کاهش 20 درصدی فروش محصولات مخابراتی در پی نوسانات نرخ دلار
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، نوسانات نرخ ارز بر روی بازار محصولات وارداتی تاثیر چشمگیری داشته و در این میان دستگاههای مخابراتی و ارتباطی از جمله کالاهایی هستند که بخش عمده آن از طریق واردات تامین میشود.
محصولاتی که به عنوان زیرساخت اصلی بیشتر صنایع به حساب می آید و در صورت پوشش ندادن نیاز بازار به صورت زنجیره وار در صنایع دیگر ایجاد مشکل میکند.
با توجه به اهمیت موضوع شرایط حال حاضر بازار دستگاههای مخابراتی و ارتباطی را از رئیس سابق اتحادیه دستگاههای مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی پیگیری کردیم.
غلامحسین خراسانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درخصوص تأثیر نوسانات نرخ ارز بر روی دستگاههای مخابراتی و لوازم جانبی گفت: بخش عمدهای از سیستمهای مخابرایت درحدود 80 الی 90 درصد به صورت واردات تأمین می شود که این محصولات تابع مستقیم نوسانات نرخ ارز هستند.
رئیس سابق اتحادیه دستگاههای مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی با اشاره به اینکه در بخش نرم افزار به لطف وجود شرکتهای دانش بنیان شرایط بهتری را داریم، افزود: درزمان حال در حوزه سخت افزار به دلیل نوسانات با جهش قیمت روبه روییم که بعضاً در برخی شرایط قیمتها تا زمان تعیین نشدن نرخ دلار مشخص نمی شود.
وی با اشاره به نوسانات نرخ ارز و شدت گرفتن آن در دو ماه اخیر گفت: در مدت مذکور به صورت میانگین شاهد افزایش 18 درصدی قیمت ها بودیم که عمدتاً بر روی قطعات گوشی تلفن همراه، تلفنهای سانترال، تلفنهای انحصاری و تلفنهای خانگی قابل مشهود است.
خراسانی تصریح کرد: با شرایط حال حاضر و با توجه به نزدیک شدن به بازار شب عید، باید منتظر نوسانات نرخ ارز بود و پیش بینی برای آخرین ماه سال نداریم.
کارشناس دستگاههای مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی عنوان کرد: افزایش قیمت ها باعث شده به طور تقریبی در حدود 20 درصد کاهش فروش داشته باشیم که این نشان از کاهش قدرت خرید افراد است.