برف غافلگیرمان نکرد/ما فقط مدیر مقابله ایم،نه مدیر آمادگی و پیشگیری
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،احمد صادقی به نقش مشارکت مردم در مواجهه با حوادث اشاره کرد و گفت: در هیچ جای دنیا زمانی که حادثهای همه گیر میشود،هرچند حاکمیت یا دستگاههای خدمات رسان تمام امکاناتشان را بیاورند، اگر مشارکت مردم نباشد و مردم این تصور را داشته باشند که وقتی اتفاقی میافتد باید همان شرایط عادی باشد، بحران به وجود میآید.
وی در خصوص بارش برف و وضعیت شهر، خاطرنشان کرد: تمام دستگاههای خدمات رسان و تمام دستگاههای امدادی با توجه به اینکه این کار پیش بینی شده بود، تمامی امکاناتشان را به میدان آوردند.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اذعان به اینکه ساختار مدیریت بحران، یک ساختار هماهنگ کننده است و یک ساختار عملیاتی متمرکز و با یک مدیریت یکپارچه نیست، بیان داشت: اینکه ساختار مدیریت بحران بخواهد برای انجام خدمات، حدود ۸۰ دستگاه را هماهنگ کند، متاسفانه در کشور ما هماهنگ کردن دستگاههای مختلف با یک ساختار، مشکل است و معمولا در هماهنگ عمل کردن دستگاهها مشکل داریم.
وی در رابطه با تشکیل جلسه مدیریت بحران گفت: نیازی به تشکیل جلسه نبود، چون ما کارگروههای مختلفی را داریم که خودشان به صورت اتوماتیک کارشان را انجام میدهند و اگر کارها از حد کارگروهها خارج شود، درخواست میکنند که نیاز است کارگروههای مختلف جلسه ستاد مدیریت بحران یا شورای هماهنگی را تشکیل دهند.
صادقی با تاکید بر اینکه ستاد مدیریت بحران به صورت ۲۴ ساعته، فعالیت میکند، ادامه داد: نیروها و نمایندگان مختلف دستگاهها در این ستاد حضور دارند و منظور از اینکه نیاز به تشکیل جلسه نبود این است که شورای هماهنگی مدیریت بحرانی که مدنظر است تا همه مسئولان دور یک میز بنشینند و بابت مشکلی تصمیمی را بگیرند، همه مسولین داشتند کار خودشان را در حوزه خدمات رسانی انجام میدادند و نمایندگان شان در ستاد حضور دارند. این ستاد ۲۴ ساعته در همه ایام مشغول هماهنگی، هم افزایی و پیگیری مشکلاتی که وجود دارد، هستند.
وی با اظهار به اینکه در دوره جدید شهرداری، نه تنها خدمات بیشتر شده بلکه داریم هماهنگتر عمل میکنیم، بیان داشت: پرسنل شهرداری خدمات خودشان را میدهند و کاری به مسایل سیاسی ندارند و از تمامی منابع و امکانات استفاده میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران به امکانات موجود و اقدامات برای مواجهه با برف سنگین پایتخت اشاره کرد و گفت: ۱۶۳ سایت برف روبی را از قبل در ۱۶۳ نقطه شهر تهران آماده کرده بودیم و ۱۲۰۰ خودرو برف روب و حدود ۳۵۰۰ مخزن شن و نمک در اطراف شهر تهران آماده شده بود.
بنده سه روز قبل از این برف به سازمان صدا و سیما به عنوان متولی کارگروه اطلاع رسانی و هشدار، نامه زدم و یک پروتکل آموزشی را اعلام کردند و آنها نیز بخوبی عمل و اطلاع رسانی کردند.
وی افزود: در سیستم خدمات شهری جلساتی تشکیل شده بود، دوستان ما در ۱۳۷، حدود ۱۱ هزار تماس را پاسخ و ارجاع دادند و برای مشکلات هماهنگیها انجام شده است.
صادقی ضمن بیان اینکه در مواجهه با برف، غافلگیر نشده بودیم و میدانستیم برف میآید و باید اقداماتی را انجام دهیم و تمام توان مان را به میدان آورده بودیم، گفت: ما مشکل فرهنگی داریم که حاکمیت خطر در کشور ما وجود ندارد و ما مدیر مقابله و نه مدیر آمادگی و پیشگیری شده ایم.
وی با ابراز تاسف از نبود قانون مدیریت بحران طی چهار سال گذشته، عنوان کرد: دولت به مجلس لایحهای را پیشنهاد داده، اما بخاطر ضعفهای موجود، مجلس نتوانسته اند آن را تصویب کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر اینکه مدیریت بحران باید قانون شود، متذکر شد: تا زمانی که از لحاظ ساختاری، از لحاظ استانداردها، از لحاظ اینکه تکالیف شرح وظایف همه مجموعهها مشخص نشود، تا اینکه یک ساختار واحد برای مدیریت بحران نداشته باشیم همیشه وضعیت همین است.
انتهای پیام/