تعرض به مولا علی و فاطمه زهرا(س) فتنه برای قطع شجره نبوت بود/ ایام فاطمیه فرصتی برای کسب بصیرت
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی خوش نظر کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره عمل در ایام فاطمیه گفت: ائمه اطهار(ع) می فرمایند: "ما حجت خدا بر مردم هستیم و مادر ما حضرت فاطمه(س) حجت خدا بر ما است". این سخن نشان می دهد که بزرگی شخصیت بی بی دو عالم تا چه اندازه است.
وی در همین راستا افزود: نه تنها برای عموم مردم بلکه سیره، زندگی و همه ویژگیهای حضرت زهرا(س) برای ائمه اطهار(ع) الگوست. بنابراین باید با مطالعه زندگی آن حضرت و بررسی اوضاع و شرایطی که در زمان حیات پدر بزرگوارشان و در مدت زندگی کوتاه بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) پشت سر گذاشتند از سیره زندگی بی بی دو عالم الگو بگیریم.
این کارشناس علوم قرآنی به ابعاد تحقیق درباره شخصیت حضرت فاطمه(س) اشاره و اظهار کرد: باید بررسی کنیم که چرا پیامبر اکرم(ص) درباره شخصیت بی بی دو عالم "ام ابیها" یعنی مادر پدرش را به کار بردند؟ چه خصوصیتی در حضرت زهرا(س) وجود داشت که پیامبر ایشان را مادر پدرشان خواندند؟ در ماجرای شعب ابی طالب، هجرت، ازدواج با حضرت علی (ع) و در ماجرای دفاع از حق امیرالمومنین، ولایت و اسلام ناب چرا حضرت چنین اقدامی کرد و دیگران نکردند؟ این موارد جای مطالعه دارد.
وی در همین راستا ادامه داد: برخی سوال می کنند که با وجود مردانی که در خانه مولا علی (ع) بودند چرا بی بی دو عالم برای باز کردن در اقدام کرده اند؟ فلسفه و چرایی این اقدام را بسیاری نمی دانند اما دلیل آن این است که هدف دشمنان بر این بود که شخصی از بنی هاشم دست به شمشیر ببرد تا آن ها نیز مجوز پیدا کرده دست به شمشیر ببرند و تا می توانند بنی هاشم را قتل عام کرده و شجره نبوت را قطع کنند.
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: البته این هدف از زمان ابتدای رسالت پیامبر اکرم(ص) و توطئه هایی که پشت سر هم علیه ایشان انجام می دادند معلوم بود. وقتی دیدند نمی توانند کاری کنند در حَجَّةُ الوِداع در میان سخنان پیامبر اکرم(ص) برای معرفی جانشین خود، قریش و اهل مکه سر و صدا و همهمه کردند و اجازه ندادند ایشان این کار را انجام دهد. درباره حَجَّةُ الوِداع روایات متعددی وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین خوش نظر درباره ماجرای دفاع حضرت فاطمه زهرا(س) از ولایت تاکید کرد: اگر مردان در خانه امیرالمومنین را برای قریش باز می کردند جنگ و خونریزی به پا می شد و آنان به هدف خود می رسیدند، به همین دلیل بود که پیش از این ها حضرت محمد(ص) از امیرالمومنین علی(ع) عهد گرفتند که دست به شمشیر نبرد و خونی ریخته نشود. اگر چنین عهدی در میان نبود کسی جسارت تعرض به خانه مولا علی(ع) نداشت چون این حضرت شخصی نبودند که در برابر قریش سکوت کرده و تسلیم شوند. ماجرای تعرض ابوسفیان به خانه حضرت علی(ع) فتنه بود، فتنه ای که به واسطه جنگ، شجره نبوت را قطع کند.
وی در ادامه تصریح کرد: فتنه از آن جا نمود بیشتر پیدا می کند که ابوسفیان به عنوان عامل این فتنه مدافع امیرالمومنین می شود و می گوید ای علی من می دانم که حق با تو است و اگر بخواهی حق تو را می گیریم. اما حضرت علی (ع) به سخنان او توجهی نکردند چون می دانستند هدف او این است که امامت و شجره نبوت را تا ابد مدیون خود کند، به همین دلیل گوش به حرف او ندادند و به تعهدشان به پیامبر اکرم(ص) عمل کردند.
این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف ما در ایام فاطمیه بررسی و مطالعه خوب زندگی حضرت فاطمه(س) و کسب شناخت و بصیرت است.