بیش از ۵ هزار میلیارد تومان صرف ساخت و تجهیز حوزه بهداشت شده است
به گزارش گروه جامعه ،حسینعلی شهریاری با بیان اینکه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی وضعیت کشور در حوزه سلامت دچار تحول شد، گفت: قبل از انقلاب وقتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را پایه گذاری کردیم، تمام پزشکان آنجا یا بنگلادشی یا پاکستانی و یا هندی بودند و این موضوع در اکثر نقاط ایران وجود داشت.
وی ادامه داد: امروز در وضعیتی قرار داریم که پزشکی ایران در دنیا میتواند با کشورهای پیشرفته و توسعه یافته رقابت کند. ایران در هیچ زمینه در حوزه بهداشت و درمان نیازی به خارج از کشور نداریم و حتی خیلی از هموطنان ایرانی که خارج از کشور زندگی میکنند، برای خدمات پزشکی به دلیل ارزانتر بودن، به ایران مراجعه میکنند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس به اثرگذاری وقف در توسعه بهداشت و درمان اشاره کرد و بیان داشت: خیلی از بیمارستانهای کشور از قبل از انقلاب وقف شده بودند. مجلس هفتم، خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان بر استفاده از ظرفیت خیرین تاکید کردند و به همین دلیل در دولت نهم مجمع خیرین سلامت کشور را تشکیل دادیم.
وی اضافه کرد: در حدود ۹ سالی که از فعالیت مجمع خیرین سلامت میگذرد، کارهای بسیار زیادی در نقاط مختلف کشور انجام شد و منابع قابل توجهی در حوزه سلامت هزینه شد؛ حدود ۵ هزار میلیارد تومان در این مدت در حوزه بهداشت صرف امور ساخت و تجهیز حوزه بهداشت و درمان شده است. سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان خیرین سلامت کمک کردند و در شش ماه نخست امسال نیز حدود ۳۵۰ میلیارد تومان خیرین در این زمینه کمک کردند.
رئیس سابق کمیسیون بهداشت مجلس به دیگر تحولات حوزه درمان قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و بیان داشت: قبل از انقلاب برای بسیاری از عملهای جراحی، مردم مجبور بودند به خارج از کشور بروند و خیلی از محرومین و مستضعفین به دلیل اینکه توان مالی نداشتند یا جانشان را از دست میدادند و یا دچار ضایعات برگشت ناپذیر میشدند. در آن زمان عملهای مهمی مانند عمل جراحی قلب باز، پیوند کلیه و یا پیوند ریه، کبد و قرنیه و امثال اینها که امروز یک کار روتین محسوب میشود، در ایران انجام نمیشد.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور با اشاره به مجمع خیرین سلامت کشور اظهار داشت: این مجمع به طور کامل و دقیق با وزارت بهداشت هماهنگ است. مجمع را با دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور هماهنگ میکنیم و بر اساس نیازی که در بهداشت و درمان و دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد، حرکت میکنیم. در واقع خیرین بر اساس این هماهنگی اقدام میکنند.
وی با اشاره به کارهایی که در مجمع خیرین سلامت کشور انجام میشود، اظهار کرد: ساخت مرکز جامع سلامت شهری و روستایی، خانه بهداشت، پایگاه سلامت، ستاد شبکه، زیست پزشک، آموزشگاه بهورزی، مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری، تسهیلات زایمانی، قرنطینه، بیمارستان و دانشکده پزشکی از جمله فعالیتهایی است که در مجمع خیرین سلامت کشور انجام میشود.
شهریاری خاطرنشان کرد: سال گذشته یک تفاهم نامهای با وزارت بهداشت و درمان امضا کردیم که در مجموع ۶ هزار و ۵۷۴ نمونه از نیازهایی که در حوزه بهداشت و درمان در کشور وجود دارد، قرار است توسط مجمع خیرین سلامت ساخته شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پزشکان نیز در امور خیرین مشارکت میکنند یا خیر، گفت: قطعا از این موارد در جامعه پزشکی زیاد وجود دارد. پزشکان انسان دوستی که وجدان پزشکی را مورد توجه قرار میدهند وجود دارند و در نقاط مختلف کشور به امور خیریه میپردازند و زمانی از وقت خودشان را به صورت رایگان وقف بیماران میکنند.
وی با بیان اینکه جای دو گروه در مجمع خیرین سلامت خالی و یا کمرنگ است، عنوان داشت: یک گروه بانوان هستند و در این مدت کوتاهی که در مجمع حضور داریم، شورای مشارکت زنان را در نقاط مختلف کشور راه اندازه کرده ایم. به عنوان نمونه شورای مشارکت زنان در خراسان رضوی در شرایط مختلف از جمله زلزله بسیار فعال بودند و هستند.
این نماینده مجلس درباره کمک گرفتن از ایرانیان خارج از کشور نیز اظهار داشت: واقعیت این است که این کمکها تا چند ماه پیش قابل توجه نبوده است. خیرین ایرانی خارج از کشور تمایلی ندارند که از طریق سیستم دولتی در حوزه بهداشت و درمان به مردم کمک کنند و بیشتر علاقهمند هستند از طریق NGOها کمک کنند. در همین راستا شروع به ارتباط گیری با عزیزان ایرانی خارج از کشور کرده ایم تا این افراد به ایران بیایند و از نزدیک با شرایط آشنا شوند و یا اگر ضرورتی داشت، نمایندگانی از ایران به خارج از کشور بروند و با ایشان جلساتی را برگزار کنند. دو سال پیش که افرادی را از ایران به سوئیس فرستادیم، پزشکان ایرانی این کشور، تمایل جدی داشتند تا در ایران فعالیتهایی را انجام دهند و این تمایل برای پزشکانی که مدت زیادی از کشور دور بودند، بیشتر وجود دارد.
وی ادامه داد: خیرینی که در حوزه پزشکی بتوانند تجهیزاتی به داخل کشور بیاورند میتوانند از معافیت گمرکی استفاده کنند و خوشبختانه در این زمینه نیز کارهای خوبی هم انجام شده است. البته به دلیل سنگ اندازیهایی که آمریکاییها و اروپایی ایجاد کرده اند، از نظر انتقال منابع دلاری مشکل داریم. با این وجود همچنان خیرین ایرانی ساکن کشورهای دیگر به فعالیت خیرخواهانه خود ادامه میدهند و به عنوان مثال، یک خیر ایرانی ساکن آمریکا، یک بیمارستان ۵۵۰ تختخوابی برای کودکان در شهر تبریز دارد میسازد که مسئولیت ساخت آن بر عهده مجمع خیرین استان آذربایجان شرقی است.
انتهای پیام/