راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای برفی
جهانگیر راهکارهای طب سنتی برای جلوگیری از سرماخوردگی در روزهای برفی را تشریح کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، مریم جهانگیر پزشک و دستیار تخصصی طب سنتی گفت: از دیدگاه طب سنتی، برف مزاجی سرد و خشک دارد و مصرف برف چه به صورت خوراکی چه به صورت موضعی دارای اثراتی است که در مجموع میتوان گفت: برای بدن مضر است.
وی با بیان اینکه در گذشته مصرف برف با شیره انگور، باعث تقویت سیستم ایمنی میشد، اظهار کرد: همچنین طبق سنتهای قدیمی گذاشتن برف و شیره انگور روی صورت، گلگون شدن پوست را به همراه داشت، اما امروزه با توجه به آلاینده خودروها، ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا، نیتراتها و سولفاتها و سایر آلایندهها مصرف برف به افراد جامعه توصیه نمیشود، بلکه باید به جامعه اطلاعرسانی کنیم تا از مصرف خودسرانه آن بپرهیزند.
وی افزود: خوشبختانه در روزهای برفی، آمار افرادی که برف را به صورت خوراکی مصرف کردهاند کم شنیده و دیده شده است، اما باید بدانیم خوردن برف موجب تضعیف و آسیبرساندن به سیستم مغزی و عصبی بدن و تشدید بیماریهای مغزی و عصبی مثل تشنج، انواع بیماریهای ضعف عضلانی، فلجها، تشدید مشکلات و بیماریهای دستگاه تنفسی نظیر سینوزیت و ترشحات مزمن بینی و پشت حلق، سرفههای مزمن و تنگی نفس فعال خواهد شد.
وی اظهار کرد: امروزه در طب سنتی به افرادی که عادت به مصرف آب و یخ دارند، توصیه میشود به مرور این شیوه را کنار بگذارند تا با گذشت زمان درگیر عوارض متعدد آن نشوند.
وی افزود: امروزه با توجه با آلودگی هوا و کاهش بارشهای آسمانی، شاهد آلوده بودن این نزولات هستیم و به هموطنان توصیه میکنیم از مصرف برف خودداری کنند و به دیگران نیز عوارض مصرف آن را اطلاعسانی کنند.
این پزشک و دستیار طب سنتی در خصوص برخی توصیهها برای جلوگیری از بیمار شدن در هوای سرد گفت: محل نشستن و خوابیدن باید سطحی گرم بوده و در مسیر تبادل هوای سرد نباشد و هموطنان باید در روزهای سرد مصرف مایعات گرم مثل آب گرم و عسل، چای حاوی مقدار کمی چوب دارچین یا زنجبیل و دمنوش به و سیب را در دستور غذایی خود قرار دهند.
جهانگیر گفت: میتوان در صورت عدم وجود مشکلات جسمی از غذاهای کمی حجیمتر و مقویتر نظیر آبگوشت و حلیم استفاده کرد و غذاهایی نظیر حریر بادام، فرنی و شیربرنج را قبل خواب از مصرف کرد.
وی مصرف خوراکیهایی نظیر هویج پخته، شلغم پخته، شیره انگور، عسل، انواع مغزها و خشکبار را در روزهای سرد و برفی توصیه کرد.
وی گفت: بهتر است در این روزها از خوردن خوراکیها با مزاج سرد وتر نظیر ماست، دوغ، خیار، مواد ترش مزه و ... پرهیز کرد و جهت جلوگیری از سرمازدگی، روغن مالی بدن با روغنهایی نظیر بابونه یا بادام شیرین را مد نظر قرار داد.
جهانگیر گفت: جهت جلوگیری از سرمازدگی پوست، قبل از خروج از منزل باید از کرمهای حاوی چربی استفاده شود و انجام حرکات ورزشی در روزهای سرد بسیار به افراد جامعه توصیه میشود؛ چرا که این حرکات منجر به افزایش گردش خون و گرمشدن بدن میشود، ولی از انجام حرکات بدنی در سرما به خصوص در ابتدای صبح باید به شدت پرهیز کرد.
این پزشک و دستیار طب سنتی افزود: پرهیز از انجام اعمالی نظیر حجامت، زالو درمانی و خوردن مسهلهای قوی ازموضوعاتی است که در صورت لزوم و با تشخیص پزشک و متخصص طب سنتی توصیه میشود و به طور کلی افراد باید در فصلهای سرد سال از این اعمال پرهیز کنند.
