اجرای طرح ثبت شرکت‌های مجاز به توزیع تجهیزات پزشکی قانونی/ فروش کالای قاچاق، عامل تفاوت در تعرفه‌های تجهیزات است

7:27 - 08 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۱۰۴۱
دسته بندی: جامعه ، عمومی
عظیم زاده گفت: تجهیزات دندانپزشکی و آزمایشگاهی بیش از دیگر محصولات پزشکی با مشکلات قاچاق کالا روبرو است به منظور جلوگیری از تخلفات، طرح ثبت شرکت‌های توزیع کننده این کالا‌ها در سامانه اداره تجهیزات پزشکی آغاز شد.

اجرای طرح ثبت شرکت های مجاز به توزیع تجهیزات پزشکی قانونی/ فروش کالای قاچاق، عامل تفاوت در تعرفه های تجهیزات استحسین عظیم زاده در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، در خصوص تشخیص اصالت تجهیزات پزشکی گفت: با توجه به نصب برچسب اصالت، طرح شبنم و هولوگرام بر محصولات تجهیزات پزشکی در طی سال‌های اخیر مشکلات متعددی برای تشخیص اصل و یا فرع بودن محصولات وجود داشته است چرا که با وجود برچسب‌های غیر قانونی و تقلبی بسیاری از محصولات قاچاق جایگزین تجهیزات قانونی شده و فروشندگان متخلف با نصب برچسب‌های غیر قانونی محصولات قاچاق را وارد بازار کرده‌اند. 

وی افزود: جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق و تشخیص اصالت آن نیاز به فرهنگ سازی‌داشته و باید نظارت‌ها به طور کامل در این زمینه صورت گیرد. بر این اساس  اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در نظر دارد در طی هفته‌های آینده کلاس‌های آموزشی لازم را برای شرکت‌های تولید کننده، وارد کننده و توزیع کننده تجهیزات پزشکی برگزار کند. 

رئیس بازرسی اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: هدف از فرهنگ سازی، توجه به برچسب اصالت محصولات، آموزش نحوه استعلام قانونی تجهیزات و جلوگیری از فروش کالاهای قاچاق است.

وی عنوان کرد: فرهنگ استفاده از محصولات باید درسطوح مختلفی اطلاع رسانی شود تا مردم نسبت به روش‌های تشخیص درست اصالت کالا آگاه شده و اموزش‌های لازم انجام شود .همچنین وزارت بهداشت برنامه‌ ریزی‌های دقیقی نسبت به فرهنگ سازی ،‌اطلاع رسانی و آموزش را در اولویتهای برنامه‌های خود قرار داده است.

عظیم زاده اذعان داشت: به طور کلی 57 دانشگاه علوم پزشکی در کشور وجود دارد که به عنوان بازوهای اجرایی وزارت بهداشت، وظیفه اعمال مصوبه ها را برعهده دارد. بنابراین نظارت بر اصالت تجهیزات پزشکی از طریق دانشگاه ها انجام شده و مدیریت آن بر عهده وزارت بهداشت است.

وی در ادامه یادآور شد: قبل از خرید و یا استفاده از تجهیزات پزشکی باید اصالت محصول از طریق سامانه های موبایلی و QRCOD کنترل شود. این امر در کاهش خرید و فروش تجهیزات پزشکی تقلبی و قاچاق نقش بسزایی داشته و می تواند تا حد قابل توجهی از سوء استفاده های متخلفین امر جلوگیری کند.

رئیس بازرسی اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گفت: به منظور جلوگیری از ایرادات طرح شبنم و هولوگرام در تجربه‌های گذشته، وزارت بهداشت با اجرای طرح برچسب اصالت از نصب هر گونه تأییدیه کالا بر محصولات تجهیزات پزشکی قاچاق جلوگیری کرده و اطمینان مردم را نسبت به مجازی بودن محصولات جلب می کند.

عظیم زاده در خصوص تفاوت در تعرفه های تجهیزات پزشکی فروشگاه‌های مربوطه افزود: شرکتهای توزیع کننده و تأمین کننده مجاز در سامانه اداره تجهیزات پزشکی ثبت و معرفی شده اند بنابر این قبل از خرید هر گونه تجهیزات پزشکی از شرکتهای متفرقه با تعرفه های متغیر، باید از اسامی مراکز مجاز و معتبر وزارت بهداشت اطمینان حاصل شود.

وی عنوان کرد: در حوزه‌های تجهیزات دندانپزشکی و آزمایشگاهی طرح ثبت شرکت‌های توزیع کننده آغاز شده است. بر این اساس دندانپزشکان و صاحبان آزمایشگاه‌ها که به طور خصوصی خریدار اینگونه تجهیزات هستند می توانند از طریق شرکتهای مجاز و مورد تایید وزارت بهداشت تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کنند.

رئیس بازرسی اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر دستورالعمل های لازم برای ثبت نام شرکتها در سامانه اداره کل تجهیزات پزشکی تصویب و ابلاغیه های لازم ارائه شده است. در دو حوزه دندانپزشکی و آزمایشگاهی که تجهیزات خارج از قوانین بیمارستانی تهیه می شود نظارتها آغاز شده و بعد از این به حوزه های دیگر تسری پیدا می کند.

وی در ادامه اظهار داشت: دستورالعمل‌ توزیع کنندگان و عرضه کنندگان تجهیزات پزشکی ثبت و در سال 1395 ابلاغ شده است اما به دلیل مشکلات متعدد اجرایی شدن آنها به تعویق افتاد. در حال حاضر این دستورالعمل‌ها در حوزه های دندانپزشکی و آزمایشگاهی در حال انجام است. امیدواریم به زودی شرایط برای اعمال آن در دیگر حوزه های تجهیزات پزشکی فراهم شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *