مخالفت اکثر کابینه ترامپ با خروج آمریکا از برجام/سیاست خارجی آمریکا زنجیره‎ای از تناقضات

8:30 - 19 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۴۸۱۳
پایگاه خبری-تحلیلی نیوزویک در گزارشی ضمن اشاره به سیاست خارجه متناقض دولت ترامپ می‌نویسد که پیش‌بینی درباره اقدامات وی بسیار دشوار است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه خبری-تحلیلی نیوزویک در گزارشی ضمن اشاره به سیاست خارجه متناقض ترامپ می‌نویسد که پیش‌بینی درباره اقدامات وی بسیار دشوار است.

نیوزویک می‌نویسد: به دلیل مشخصه سیاست خاری ترامپ که مملو از تحرکات متناقض، ایده‌های بی‌ربط و زنجیره‌ای از تناقضات ارائه تعریفی مشخص از این سیاست خارجی بسیار دشوار است اما با این وجود درباره ایران و کره شمالی رویکرد ترامپ ساده است؛ مقابله تهاجمی بسیار خوب و دیپلماسی بد است.

آیا ترامپ به جنگ با ایران و کره شمالی می‌اندیشد

در ادامه این گزارش آمده است: مشکل این است که حتی اگر خود ترامپ نیز مصمم به آغاز جنگ با هر کدام از این دو کشور نباشد اما او در حال حاضر وی در حال محتمل‌تر کردن این گزینه نظامی است.

نیوزویک ضمن اشاره به اقدام ترامپ در ماه اکتبر سال گذشته که علیرغم تأیید تعلیق تحریم‌ها علیه ایران گفته بود این آخرین باری است که تعلیق این تحریم‌ها را امضا می‌کند و در صورت عدم اصلاح توافق هسته‌ای از آن خارج خواهد شد، نوشت: مخالفت ترامپ با برجام منطقی نیست، در حقیقت یک هماهنگی عملی میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شرکای اروپایی ما، چین، روسیه و نهادهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا وجود دارد که ایران به مفاد توافق هسته‌ای پایبند بوده و این توافق اثرگذار بوده است.

این پایگاه آمریکایی افزود: اگر تلاش‌های ترامپ به لغو توافق هسته‌ای منجر شود ایران از محدودیت‌های ایجاد شده بر اساس این توافق آزاد شده و جامعه بین‌المللی نیز نظارتی که بر برنامه هسته‌ای ایران داشت را از دست خواهد داد.

آیا ترامپ به جنگ با ایران و کره شمالی می‌اندیشد

نیوزویک در بخش دیگری از گزارش خود نوشت: 15 سال پس از سخنرانی « کالین پاول» در سازمان ملل که در آن برای حمله بهه عراق دلیل و برهان آورده شد، «لاورنس ویکرسون»، رئیس دفتر کالین که در تهیه پیش‌نویس این سخنرانی کالین همکاری کرده بود، روز گذشته طی یادداشتی در نیویورک‌تایمز هشدار داد که ترامپ نیز همان سیاستی که دولت بوش در زمان حمله به عراق اتخاذ کرده بود را طی می‌کند و به عنوان یک انتخاب نادرست گزینه نظامی را تنها راه مقابله با چالش‌های ایجاد شده از سوی ایران می‌داند.

این پایگاه آمریکایی در ادامه افزود: اگرچه ویکرسون از عبارت «دولت ترامپ» استفاده می‌کند، باید توجه داشت که اکثر کابینه رییس‌ جمهور آمریکا در این مورد با وی موافق نیستند؛ در واقع، وزیر دفاع «جیمز ماتیس»، وزیر امور خارجه «رکس تیلرسون»، مشاور امنیت ملی «هربرت مک‌مستر»، رئیس ستاد مشترک ارتش «جوزف دانفورد» و رئیس مرکز فرماندهی استراتژیک «جان هایتن»، همگی بر این عقیده هستند که ماندن در توافق هسته‌ای در راستای منافع ملی آمریکا است و خروج از این توافق ریسک‌های غیرضروری را به همراه خواهد داشت، در واقع این افراد تاکنون در منصرف کردن ترامپ از لغو توافق هسته‌ای موفق بوده‌اند اما با این وجود ترامپ متحدان دیگری مانند «نیکی هیلی» و »مایک پمپئو دارد و حق با ویکرسون است زمانی که می‌گوید این افراد از تاکتیک‌های آشنایی استفاده می‌کنند.

آیا ترامپ به جنگ با ایران و کره شمالی می‌اندیشد

نیوزویک ضمن اشاره به گزارش روزنامه گاردین در ماه آگوست سال گذشته که در آن نوشته شده بود مقامات اطلاعاتی آمریکا از سوی کاخ سفید تحت فشار قرار دارند تا شواهدی مبنی بر نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران ایجاد کنند، نوشت: این امر بازتابی از سیاسی کردن اطلاعاتی است که منجر به حمله به عراق شد.

در ادامه این گزارش ضمن اشاره به برخی ادعاهای بی‌اساس مقامات آمریکایی مانند ادعای مایک پامپئو در ماه نوامبر مبنی بر ارتباط میان ایران و القاعده و یا شوی مضحک نیکی هیلی در سازمان، آمده است: تا حدودی، ارزش واقعی توافق هسته‌ای محدودیت‌های فنی  اعمال شده به برنامه هسته‌ای ایران نیست بلکه ارزش این توافق ایجاد موانع روانشناختی برای آمریکا است که به دنبال جنگ با ایران با دلایل کاملا ناکافی است و این موانع ترامپ را که محدودیت‌های قدرت خود را نفی می‌کند ناامید کرده است.

 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *