معرفی موزه تاریخ طبیعی اردبیل
به گزارش گروه فضای مجازی ، موزه تاریخ طبیعی اردبیل با داشتن گونه هایی از حیوانات پوست آرایی (تاکسیدرمی) شده، سنگواره ها و سنگهای مختلف، مجموعه ای زیبا از طبیعت استان رو در مقیاسی کوچک برای علاقه مندان به تماشا گذاشته است.
موزه تاریخ طبیعی از جمله اماکن فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، تحقیقاتی و نمایشگاهی است که می تواند علاوه بر شناساندن هر چه بیشتر زیست بوم های مختلف و گونه های حیات وحش و پوشش گیاهی منطقه، ارزش حفظ و نگهداری تنوع زیستی را نیز به اقشار مختلف مردم جامعه یادآوری نماید.
این موزه در حاشیه شرقی دریاچه شورابیل قرار دارده و در آن ۱۷ گونه پستاندار ، ۸۵ گونه پرنده ، ۲۰ گونه ماهی ، ۱۲ گونه خزنده و دوزیست و نمونه های متنوعی از حشرات و تیپ های مختلف گیاهی و انواع سنگ و سنگواره نگهداری می شود.
این موزه از شش بخش مختلف نمایشگاهی، مطالعاتی و آموزشی، هنری و رفاهی ذیل تشکیل شده است:
-بخش دوران آفرینش و دیرینه شناسی که بیننده را با صحنه هایی از جایگاه کره زمین در منظومه شمسی، دوران های مختلف زمین شناسی و مراحل تکوین حیات و تحول اجتماعات زیستی آشنا می سازد
-دیوارنماهای زیست بوم های دشتی، تالابی و کوهستانی سه نمونه از زیستگاه های حیات وحش استان در دو مجموعه طراحی گردیده و سعی شده است که جانور در محیط زیست طبیعی خود به صورتی نشان داده شود که نمایانگر ارتباط جانور با محیط زیست خود باشد.
-در این مرکز 18 گونه پستاندار، 85 گونه پرنده، 20 گونه ماهی و 12 گونه خزنده و دوزیست تاکسیدرمی شده همراه با پانل های مختلفی از انواع جانوران، کلکسیون نمونه های متنوعی از حشرات و بی مهرگان دیگر در 25 تابلو، تیپ های مختلف گیاهی و انواع سنگواره ها و کانی ها به نمایش گذاشته شده است. اکثریت قریب به اتفاق نمونه های موجود دارای اتیکت مشخصات و شناسایی می باشند.
-در 13 آکواریوم گونه های زنده از انواع آبزیان آب های استان و دیگر اکوسیستم های آبی کشور و ماهیان تزئینی و آکواریومی در معرض دید علاقه مندان می باشد.
بخش فروش کتب زیست محیطی که در آن نشریات مختلف در خصوص محیط زیست طبیعی و آلودگی های زیست محیطی جهت مطالعه بازدیدکنندگان و انواع پوسترها، بروشورها و مقالات (و اخیرا نیز با تجهیز مرکز به ویدئو پروژکتور و نمایش فیلم و تصاویر حیات وحش و سیمای طبیعی استان و کشور) برای آموزش و ارتقای سطح دانش و فرهنگ زیست محیطی ارائه شده است.
- در طبقات فوقانی و خارج از محیط موزه، فضایی دلپذیر و با چشم اندازی بدیع و زیبا، زیست بوم آبی دریاچه شورابیل و کوهستان سبلان، مکانی برای استراحت و پذیرایی پس از بازدید از موزه و تفکر و اندیشه در مورد آفرینش است.