کاشت گیاهان دارویی در باغ تاریخی فتح آباد احیا میشود
سروناز نخعی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت: استان کرمان به دلیل کمبود آب و مقاوم بودن بعضی گونه های دارویی به خشکی و افزایش ارزش افزوده آنها، به عنوان یک پتانسیل برای تغییر استراتژی تولید های پسته می تواند از گیاهان دارویی استفاده کند.
وی درباره هدف احیا و کاشت این گونه ها در باغ فتح آباد گفت: هدف از ایجاد کلکسیون باغ فتح اباد کرمان این است که با توجه به پیشینه استان در زمینه استفاده از گیاهان دارویی و ظرفیت تولید استان و با توجه به تجارت رو به گسترش گیاهان دارویی و فراورده های آنها ایجاد یک کلکسیون گیاهان دارویی در باغ تاریخی فتح اباد علاوه بر افزایش ذخیره ژرم پلاسم کشور و استان کرمان می تواند منبع خوبی برای ترویج و توسعه ی فرآوری گیاهان دارویی استان کرمان شود.
نخعی افزود: در حال حاضر تعداد 267 گونه دارویی در این کلکسیون مستقر است که تا سال 1400 به بیش از 500 گونه دارویی خواهد رسید و به عنوان بزرگترین کلکسیون اختصاصی گیاهان دارویی کشور و یکی از غنی ترین کلکسیون های خاورمیانه مطرح خواهد شد. تمامی تولیدات گیاهان دارویی کلکسیون بصورت ارگانیک و در حجم محدود تولید می شوند. در این کلکسیون علاوه بر گیاهان دارویی تولید بذر گیاهان و نشا آنها صورت می گیرد تا در صورت نیاز تولید کننده ای در اختیار آنان قرار بگیرد. در حال حاضر بیش از 267 گونه دارویی در کلکسیون موجود است. بازدید کنندگان می توانند از امکانات آموزشی و مشاوره ای انجمن علمی گیاهان دارویی مستقر در باغ فتح آباد بهره مند گردند.
وی درباره گونه های موجود در باغ گفت: از گونه های موجود در باغ می توان به انواع بابونه، بو مادران، فراسیون آبی، بادرنجبویه، زرین گیاه، انواع آویشن و بسیاری دیگر نام برد. انواع گونه های ایرانی بابونه، انواع آویشن ها، انواع خانواده نعناعیان، انواع درمنه و گونه های در حال انقراض بخشی از تنوع 267 گونه ای این کلکسیون محسوب می شوند.