وی در پایان گفت: طب سنتی، درمانی است که باید در بین افراد جامعه توصیه و فرهنگسازی شود و از آنجایی که نتایج طب سنتی در کشور ثمربخش بوده است، امیدواریم در فصول مختلف سال از راهکارهای این طب استفاده شود تا شاهد ارتقای سلامت افراد جامعه باشیم.
وی با بیان اینکه در گذشته مصرف برف با شیره انگور، باعث تقویت سیستم ایمنی میشد، اظهار کرد: همچنین طبق سنتهای قدیمی گذاشتن برف و شیره انگور روی صورت، گلگون شدن پوست را به همراه داشت، اما امروزه با توجه به آلاینده خودروها، ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا، نیتراتها و سولفاتها و سایر آلایندهها مصرف برف به افراد جامعه توصیه نمیشود، بلکه باید به جامعه اطلاعرسانی کنیم تا از مصرف خودسرانه آن بپرهیزند.
وی افزود: خوشبختانه در روزهای برفی، آمار افرادی که برف را به صورت خوراکی مصرف کردهاند کم شنیده و دیده شده است، اما باید بدانیم خوردن برف موجب تضعیف و آسیبرساندن به سیستم مغزی و عصبی بدن و تشدید بیماریهای مغزی و عصبی مثل تشنج، انواع بیماریهای ضعف عضلانی، فلجها، تشدید مشکلات و بیماریهای دستگاه تنفسی نظیر سینوزیت و ترشحات مزمن بینی و پشت حلق، سرفههای مزمن و تنگی نفس فعال خواهد شد.
وی اظهار کرد: امروزه در طب سنتی به افرادی که عادت به مصرف آب و یخ دارند، توصیه میشود به مرور این شیوه را کنار بگذارند تا با گذشت زمان درگیر عوارض متعدد آن نشوند.
وی افزود: امروزه با توجه با آلودگی هوا و کاهش بارشهای آسمانی، شاهد آلوده بودن این نزولات هستیم و به هموطنان توصیه میکنیم از مصرف برف خودداری کنند و به دیگران نیز عوارض مصرف آن را اطلاعسانی کنند.
این پزشک و دستیار طب سنتی در خصوص برخی توصیهها برای جلوگیری از بیمار شدن در هوای سرد گفت: محل نشستن و خوابیدن باید سطحی گرم بوده و در مسیر تبادل هوای سرد نباشد و هموطنان باید در روزهای سرد مصرف مایعات گرم مثل آب گرم و عسل، چای حاوی مقدار کمی چوب دارچین یا زنجبیل و دمنوش به و سیب را در دستور غذایی خود قرار دهند.
جهانگیر گفت: میتوان در صورت عدم وجود مشکلات جسمی از غذاهای کمی حجیمتر و مقویتر نظیر آبگوشت و حلیم استفاده کرد و غذاهایی نظیر حریر بادام، فرنی و شیربرنج را قبل خواب از مصرف کرد.
وی مصرف خوراکیهایی نظیر هویج پخته، شلغم پخته، شیره انگور، عسل، انواع مغزها و خشکبار را در روزهای سرد و برفی توصیه کرد.
وی گفت: بهتر است در این روزها از خوردن خوراکیها با مزاج سرد وتر نظیر ماست، دوغ، خیار، مواد ترش مزه و ... پرهیز کرد و جهت جلوگیری از سرمازدگی، روغن مالی بدن با روغنهایی نظیر بابونه یا بادام شیرین را مد نظر قرار داد.
جهانگیر گفت: جهت جلوگیری از سرمازدگی پوست، قبل از خروج از منزل باید از کرمهای حاوی چربی استفاده شود و انجام حرکات ورزشی در روزهای سرد بسیار به افراد جامعه توصیه میشود؛ چرا که این حرکات منجر به افزایش گردش خون و گرمشدن بدن میشود، ولی از انجام حرکات بدنی در سرما به خصوص در ابتدای صبح باید به شدت پرهیز کرد.
این پزشک و دستیار طب سنتی افزود: پرهیز از انجام اعمالی نظیر حجامت، زالو درمانی و خوردن مسهلهای قوی ازموضوعاتی است که در صورت لزوم و با تشخیص پزشک و متخصص طب سنتی توصیه میشود و به طور کلی افراد باید در فصلهای سرد سال از این اعمال پرهیز کنند.
وی در پایان گفت: طب سنتی، درمانی است که باید در بین افراد جامعه توصیه و فرهنگسازی شود و از آنجایی که نتایج طب سنتی در کشور ثمربخش بوده است، امیدواریم در فصول مختلف سال از راهکارهای این طب استفاده شود تا شاهد ارتقای سلامت افراد جامعه باشیم.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *