کشت شبه برنج در ایران شکست می خورد/ کینوا نمیتواند جایگزین برنج شود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، کینوا یا شبه برنج گیاهی است که زادگاه اصلی آن آمریکای جنوبی است.
گیاه کینوا نسبت به برنج سبکتر بوده و راحتتر هضم میشود به همین دلیل گفته میشود جایگزین مناسبی برای برنج به شمار میرود و در مناطق کم آب و حتی شور نیز قابلیت کشت دارد.
به دلیل ذکر شده وزارت جهادکشاورزی تصمیم گرفته کشت این گیاه را در کشور توسعه دهد تا به گفته عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر کشاورزی جایگزین برنج وارداتی شود.
در همین باره جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره برنامه وزارت جهادکشاورزی برای کشت گیاه کینوا (شبه برنج) اظهار کرد: این محصول بیشتر به گندم شبیه است تا برنج و چون مصرف آب آن کم است وزارت جهاد به خاطر فشاری که برای کشت نکردن برنج به این وزارتخانه وارد شده، با عجله کینوا را مطرح کرده است.
دبیر انجمن برنج افزود: کارشناسهای کشاورزی چند سالی است که کینوا را میشناسند اما، وزارتخانه هیچ برنامهای برای آشنا کردن کشاورزان با این محصول نداشته است.
وی افزود: وزارت جهادکشاورزی بدون اینکه کلاس ترویجی برای کشاورزان برگزار کند اعلام کرده که کشاورزان کینوا بکارند.
شایق ادامه داد: کار مسئولان وزارت جهاد به مثابه این است که از یک مقاله 20 پاراگرافی برخی از پاراگراف های آن را حذف کنیم و انتظار داشته باشیم مخاطب متوجه کل مقاله شود.
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه مشکل بزرگ وزارت جهادکشاورزی درباره کشت کینوا، ضعف ترویج است،خاطرنشان کرد: باید از دو سال قبل که نکاشتن برنج را اعلام کردن، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد، کشاورزان کشور را با این گیاه آشنا میکرد.
وی با بیان اینکه طرح کاشت کینوا با شکست مواجه میشود، گفت: یقینا این گیاه نمیتواند جایگزین برنج شود به دلیل اینکه اگر میتوانست، کشورهایی که برنج میکارند این گیاه را سال ها قبل جایگزین میکردند.