سهم بالای چربی و نمک در تولید پفک/رنگ های مصنوعی از پفک ها حذف می شود
کیانوش جهانپور در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه درخصوص تولید پفک گفت: فرآورده پف کرده نمکی برپایه ذرت نوعی اسنک محسوب میشود که ماده اصلی آن بلغور ذرت است که به استفاده از دستگاه اکسترودر به شکل محصولاتی پف کرده در میآید.
وی افزود: پودر پنیر، نمک و رنگ دهندههای غذایی از دیگر مواد تشکیل دهنده این محصولات محسوب میشوند که پس از طعم زنی بلغورهای پف کرده به آنها اضافه میشوند. تمامی مراحل تولید پفک به دقت تحت نظارت سازمان غذا و دارو نظارت، و سطح کیفیت و بهداشت آن در فرآیند تولید، کنترل می شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: سانست یلو از جمله رنگهای مصنوعی و پاپریکا نیز نوعی رنگ طبیعی است که در طی فرآیند تولید پفک به آن اضافه میشود. اما در طی سالهای گذشته دو واحد تولیدی موفق به تولید این محصول بدون استفاده از رنگهای افزودنی شدهاند.
جهانپور اذعان داشت: بدیهی است این محصول نیز مانند هر کالای سلامت محور و مواد خوردنی و آشامیدنی، برای عرضه به بازار مصرف مستلزم اخذ پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو و معاونتهای تابعه است بنابر این تولید اینگونه محصولات به طور مداوم مورد پایش وزارت بهداشت قرار میگیرند.
وی اظهارکرد: پفک نمکی شامل ۱.۵ درصد نمک و ۱۵ تا ۲۰ درصد چربی است که با توجه به وجود نمک وچربیهای بالا و بهره مندی از رنگهای مصنوعی مصرف آن بالاخص به کودکان توصیه نمیشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: در طی سالهای اخیر دستورالعمل کاهش نمک وچربی پفک به واحدهای تولیدی ابلاغ شده است همچنین استفاده از رنگهای طبیعی به نوعوی منجر به حفظ سلامت اینگونه خوراکیها شده و باید جایگزین رنگهای مصنوعی شود.
جهانپور افزود: اصطلاح پفک برای اینگونه محصولات تولیدی اشتباه است چرا که این نام متعلق به یک شرکت تولیدی بوده و اصطلاحی تجاری محسوب میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به نظارتها و کنترل سلامت پفک درواحدهای تولیدی مصرف بی رویه آن برای سلامت بدن خطرناک بوده و میتواند منجر به چاقی مفرط در مصرف کنندگان شود بنابر این توصیه میشود حدالامکان از مصرف این محصولات خودداری کرده و از خوراکیهای سالم تری استفاده شود.