راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای برفی

9:31 - 11 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۲۳۹۵
جهانگیر راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای برفی را تشریح کرد.
راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای برفیبه گزارش گروه فضای مجازی ، مریم جهانگیر پزشک و دستیار تخصصی طب سنتی گفت: از دیدگاه طب سنتی، برف مزاجی سرد و خشک دارد و مصرف برف چه به صورت خوراکی چه به صورت موضعی دارای اثراتی است که در مجموع می‌توان گفت: برای بدن مضر است.

وی با بیان اینکه در گذشته مصرف برف با شیره انگور، باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شد، اظهار کرد: همچنین طبق سنت‌های قدیمی گذاشتن برف و شیره انگور روی صورت، گلگون شدن پوست را به همراه داشت، اما امروزه با توجه به آلاینده خودروها، ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا، نیترات‌ها و سولفات‌ها و سایر آلاینده‌ها مصرف برف به افراد جامعه توصیه نمی‌شود، بلکه باید به جامعه اطلاع‌رسانی کنیم تا از مصرف خودسرانه آن بپرهیزند.

وی افزود: خوشبختانه در روز‌های برفی، آمار افرادی که برف را به صورت خوراکی مصرف کرده‌اند کم شنیده و دیده شده است، اما باید بدانیم خوردن برف موجب تضعیف و آسیب‌رساندن به سیستم مغزی و عصبی بدن و تشدید بیماری‌های مغزی و عصبی مثل تشنج، انواع بیماری‌های ضعف عضلانی، فلج‌ها، تشدید مشکلات و بیماری‌های دستگاه تنفسی نظیر سینوزیت و ترشحات مزمن بینی و پشت حلق، سرفه‌های مزمن و تنگی نفس فعال خواهد شد.

وی اظهار کرد: امروزه در طب سنتی به افرادی که عادت به مصرف آب و یخ دارند، توصیه می‌شود به مرور این شیوه را کنار بگذارند تا با گذشت زمان درگیر عوارض متعدد آن نشوند.

وی افزود: امروزه با توجه با آلودگی هوا و کاهش بارش‌های آسمانی، شاهد آلوده بودن این نزولات هستیم و به هموطنان توصیه می‌کنیم از مصرف برف خودداری کنند و به دیگران نیز عوارض مصرف آن را اطلاع‌سانی کنند.

این پزشک و دستیار طب سنتی در خصوص برخی توصیه‌ها برای جلوگیری از بیمار شدن در هوای سرد گفت: محل نشستن و خوابیدن باید سطحی گرم بوده و در مسیر تبادل هوای سرد نباشد و هموطنان باید در روز‌های سرد مصرف مایعات گرم مثل آب گرم و عسل، چای حاوی مقدار کمی چوب دارچین یا زنجبیل و دمنوش به و سیب را در دستور غذایی خود قرار دهند.

جهانگیر گفت: می‌توان در صورت عدم وجود مشکلات جسمی از غذا‌های کمی حجیم‌تر و مقوی‌تر نظیر آبگوشت و حلیم استفاده کرد و غذا‌هایی نظیر حریر بادام، فرنی و شیربرنج را قبل خواب از مصرف کرد.

وی مصرف خوراکی‌هایی نظیر هویج پخته، شلغم پخته، شیره انگور، عسل، انواع مغز‌ها و خشکبار را در روز‌های سرد و برفی توصیه کرد.

وی گفت: بهتر است در این روز‌ها از خوردن خوراکی‌ها با مزاج سرد و‌تر نظیر ماست، دوغ، خیار، مواد ترش مزه و ... پرهیز کرد و جهت جلوگیری از سرمازدگی، روغن مالی بدن با روغن‌هایی نظیر بابونه یا بادام شیرین را مد نظر قرار داد.

جهانگیر گفت: جهت جلوگیری از سرمازدگی پوست، قبل از خروج از منزل باید از کرم‌های حاوی چربی استفاده شود و انجام حرکات ورزشی در روز‌های سرد بسیار به افراد جامعه توصیه می‌شود؛ چرا که این حرکات منجر به افزایش گردش خون و گرم‌شدن بدن می‌شود، ولی از انجام حرکات بدنی در سرما به خصوص در ابتدای صبح باید به شدت پرهیز کرد.

این پزشک و دستیار طب سنتی افزود: پرهیز از انجام اعمالی نظیر حجامت، زالو درمانی و خوردن مسهل‌های قوی ازموضوعاتی است که در صورت لزوم و با تشخیص پزشک و متخصص طب سنتی توصیه می‌شود و به طور کلی افراد باید در فصل‌های سرد سال از این اعمال پرهیز کنند.

وی در پایان گفت: طب سنتی، درمانی است که باید در بین افراد جامعه توصیه و فرهنگ‌سازی شود و از آنجایی که نتایج طب سنتی در کشور ثمربخش بوده است، امیدواریم در فصول مختلف سال از راهکار‌های این طب استفاده شود تا شاهد ارتقای سلامت افراد جامعه باشیم.
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *