آرامگاه تاریخی پیربکران را بشناسید +تصاویر
به گزارش گروه فضای مجازی ، مقبره پیر بکران ساخته شده در دوره ایلخانان و واقع در شهرستان فلاورجان، بخش پیربکران و به سبک معماری آذری بنا شده است.
محمد بن بکران یکی از رجال مشهور و عارف شیعه در نیمه دوم قرن هفتم هجری قمری است که در ابتدای قرن هشتم و اوایل سلطنت "الجایتو" از فرمانروایان سلسله ایلخانی وفات یافت.
این آرامگاه، خانه، مدرسه و محل عبادت «محمد بن بکران» از عرفای بزرگ ایرانی در قرن هشتم است، وی در اتاق چلهخانه که یک اتاق محقّر است اسکان داشته است و در فضای بیرونی تدریس میکرده است، پس از چندی که نام و آوازه وی افزون میشود و کرامات محمد بن بکران به گوش مردم میرسد مورد توجه حاکمان وقت نیز قرار میگیرد، پس از فوت وی ساختمانی 3 طبقه به نام بقعه پیربکران ساخته میشود.
بقعه پیربکران شامل 4 قسمت رواق، ایوان، آرامگاه و اتاق چلهخانه است.
یکی از ویژگیهای شاخص این بقعه این است که در ساخت این بنا از خشت، آجر و سنگ استفاده شده و 2 طبقه نخست آن با سنگ و طبقه سوم آن با استفاده از آجر بنا شده است ، بر خلاف این موضوع که در معماری اصفهان از خشت و یا آجر در ساخت بناها بهره گرفته میشود.
برای ورود به بقعه باید از رواق که در حقیقت ورودی به سمت صحن بقعه است، بگذرید، این رواق مسقف، دارای تزییناتی از جمله کاشیکاری است که نیاز به مرمّت بسیار دارد، وارد صحن یا ایوان که میشوید برای دیدن بلندای طاق ایوان، چشمان خود را بچرخانید این ایوان از سمت شمال، شرق و غرب محفوظ و بسته است، اطراف دیوارهای صحن با خط کوفی و با زمینه شاخ و برگ و گل و بوتههای گچبری شده است.
در ضلع جنوبی صحن محرابی نفیس با ارتفاع 10 متر با انواع تزیینات و نقوش هندسی و گیاهی قرار دارد که آیات ابتدایی سوره انسان و آیتالکرسی بر آن نوشته شده است، البته نقوش قسمتهای پایینی محراب از بین رفته است.