شهدا پیروان واقعی ائمه در عالی‌ترین درجات هستند

15:55 - 11 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۲۶۳۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه با بیان اینکه پیروان واقعی ائمه در عالی‌ترین درجات، شهدا هستند، گفت: شهدا کسانی هستند که بالاترین سرمایه خود یعنی جانشان را نثار اسلام و مکتب الهی کردند.

پیروان واقعی ائمه در عالی‌ترین درجات، شهدا هستندبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه در مراسم سالروز شهادت حضرت زهرا (س) و تشییع پیکر دو تن از شهدای گمنام جنگ تحمیلی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز ما در اینجا مفتخر به میزبانی فرزندان رشید اسلام که با بذل جان خود دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کرده‌اند، هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) از نظر جایگاه معنوی از یک موقعیت ویژه‌ای برخوردار بوده و هستند، افزود: زمانی که متون روایی را مطالعه کرده این عظمت و جایگاه رفیع را به وفور مشاهده می‌کنیم، به‌ طوری‌ که پیامبر اسلام (ص) فرمودند که اگر امیرالمؤمنین (ع) بر روی زمین نبودند در هیچ زمانی هیچ شخصی هم‌کف و هم‌نظیر حضرت زهرا (س) در عالم وجود نداشت.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه بیان کرد: با این روایت می‌توانیم به جایگاه رفیع امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) برسیم.

وی اظهار کرد: همچنین شناخت و معرفت یافتن به مقام حضرت زهرا (س) کاری است که به سادگی نمی‌توان به آن دست یافت و نسبت به سایر ائمه اطهار (ع) کاری دشوارتر است و هرکسی را به وادی شناخت حضرت زهرا (س) راه نمی‌دهند.

این مقام مسئول افزود: دخت نبی‌اکرم به‌جز این ویژگی معنوی ویژگی‌های ارزشمند دیگری داشتند. مثلاً‌حضرت رسول اکرم (ص) هر روز صبح به در خانه حضرت زهرا (س) حاضر شده و به دخترشان سلام می‌کردند و به‌نوعی روز خود را با سلام به ایشان آغاز می‌کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی خاطرنشان کرد: نقل شده است که روزی حضرت رسول (ص) به منزل حضرت زهرا (س) وارد شدند و مشاهده کردند که دخترشان با لباس کهنه در حال کار هستند. پیامبر اکرم (ص) با مشاهده این صحنه بسیار گریه کرده و فرمودند: دخترم سختی‌های دنیا را برای رفاه آخرت تحمل کن که حضرت زهرا (س) پاسخ داد:‌ای رسول خدا من همواره بر نعمت‌های خدا شاکر بوده و هستم.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه افزود: آن ویژگی اصلی حضرت زهرا (س) که با مراسم امروز مناسبت دارد ویژگی حفاظت از امر الهی است که این ویژگی بین همه انبیاء و اولیاء مشترک است.

وی ادامه داد: همه انبیاء و اولیاء و امامان وقتی مسئولیت حفاظت دین را بر عهده داشتند همه سرمایه‌های مادی و معنوی خود را در این مسیر حفظ اسلام صرف کردند.

این مقام مسئول گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی فرمودند که هیچ پیامبری به اندازه من آنقدر اذیت نشد، در حالی‌که برخی از پیامبران از سوی امتشان بسیار شکنجه شدند؛ اما معنای اذیت شدن در عبارت پیامبر (ص) این است که مسائل بسیاری در حق ایشان و فرزندانشان صورت گرفته است.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی بیان کرد: یعنی وقتی که امر الهی و حکم الهی در میان باشد، از همه چیز خود گذشته‌اند.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه اظهار کرد: پیرو واقعی امامان کسی است که در تعارض بین لذت‌های دنیوی و امر الهی دستور الهی را انتخاب کند؛ یعنی کسی که برای دین خود هزینه نمی‌دهد باید در ایمان خود شک کند.

