غربیها با این مدل تقابلی نداشته باشند تا همکاریها گسترش یابد.
دبیر مجمع با اشاره به مبارزه گسترده جمهوری اسلامی با تروریسم گفت: ما در مبارزه با داعش و مواد مخدر هزینههای زیاد و تعداد قابل توجهی شهید و مجروح داده ایم. اگر مبارزه ما با مواد مخدر و تروریسم نبود، آنها به اروپا میآمدند. داعشیها بعضاً از اروپا به سوریه و عراق آمدند و آموزش دیدند و اگر به اروپا بر میگشتند، مشکلات جدی ایجاد میکردند. یا اگر بغداد در اختیار داعش قرار میگرفت میدانید که، چقدر برای اروپا مشکل ایجاد میکرد؛ و امنیت فرانسه و سایر کشورهای اروپایی با اشکال مواجه میشد. ما این میزان هزینه کردیم، ولی اروپاییها این هزینهها را نادیده میگیرند و این علامت خوبی نیست. دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به حضور و فعالیت گروهک تروریستی منافقین در فرانسه افزود: فرانسه امروز به کانون تروریستهایی تبدیل شده که در ایران جنایتهای زیادی مرتکب شده اند. شما میدانید که منافقین بیش از ۱۷ هزار نفر را در ایران کشته اند. در خیابان ها، با بمب گذاری در مراکز دولتی جمع زیادی از دولتمردان، بازاریها و زنان و کودکان ما را ترور کرده اند و اکنون آزادانه در پاریس کنفرانس میگذارند و به دنبال اجرای عملیات خرابکارانه در ایران هستند.
استاد دانشگاه جامع امام حسین با اشاره به پرونده یکی از سرکردگان منافقین در فرانسه گفت: شخصی به نام محدثی در فرانسه پرونده دارد، او در انفجار برجهای دو قلو با فردی در آمریکا تماس داشته و انفجار برجها را تبریک گفته است. مکالمه او ضبط شده و پرونده اش در فرانسه است. حضور چنین افراد پرونده داری از منافقین در فرانسه علامت خوبی برای همکاری ما نیست. ما میدانیم که وزارت خارجه فرانسه به طور مستقیم نمیتواند در امور قضایی فرانسه دخالت کند، اما میتواند محدودیتهایی را برای این تروریستها ایجاد کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع توانمندیهای موشکی ایران اشاره کرد و گفت: موشک مهمترین سلاح بازدارنده ما و جایگزین هواپیماهای نظامی مدرن مثل میراژ است و خلاء هواپیما را جبران میکند. اگر به ما حمله بشود با موشک از خودمان دفاع خواهیم کرد و این مساله خیلی پیچیدهای نیست. به نظر میرسد اروپاییها در این باره خود را به نادانی میزنند و الان بحثهایی شروع شده که به ایران فشار بیاورند. ما توصیه میکنیم شما وارد بازی آمریکا نشوید و ما از این موضوع دیگر نمیگذریم، چون حیاتی است.
اسرائیل و عربستان هزینههای زیادی را برای اروپا درست کرده اند. ارتباط با عربستان شاید منافعی برای شما داشته باشد، ولی هزینههای زیادی هم برای شما دارد. داعشیهای اروپا در مراکزی پرورش یافته اند که مربوط به عربستان است.
در این دیدار فرانسوآ سنمو سفیر فرانسه در ایران، با ابزار خوشحالی از دیدار با دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نقش مجمع را به عنوان نهادی تصمیم ساز و کلیدی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در مورد تروریسم سو تفاهمهایی در دو طرف وجود داشته و افکار عمومی اروپا به اندازه کافی از مسوولیتهای ایران آگاه نیست، اما دولت ما کاملا این موضوع را میداند. شکل گیری داعش خیلی سریع پیش رفت و خیلی زود به این درک رسیدیم که این مساله امنیت ملی ما را در سرزمین خودمان به مخاطره میاندازد.
وی افزود: مساله توان موشکی ایران در سطوح مختلف قابل ارزیابی است. سطح اول دکترین دفاعی ایران است که ما آن را درک میکنیم. ما نمیگوییم شما هیچ موشکی نداشته باشید. سطح دوم مساله جو تنش در منطقه است. جنگهای مختلفی وجود دارد. باید تمامی این تنشها را در نظر گرفت و کاهش داد که برای همه مفید باشد. ما با همه کشورها به روشنی گفتگو میکنیم. رئیس جمهور ما هر از گاهی با آقای ترامپ تلفنی صحبت میکند، ولی همیشه حرفهای خوشایند به او نمیگوید. مثلا در دو ماه گذشته در دو موضوع در مورد اختلافاتشان حرف زدند. اولین مساله برجام بود که آقای ترامپ میخواهد آن را از بین ببرد و ما میخواهیم آن را حفظ کنیم. دومین موضوع انتقال سفارت به بیت المقدس بود که رئیس جمهور ما به ترامپ گفت: اشتباه بزرگی است و عواقب سنگینی خواهد داشت. ما میتوانیم روابط با کشوری داشته باشیم بدون اینکه در همه موضوعات موافق باشیم و گفتمان موافقت صرف را رد میکنیم.
سفیر فرانسه افزود: در مورد روابط اقتصادی. تجارت دوجانبه در سال ۲۰۱۷ به رقم ۴ میلیارد دلار رسیده و اینکه فرانسه اولین مشتری اروپایی ایران است که در سال ۲ میلیون یورو نفت خرید کردند و امیدواریم این مبادلات گسترش یابد.