واکنش ۳ سردار سپاه به ماندن آمریکاییها در خاک سوریه
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا که چهارشنبه گذشته در اندیشکده «هوور» دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، سخنرانی میکرد، راهبرد آینده آمریکا در سوریه را بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه «دولت ترامپ، اشتباه دولت اوباما در عراق را تکرار نخواهد کرد و قصدی برای خروج سریع از سوریه ندارد»، تاکید کرد: خروج آمریکا از سوریه به ایران امکان میدهد موقعیتش را در این کشور مستحکم کند.
این اظهارات تیلرسون با واکنش دستگاه دیپلماسی و شخصیتهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران روبرو شد.
سردار «اسماعیل کوثری» جانشین قرارگاه ثارالله سپاه، سردار «رسول سناییراد» معاون سیاسی سپاه و سردار «یدالله جوانی» معاون سیاسی سابق سپاه، در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، نظرات خود را در خصوص اظهارات وزیر خارجه بیان کردند.
مادامیکه سوریه نیاز داشته باشد آنجا میمانیم
سردار «اسماعیل کوثری» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه آمریکایی ها در چند دهه گذشته پس از جنگ جهانی دوم، همواره بر منطق «فشار» و «اسلحه» عمل کرده اند، گفت: آمریکا نباید خیال کند که هنوز دوران بعد از جنگ جهانی دوم است و آنها میتوانند به راحتی جایی را اشغال کنند و ملت ها هم نسبت به این اتفاق بیتفاوت باشند.
وی افزود: وقتی آمریکاییها دیدند که پس از حضور چندساله در عراق، سرانجام مجبور به فرار از این کشور شدند، جنگهای نیابتی را در منطقه راه انداختند.
جانشین قرارگاه ثارالله سپاه گفت: جنگهای نیابتی که آمریکا در منطقه به راه انداخت، صرفا برای تجزیه سوریه و عراق و تضعیف آنها بود تا اسرائیل با خیال آسوده به حیات سیاسیاش ادامه دهد.
وی تاکید کرد: سوریه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی که «حافظ اسد» مسند امور این کشور را در دست داشت تا به امروز، همواره با جمهوری اسلامی ایران دوست و همسو بوده است و بر همین مبنا هنگامی که سوریه درگیر جنگ نیابتی شد، آنها از ما درخواست کمک کردند و ما نیز درخواست آنها را اجابت کردیم.
سردار کوثری در ادامه با بیان اینکه هدف ابتدایی آمریکا از ایجاد جنگهای نیابتی در منطقه، بروز درگیری میان شیعه و سنی بود، گفت: محور مقاومت در این زمینه شکست سنگینی را به آمریکا وارد کرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مادامی که سوریه نیاز داشته باشد و تا وقتی که جرثومههای فسادی مثل باقیماندههای داعش - که البته به هیچ عنوان مثل گذشته سازماندهی شده نیستند - در سوریه باشند، در این کشور به درخواست دولت قانونی سوریه باقی میماند.
جانشین قرارگاه ثارالله با بیان اینکه آمریکاییها امروز به زور میخواهند در منطقه کردنشین سوریه باقی بمانند، گفت: آنها از یکسو بحث حقوق بشر را مطرح میکنند و از سوی دیگر کشور دیگری را اشغال میکنند.
سردار کوثری با بیان اینکه آمریکا از آن طرف دنیا آمده کشوری را اشغال کرده است و تازه دَم از حقوق بشر و دموکراسی هم می زند، گفت: آمریکاییها باید بدانند ملتها بیدار و آگاه شدهاند و اجازه حضور نامشروع آنها در کشور دیگری را نخواهند داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قطعا سرانجام آمریکاییها در سوریه مثل سرنوشتشان در عراق خواهد بود و آنها بالاخره مجبور میشوند، دست و پای خود را از این کشور جمع کنند و از کل منطقه بیرون بروند.
کمکهای آمریکا به داعش را از یاد نمیبریم
سردار «رسول سناییراد» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه امروز صهیونیستها، آمریکا و آلسعود از اتفاقاتی که در سوریه رخ داده به وحشت افتادهاند چراکه تمام سرمایهگذاریهای چند سال اخیر خود در این کشور را بر باد رفته میبینند، گفت: جمهوری اسلامی ایران بخشی از منطقه است درحالیکه آمریکا، بخش عمدهای از مسائل منطقه است.