وی افزود: در طول تاریخ بشریت مشخص شده است کسانی که مجاهد در راه حق شده‌اند از جان و مال خود هزینه کرده‌اند.

این مقام مسئول تصریح کرد: پیروان واقعی ائمه در عالی‌ترین درجات، شهدا هستند، کسانی که بالاترین سرمایه خود یعنی جانشان را نثار اسلام و مکتب الهی کردند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی عنوان کرد: شهدا افرادی هستند که حاضر شدند فرزندانشان یتیم و همسرشان بیوه شود، اما اسلام و امر الهی حفظ گردد.

قائم مقام مرکز آموزش خاطرنشان کرد: علت این امر این است که دین خدا در میان است و در این خصوص خون هیچ کس رنگین‌تر از خون اباعبدالله (ع) و فرزندانشان نیست.

وی گفت: ما چقدر با این نگاه و معرفت آشنا هستیم و چقدر با آن مطابقت داریم. همه کسانی که به نوعی خود را متولی امر دین می‌دانند و در راه خدا و ولایت رهبری خود را معرفی می‌کنند باید خود را با این معیار بسنجند.

این مقام مسئول بیان کرد: البته شرایط گاهی ایجاب می‌کند که ما جان خود را فدا نکنیم و به فداکاری‌های مرتبه پایین‌تری بسنده کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی اظهار داشت: سرباز واقعی در هر پست و مقامی که باشد باید برای انقلاب و صیانت از دین هزینه کند.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین ویژگی و مهم‌ترین رکن در تبعیت از حضرت ائمه اطهار (ع) مسئله اجرای امر الهی و اقامه دین خدا است. مسئله‌ای که ائمه اطهار به آن پایبند بوده و نماد آن هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: حضرت سیدالشهدا (ع) در حادثه کربلا در تعارض بین حفظ خود و حفظ دین خدا قرار گرفت که نهایتاً دین خدا را انتخاب کرد، امام حسین (ع) تمام سرمایه خود را در راه احیای امر دین و جلوگیری از انحراف هزینه کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی عنوان کرد: بنابراین باید بدانیم که شباهت ما به حضرت اباعبدالله (ع) یک شباهت ظاهری نیست بلکه شباهت ما بر این است که ببینیم در این راه چقدر هزینه کرده‌ایم. باید ببینیم که ما چقدر می‌توانیم به مراتب شهدای صدر اسلام، شهدای جنگ تحمیلی و یا مدافعان حرم برسیم.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه خاطرنشان کرد: کمترین مرتبه لذت‌های مادی چند قطره آب است که در جریان کربلا حتی آن لذت پایین را هم از شهدای کربلا دریغ کردند.

وی ادامه داد: لذا پیام عاشورا و شهدا این است که ما جان خود را برای حفظ اسلام فدا کرده‌ایم و شما برای حفظ اسلام چه کرده‌اید؟

این مقام مسئول گفت: باید مدام به خود مهیب بزنیم که از خط اصلی اهل بیت (ع) جدا نشویم.

حجت‌الاسلام و المسلمین عاملی بیان کرد: چرا این درجه و مرتبه در متون روایی برای شهدا در نظر گرفته شده است، چون کار آن‌ها اوج فداکاری و عرفان و معرفت است. یعنی شهادت همان عرفان عملی است.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضاییه اظهار کرد: اگر همه دغدغه اسلام و انقلاب داریم باید از خدا بخواهیم که روز به‌روز فاصله ما را با شهدا کمتر کند.

وی در پایان عنوان کرد: امیدواریم که خداوند به خاطر شهدای اسلام و شهدای گمنام امروز ما را مورد رحمت و مغفرت خود قرار دهد و ما را از بندگان مقرر خود کند.

گفتنی است در این مراسم معنوی دو تن از شهدای گمنام جنگ تحمیلی تشییع شدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *