مونته نگرو به "افغانستان" و کوزوو نیرو اعزام می کند
به گزارش گروه بینالملل از رسانه های خبری صربستان، در این نشست همچنین گزارش مربوط به شرکت نیروهای ارتش مونته نگرو در تمرینات بین المللی در سال 2017 مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد مربوط به ادامه شرکت نیروهای ارتش مونته نگرو در تمرینات بین المللی در سال 2018 که بر ادامه توسعه توانایی و تجربیات ارتش این کشور اهمیت دارد، بررسی و تصویب شد.
پیشنهادهای بررسی شده در شورای دفاع و امنیت مونته نگرو که در صدر آن فیلیپ وویانوویچ رئیس جمهویر قرار دارد، برای بررسی بین نمایندگان و تصویب به مجلس این کشور ارسال خواهد شد.
در نشست شورای دفاع و امنیت مونته نگرو علاوه بر رئیس جمهوری، نخست وزیر و رئیس مجلس، وزیران دفاع و کشور و کفیل رئیس ستاد مشترک ارتش مونته نگرو نیز شرکت داشتند.
مونته نگرو از ماه مارس سال 2010 با اعزام 39 نیرو در ماموریت ایساف در افغانستان حضور دارد.
مونته نگرو از کشورهای بالکان غربی که در سال 2017 به عنوان بیست و نهمین عضو ناتو پذیرفته شد، به تازگی خدمت نظام وظیفه (سربازی) اجباری را به داوطلبانه تغییر داده است.
دولت مونته نگرو عضو یوگسلاوی سابق، پس از 14 سال خدمت سربازی اجباری در ارتش را لغو و آن را برای داوطلبان به مدت 6 ماه اعلام کرد.
ارتش مونته نگرو به عنوان جوان ترین کشور اروپایی به طور نمادین از یک هزار و 500 نظامی تشکیل شده است که از این تعداد 512 تن سرباز، 786 تن درجه دار و 245 نفر بقیه افسر می باشند و بودجه نظامی آن در چارچوب یک کشور اروپایی ناچیز است.
مونته نگرو کشوری کوچک در منطقه بالکان واقع در کرانه دریای آدریاتیک پس از امضای سندی در 30 اردیبشهت سال 1396، در 15 خرداد همین سال (پنجم ژوئن 2017) طی مراسمی در وزارت امور خارجه آمریکا رسما به عضویت ناتو در آمد.
کارشناسان امور سیاسی و نظامی منطقه بالکان باور دارند که عضویت مونته نگرو در ناتو می تواند توازن نظامی و سیاسی در منطقه بالکان بین قدرت های بزرگ بخصوص در منطقه اروپای شرقی ایجاد کند که اکثر کشورهای آن در گذشته به شوروی سابق گرایش داشته اند.
مونته نگرو در همه پرسی سال 2006 با کسب آرای 55.5 درصد به استقلال دست یافت و بدین صورت روند فروپاشی یوگسلاوی سابق که از 1991 شروع شده بود؛ با استقلال مونته نگرو کامل شد و این جمهوری پس از گذشت 88 سال دوباره به استقلال دست یافت.