وی با بیان اینکه ما از یاد نمیبریم که در طول این چند سال بحران سوریه، هر گاه گروهکهای تروریستی نظیر داعش در تنگنا قرار میگرفتند، آمریکاییها به کمک آنها میآمدند، افزود: کمک آمریکاییها به داعش یا از طریق ارسال تجهیزات برای آنها بود یا از طریق بمباران مواضع محور مقاومت که البته آمریکاییها مدتی بعد از بمباران، آن را اقدامی اشتباهی قلمداد میکردند.
معاون سیاسی سپاه در ادامه با بیان اینکه نقش محوری آمریکا در ایجاد ناامنی، توسعه تروریسم و تولید شرارت در منطقه، انکارناپذیر است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران که در مبارزه با شرارتهای منطقهای به یک نظام سیاسی عضو سازمان ملل متحد کمک کرده، امروز از ناحیه آمریکا مورد سوال قرار میگیرد و این از عجایب روزگار است.
سردار سناییراد در پایان گفت: اگر امروز از خود غربیها پرسیده شود که کدام اتفاقات، بیشترین نقش را در ایجاد تروریسم و بحران سیاسی در منطقه غرب آسیا داشته است، آنها «اشغال نظامی افغانستان و عراق توسط آمریکا» را مهمترین عامل میدانند.
نفوذ ایران در سوریه به گونهای نیست که آمریکاییها بخواهند با حضور اشغالگرایانه مقابل آن بایستند
سردار «یدالله جوانی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه مردم و حاکمیت ملی در سوریه قطعا تکلیف ماندن آمریکاییها در خاک کشورشان را مشخص میکنند، گفت: ماندن آمریکاییها در خاک سوریه، خسارات فراوانی را برای آنها به جای میگذارد چراکه هم حاکمیت و دولت سوریه و هم مردم این کشور، این حضور آمریکاییها در خاک کشورشان را اشغالگرایانه میدانند.
وی با بیان اینکه قطعا در آینده شاهد یک نهضت ضداشغالگری در سوریه خواهیم بود و میبینیم که خود مردم سوریه، آمریکاییها را از کشورشان خارج میکنند، تاکید کرد: آمریکاییها که مدعی «عمل طبق موازین بینالمللی» و «رعایت حاکمیت و حقوق ملتها» هستند، قطعا میدانند ادامه حضورشان در خاک سوریه کاملا در تعارض با چنین ادعاهایی است.
معاون سیاسی سابق سپاه با بیان اینکه ادعای آمریکاییها مبنی بر مبارزه با تروریستها در سوریه، ادعایی مضحک و خندهدار است، افزود: رئیس جمهور فعلی آمریکا اعلام کرد که داعش توسط آمریکا به وجود آمده و همین حرف موید آن است که پشت صحنه تمامی فعالیتهای گروهکهای تروریستی، آمریکاییها قرار دارند.
سردار جوانی با یادآوری این صحبت وزیر خارجه آمریکا در هفته گذشته که گفته بود «یکی از دلایل باقی ماندن نظامیان آمریکایی در سوریه، جلوگیری از نفوذ جمهوری اسلامی ایران است»، گفت: آنها هنوز نمیدانند جنس نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه و کشورهای پیرامونی، اساسا با آن نفوذی که آمریکاییها سالیان سال در برخی نقاط جهان داشتند، متفاوت است.
وی افزود: آمریکاییها معمولا از طریق عناصر، گروهکها و دولتهای وابسته سعی میکردند در کشورها نفوذ کنند؛ ضمن آنکه منافع آمریکاییها در کشورهای تحت نفوذ، در تعارض جدی با منافع ملتها بود.
معاون سیاسی سابق سپاه با بیان اینکه امروز نفوذ جمهوری اسلامی ایران در سوریه به معنای همراهی ما با ملت سوریه است، تاکید کرد: نفوذ جمهوری اسلامی ایران اساسا به گونهای نیست که آمریکاییها بخواهند با حضور اشغالگرایانه در سوریه، مقابل آن بایستند. این همان نگاه و ادعایی است که سعودی ها در یمن داشتند؛ آنها به این دلیل که میخواستند جلوی نفوذ ایران در یمن را بگیرند، جنگ را بر یمن تحمیل کردند اما امروز ملت یمن را در مقابل خودشان میبینند.
سردار جوانی در پایان خاطرنشان کرد: نتیجه قطعی مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران در سوریه، رویارویی مردم سویه با آمریکاییها خواهد بود و بازنده این رویارویی، قدر مسلم «آمریکا» است.